Mestaruussarjan kierrokset 8-11, Oulu

PT Espoo jatkaa Mestaruussarjan kärjessä

Tulokset ja tilastot

PT Espoon vahva vire jatkui viikonloppuna Oulussa pelatussa Mestaruussarjan turnauksessa. Joukkue jatkaa 11 kierroksen jälkeen tappioitta sarjataulukon ykköspaikalla.

Vahvasti Ratamotien pöytätennishallilla esiintyivät myös kotijoukkue OPT-86 sekä jumbosijalta viidenneksi noussut Kosken Kaiku. Viikonlopun ykköspeluri oli koskelaisten Alex Naumi, joka selvitti kaikki kahdeksan kaksinpeliään ilman erätappiota.

Neljän joukkueen lopputurnaukseen on PT Espoon, OPT-86:n ja PT 75:n lisäksi vahviten ehdolla Turun Kaiku. Runkosarjan kolme viimeistä kierrosta pelataan 6.4. Tampereella, lopputurnaus ja sarjakarsinnat 27.4. Helsingissä.

Joukkueiden kommentit viikonlopusta

Lauri Hakaste, PT Tapiola: ”Lauantaina pelit menivät toivottua heikommin. Turnauksen avausottelussa kohdattiin OPT-86. Heitä vastaan jäätiin nuolemaan näppejä, kun tiukatkin ottelut taipuivat kotijoukkueelle. Tuloksena 1-5 tappio ja nolla sarjapistettä. Toisessa ottelussa Turun Kaiku oli Tapiolaa vahvempi tuloksin 5-1. Erityismaininta Chau Dinh Huyn hyvä voitto Lesteristä. Saldona valitettavasti nolla sarjapistettä. Sunnuntain pelit alkoivat PT Espoota vastaan. Espoo oli odotetusti parempi ja voitti Tapiolan tuloksin 5-1. Sunnuntain toisessa ottelussa kohdattiin lisävahvistuksia saanut Kosken Kaiku. Ottelu oli tiukka ja tasainen, mutta päättyi Kosken 4-3 voittoon. Sunnuntain ottelut menivät lauantain otteluita paremmin, mutta turnauksen kokonaissaldoksi tuli kuitenkin vain yksi sarjapiste. Seuraavalla sarjakierroksella täytyy pelata paremmin. Kiitokset kisajärjestäjille!”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Pelkkiä voittoja, joten helppo olla tyytyväinen. Vladimir Bril voitti kaikki pelinsä, mikä mahdollisti ison pistepotin. Myös Matias Ojala ja Mark Usov komppasivat tärkeillä voitoilla. Ehkä nelinpeleissä jäi kuitenkin parannettavaa.”

Toni Soine, PT Espoo: Ok suoritus joukkueelta ja matkaan yhtä vaille täydet sarjapisteet. PT 75:ttä vastaan tiukat pelit kääntyivät tällä kertaa vastustajalle. Muista viikonlopun joukkueotteluista selkeät voitot meille parista tappiosta ja tiukemmasta pelistä huolimatta.”

Alex Naumi, Kosken Kaiku: ”Kahdeksan pistettä Oulusta ja sarjataulukon viides sija. Ihan ok viikonloppu, vaikka enemmänkin pisteitä olisi ollut tarjolla Tamperetta ja Tapiolaa vastaan. Ainakin suora tippuminen tämän viikonlopun jälkeen on epätodennäköistä ja suoraankin säilymiseen on hyvät mahdollisuudet viimeisellä kierroksella.”

Sami Hattunen, PT 75: ”Viikonlopun saldona yhteensä kahdeksan pistettä. PT Espoo ja OPT-86 olivat parempia luvuin 4-3, joten useampaankin pisteeseen oli teoriassa mahdollisuudet varsinkin Oulua vastaan. TuKaa ja KoKaa vastaan saimme tärkeät täydet pisteet sarjan kakkospaikkaa ajatellen, vaikka KoKalla olikin lisävahvistuksia mukana.”

Aleksi Mustonen, TIP-70: ”Oulun kierrokselle oli haasteita saada kokoonpanoa kasaan, onneksi saimme Marek Viskmanin lainaan. Viikonlopun kohokohta oli voitto Turun Kaiusta Laurin ja Juhon hienojen voittojen sanelemana. Tärkeät pisteet siitä pelistä. Seuraavaksi focus Tampereen kierrokselle, jossa taistelemme sarjapaikasta kynsin ja hampain.”

Päivitetään…


Kierrokset 4-7, Hanko

5.11.

