Tiedotusterveisiä – koronakurimus jatkuu

Liittohallitus kokousti maanantaina. Tapaaminen oli ennätyslyhyt, vain puolitoista tuntia, ja asiatkin edellisistä tapaamisista jo lähes tarpeettoman tuttuja.

Valiokuntakatsuksessa todettiin, että työvaliokunta on puhunut viime aikoina lähinnä liiton taloudesta sekä koronasta ja sen vaikutuksista palkatun henkilöstön työtilanteeseen. Seuravaliokunnan saralla on toteutettu pienet pienet seuraleirit Koskella, Porissa ja Tampereella. Lisäksi on päätetty, että perinteinen kesäleiri järjestetään Koskella 14.-18. kesäkuuta.

Valmennusvaliokunnan osalta todettiin, että Teemu Oinas piti menneellä viikolla mainion ”pingiskouluesityksen”. Lisäksi liiton sivuilla olevilla valmennusohjeita jo tuhatkunta katselukertaa. Uuden fysiikkaoppaan uskotaan valmistuvan ensi kuussa.

IT-valiokunnalla ei ollut raportoitavaa, mutta maaliskuussa pinnistetään kisanveto-ohjelman suhteen. Raportoitavaa ei ollut myöskään kilpailuvaliokunnalla.

Huippu-urhelun osalta oli hauska nostaa esiin, että Qatarin WTT-kisassa Benedek Oláh on pelannut hyvin ja voittanut kaksi peliä. Kisajärjestelyissä on kuulemma kaikenlaista parannettavaa.  Loppuviikosta Penalla on toinen WTT-kisa ja päätteeksi vielä maailman olympiakarsinta. Valmentaja Bergkvist lähtee paikan päälle kahteen viimeiseen kisaan tänään.

Euroopan olympiakarsinta pelataan Portugalissa huhtikuun lopulla, tarkka paikka vielä auki. Ruskeasuo on taas kiinni muilta kuin alle 12-vuotiailta, mutta toiminnanjohtaja neuvottelee hallin käytöstä (maajoukkuepelaajien osalta) eri tahojen kanssa koko ajan. Kansainvälinen juniorikisakalenteri on julkaistu (WTT:n osana). Kiinan huhtikuun ”kupla” on peruttu.

Veteraanivaliokunta on kokoontunut kerran. Naisveteraaneja yritetään aktivoida ja kartoittaa ja myös tiedotustoimintaa on tarkoitus parantaa, lähinnä liiton nettisivujen kautta. Paravaluokunnalla on ollut helmikuussa kaksi leiriä Pajulahdessa, minkä lisäksi on harjoiteltu Ruskeasuolla. Myös parapuolen kansainvälinen kilpailukalenteri on julkaistu.

Sääntövaliokunnan toimialueella Asko Rasinen on pitänyt kansallisen tuomarikoulutuksen ja -kokeen. Kansainvälisissä asioissa sähköposteja satelee aktiivisesti edelleen. ITTF:n puheenjohtaja Weikert on erottanut qatarilaisen varapresidenttinsä (deputy) Khalil Al-Mohannadin, mutta tämä jatkaa edelleen vice-presidentin roolissa. Vielä ei tiedetä ajankohtaa kokoukselle, jossa valitaan ITTF:n puheenjohtaja, mutta joka tapauksessa sen pitäisi tapahtua tänä vuonna. Euroopassa kansainväliseen kattojärjestöön tyytymätön ETTU työstää European Touria ja maanosan omaa rankingia.

SPTL:n kevätliittokokous järjestetään maanantaina 12. huhtikuuta. Esityslistalla ovat viime vuoden tuloksen (noin + 30 000 €) ja toimintakertomuksen hyväksyminen. Tilinpäätös ovat parhaillaan tilintarkastaja Stefan Söderbergin tarkastelussa.

Kevätkokoukseen tullee myös liittohallituksen esitys juniorien uusista ikäluokista. Pontena asialle on ETTU:n tuore päätös, jossa 17-vuotiaiden luokkaa (ITTF:a seuraten) ”nostetaan” vuodella. Meillä puhuttaisiin siis 18-vuotiaiden luokasta, joka esimerkiksi ETTU:n terminologiassa on U19. Terminologisen eron lisäksi nyt on mahdollista pohtia myös sitä, olisiko juniori-ikäluokissamme muutenkin rukattavaa. Liittohallituksen tulevaa esitystä valmistelee työryhmä, johon kuuluvat Mika Räsänen, Taneli Keinonen, Teemu Oinas, Måns Holmström ja Kimmo Arenius. Esitys saadaan kuluvan kuun aikana.

Koronatilanteesta liittohallitus totesi, että sarja- ja kilpailutoiminta on tauolla ainakin maaliskuun ajan, mahdollisesti sitäkin pitempään. Viikkosarjoissa on edelleen mahdollista pelata, jos viranomaisten suosituksia pystytään noudattamaan ja pelaaminen sopii molemmille joukkueille. Totesimme myös, että SM-arvon kisoja ei pelata vielä huhtikuussakaan. Jos kausi jää taas kesken, seurojen maksut liitolle ovat luonnollisesti pohdinnassa. Lopputulos riippuu siitä, kuinka kausi jatkuu vai jatkuuko se ollenkaan. Asia ei ole ollenkaan helppo. Seuraavaksi sitä pohtii työvaliokunta.

Liiton taloustilaneesta ei alkuvuoden suhteen vielä ole paljon kertomista. Sen tiedämme, että OKM:n yleisavustuksemme tippui 2 500 € eli on tälle vuodelle 127 500 €. Lisenssi- ja rekisteröityjen pelaajien määrä oli arvioinnissa ratkaisevaa ja tulee olemaan sitä jatkossakin. Mahdollinen sarjamaksuista ja lisenssimaksuista luopuminen olisi iso taloudellinen asia liitolle, yhteensä ehkä noin 70 000 €. Myös 10-15 000 € vuosittain tuottanut Finlandia Openin kohtalo on epävarma. Viimeksi hyvin tuottanut kansainvälinen parakisa on kalenteroitu lokakuulle, mutta senkään toteutuminen ei ole kiveen hakattu.

Koronaan liittyen puhuimme myls henkilöstön akuutista työtilanteesta. Toiminnanjohtajalla riittää hallintotöitä ja koronan seurantaa ja päävalmentaja on käytännössä koko maaliskuun “Qatarin hubissa”. Kenttäpäällikön tuntien myynnistä seuroille oli jo valmis suunnitelma, mikä suli alta viranomaisten tuoreimpien päätösten myötä. Työvaliokunta seuraa ja pohtii jatkuvasti työntekijöiden tilannetta.

Pohjois-Euroopan Pöytätennisunioniin NETU:un liittyen saimme Ruotsista viestin, että nämä puuhaavat naisten leiriä ja kisaa elokuulle. Samassa yhteydessä olisi myös valmentajakoulutusta. Sen jälkeen Liettua kysyi, kuinka sille alun perin samaan aikaan myönnettyjen mestaruuskilpailujen käy. Edessä lienee (virtuaalinen) NETU:n kokous.

Liittohallitus päätti vielä, että sääntövaliokunta on jatkossa sääntö- ja tuomarivaliokunta. Samalla tuomaritoimintaamme vahvasti aktivoinut Asko Rasinen nimettiin SPTL:n tuomarivastaavaksi. Päätoimittaja Räsänen totesi lopuksi, että seuraava Pöytätennislehti alkaa olla kasassa ja ilmestynee postilaatikoihin maaliskuun aikana.

Liittohallitus kokoontuu seuravan kerran tasan neljöän viikon kuluttua eli maanantaina 29.3.

 

 

 

Vastaa