TuKa – PT Espoo 1-5
OPT-86 – KoKa 3-4
HIK – PT 75 1-5
PT Tapiola – TIP-70 1-5

PT Espoo – KoKa 5-0
OPT-86 – TuKa 4-3
PT 75 – TIP-70 5-1
PT Tapiola – HIK 4-3

4.11.

HIK – PT Espoo 0-5
PT Tapiola – KoKa 5-0
TIP-70 – OPT-86 4-3
PT 75 – TuKa 5-2

PT Espoo – OPT -86 5-0
KoKa – TuKa 2-5
PT 75 – PT Tapiola 5-0
TIP-70 – HIK 2-5

Joukkueiden kommentit

Toni Soine, PT Espoo: ”Joukkueelta hyvä suoritus ja täydet sarjapisteet. Muutamat tiukat pelitkin kääntyivät eduksemme. Pelipaikka oli hyvä ja tunnelma hallilla hieno. Kahviosta plussaa myös. Katseet kääntyvät nyt marraskuun lopun joukkue-SM:iin.”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Torstaina Mika Sorvisto joutui perumaan reissun koronan takia ja joukkue kaventui kolmeen. Koronaa leijui ilmassa monesta suunnassa, mutta onneksi joukkue säilyi muilta osin ehjänä: Bril, Ojala ja Perkkiö. Perjantain meno piti olla meillä leppoisa kaksi junaa plus VR:n bussi. Tikkurilaan asti kaikki menikin ok, kunnes junan veturi vaati säätöä noin 11min. Olimme lopulta Pasilasta Karjaalle menevästä junasta myöhässä 2min. Konduktööri kuulutti, että vaihtojuna ei odota ja pitää mennä seuraavalla vaihtojunalla. Tämä tarkoitti sitä, 19.30 Hankoon saapuminen muuttui 23.00 saapumiseksi. Kiitos VR!

Loistava yöpymispaikka järjestyi järjestäjän kautta. Sauna oli yksi parhaista, jossa oululaista pöytätennishikeä on vuodatettu. Tästä yöpymispaikkamahdollisuudesta ISO kiitos järjestäjälle! Ja myös kyydityksistä kiitos Stefanille ja Eskolle.

Halli oli loistava ja katsomossa kannustusta, jota ei liikaa ole ollut Mestiksen kierroksilla. Tulosten syötössä ja järkkäilyissä oli vähän ongelmia, ja hommat jäivät liikaa pelaajien vastuulle. Ottelupöytäkirjojen täyttö kannattaa kuuluttaa noin vartti ennen pelien alkamista. Nyt pelit alkoivat järjestään myöhässä.

Joukkueena jäätiin viikonlopun tavoitteesta. Kaksi voittoa neljästä ja ei yhtään kolmen pisteen voittoa. Hyvä vääntö 3-0-tilanteesta 3-4-voittoon TIP-70:stä eka pelissä. PT Espoo jyräsi täysin ja OPT-86 nappasi vain kaksi erää koko matsissa. Sunnuntaiaamun KoKa-matsi oli heikko esitys eikä kone ollut vielä käynnistynyt kuin Matiaksen osalta. Pari ohimatsia ja 3-4-tappio sarjajumbolle. TuKaa vastaan ryhtiliike ja 3-4-voitto. Ollaan kuitenkin kohtuullisissa asemissa sarjataulukossa, neljäntenä.”

Lauri Hakaste, PT Tapiola: ”Hangon kisaviikonlopun avausottelu pelattiin Kokaa vastaan. Peliin lähdettiin hyvällä tsempillä tietäen, että etenkin Vesalaisten veljekset ovat kovia vastuksia. Matsi sujui kuitenkin hyvin Tapiolan puolesta, eikä parin tiukan ottelun lisäksi ollut vaikeuksia. PT Tapiolalta mainio 5-0 avausvoitto varmistaen 3 sarjapistettä.

Seuraavaksi vastassa oli kovatasoinen PT-75. Tiedossa oli, että kokeneita konkareita ei voiteta helpolla, joten Tapiolan piti yrittää parastaan. Tapiola ei kuitenkaan pärjännyt Tampereelle, kun tiukat viiden erän väännötkin valuivat vastustajalle. Tapiola hävisi ottelun 0-5. Lauantain kokoonpano: Lassi, Jani ja Lauri

Sunnuntaina ensimmäinen ottelu pelattiin TIP-70 vastaan. Otteluissa kukistui ”Mähinä Muse”, mutta loput pelit menivätkin Vantaalle. Tapiola jäi nuolemaan näppejään, kun Vantaa pelasi vakuuttavasti. PT-Tapiola hävisi ottelun 1-5.

Hangossa viimeinen ottelu pelattiin kotiyleisöä HIKiä vastaan. Ottelu alkoi hyvin, kun Tapiola voitti kolme ensimmäistä otteluaan. Erityishuomio Meeliksen hyvä voitto Mattssonista. 3-0 tilanteen jälkeen HIK kavensi tilannetta. Nelinpeliin lähdettiin 4-2 johdossa, mutta Lassi ja Lauri eivät kuitenkaan pärjänneet ahvenanmaalaisille. Tapiola otti kuitenkin hyvän 4-3 voiton varmistaen 2 sarjapistettä. Sunnuntain kokoonpano: Lassi, Meelis ja Lauri.

Matias Vesalainen, KoKa: ”Lauantain pelit menivät joukkueelta alavireisesti, eikä varsinkaan PT Tapiolaa vastaan pystytty lähellekään omaa parastamme. Sunnuntaiaamun kahden pisteen voitto Oulusta oli kuitenkin hyvä paikkaus ja meille erittäin tärkeät ja maukkaat pisteet. Viimeisellä kierroksella PT Espoo oli selvästi parempi, vaikka ajoittain haastoimme hyvin aivan sarjan kärkipelaajia. Pelipaikka oli mainio, mutta tuomareiden kokemattomuus hieman häiritsi. Tammikuussa Oulussa pyritään kiipeämään sarjataulukossa ylöspäin.”

Sami Hattunen, PT 75: ”Molemmilta päiviltä saatiin täydet sarjapisteet, joten viikonloppu meni kokonaisuudessaan hyvin. Myös pelipaikka oli hyvä ja hallin hienosta tunnelmasta plussaa.”

Aleksi Mustonen, TIP-70: ”Hangon turnaukseen saatiin täysi kokoonpano Lauri Laaneen liittyessä vahvuuteen. Pelit olivat yhtä vuoristorataa, mainittakoon kohokohtana sunnuntain tärkeä kolmen pisteen voitto PT Tapiolasta, jossa kaikki neljä pelaajaa ottivat tärkeitä voittoja.

Kiitos Hangolle erinomaisista järjestelyistä. Pelitila oli mainio, omat laarit johtivat vähiin keskeytyksiin. Lisäksi kotiyleisö loi poikkeuksellisen hienoa tunnelmaa otteluihin. Erityinen kiitos majoituksesta, joka mahdollisti täydellisen latautumisen toisen päivän peleihin.

Jatkossa Mestispeleissä voisi selkeämmin kuuluttaa ennen peliä vierasjoukkueen täyttämään laput, tai jopa niin että ottelun vastuutuomari tuo lapun täytettäväksi vierasjoukkueelle. Tämä ei pelkästään Hangon turnauksessa vaan yleisesti mestaruussarjassa.”

Seuraavaksi Vantaan joukkue suuntaa katseensa syyskauden viimeisiin turnauksiin sekä harjoituksiin, jotta olemme Oulun turnauksessa valmiina taistelemaan jokaisesta pisteestä.”

Päivitetään…

Linkki tiedostoon: HIK turnauskutsu 2023.pdf

5 thoughts on “Mestaruussarjan kierrokset 8-11, Oulu

  1. En tiedä tarkemmin mistä johtui, että lähetystä ei saatu näkyviin. Toivoisin , että pelit ja pensselit testattaisiin ennen pelejä ja joskin ontuu niin olisi kuitenkin aikaa saada hommat kuntoon. Varsinkin nyt kun oltiin Hangossa ja ensimmäistä kertaa mestis-järjestäjänä. Itse en päässyt sairastumisen vuoksi lähtemään matkaan ja olsi ollut hienoa seurata pelejä etänä ( niinkuin moni muukin). Toivotaan , että joku ottais kopin nyt tästä lähetyshommasta ja veis asiaa eteenpäin.

  2. Sehän näissä lähetysten teossa on, että kun homman osaa, niin se vie vain vähän aikaa, mutta silloinkin valmistelu kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Jos ei ole ennen tehnyt, niin kannattaa varata reilusti aikaa myös opettelulle ja säätämiselle. Tapahtumapäivänä pitäisi pystyä keskittymään lähetyksen sisältöön ja sen laatuun. Tekniikka pitäisi olla lähetyspäivänä sivuosassa ja jo opeteltua hommaa. Kokonaisuus on aina järjestäjäseuran vastuulla.

    Minä olisin myös mieluusti katsonut lauantain matseja etänä, mutta kun se ei onnistunut, niin menen paikan päälle huomenna ja uskon, että näkymät aukeavat muillekin.

Vastaa