STARUMMER 10-11.5.2025 – Raportti

Nostan tämän raportin taas ylös sitten, kun se on joskus valmis.

Aleksi Ikola voitti kauden 2024/2025 ”menestynein pelaaja” -kilpailun ennen Jaimielee Enriquezia. Ge Anne Quinal oli kolmas ja Pate Ikola neljäs.

Pelaajia oli runsaasti äitienpäivästä huolimatta

Oli mukava yllätys, että tähän kauden viimeiseen Star Tourin kilpailuun tuli runsaasti osallistujia siitä huolimatta, että sunnuntaina oli äitienpäivä. Äitienpäivä näkyi kuitenkin siinä, että lauantaina oli selvästi enemmän pelaajia kuin sunnuntaina. Niinpä sunnuntaina voitiinkin pelata normaalilla 12 pöydällä. Pelaajia oli lopulta 151 muutaman viime hetken poisjäännin jälkeen. Parhaimmillaan määrä oli käynyt lähes 160:ssä.

Pelaajia oli siis 151 ja startteja 305.

Kahden edellisen kerran lukemat olivat nämä:

2024 – 145/282
2023 – 124/279

Kilpailun suosio on siis kasvussa!

Eri seuroja oli 29. Otteluita pelattiin 585, joista jatkokaavioissa 138.

Kilpailut loppuivat lauantaina kello 22:11 ja sunnuntaina kello 21:10.

Some-profiilini

Jos olet Facebookissa ja olet pöytätennisihminen, saat lähettää minulle vapaasti kaveripyynnön tai voit alkaa seurata minua. Profiilinihan on lähes yksinomaan pöytätennistä varten. Joku lehmävideo tai mansikkakakkukuva voi olla joskus kesällä myös.

Tässä Facebook-profiilini:

https://www.facebook.com/arto.luukkainen.1/

Samoin myös Instagram-profiilini on käytännössä vain pöytätennistä varten, joten saa seurata! Tässä Instagram-profiilini:

https://www.instagram.com/arto_luukkainen/

Videot kilpailuista

Kaikki kilpailun videot laitetaan YouTubeen. Jokaisella pöytäryhmällä (”1-4”, ”5,6,13,7,8,14”/lauantai, ”5-8″/sunnuntai ja ”9-12”) oli oma kamera. Valitettavasti videointi epäonnistui osittain, kuten myöhemmin kerrotaan.

Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Saturday’s stream, part 2 (STARUMMER 10-11.5.2025)”.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Lauantai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 1-4)
Osa 3 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 4 (pöydät 5,6,13,7,8,14)
Osa 5 (pöydät 9-12)
Osa 6 (pöydät 9-12)

Sunnuntai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 5-8)
Osa 3 (pöydät 9-12)

Videointi epäonnistui tällä kertaa monella tapaa. Videokamerani hajosi Oulussa ilmeisesti siksi, että kamerateline oli kaadettu. Joka tapauksessa kamera muuttui käytännössä korjauskelvottomaksi, koska sitä ei saa enää kiinni kameratelineeseen (pohja hajalla). Tilalle ostin kiireessä Powerista 119 euron videokameran, koska kisakuvaamiseen Ruskeasuolla riittää hyvin yksinkertainen kamera. Luulin, että nykyelektroniikka on aina laadukasta. Ominaisuuksia voi vaan puuttua. Mutta nyt tulikin Temu-laatua. Eli kamera ei osaa itse säätää valoitusta. Se pitää valita itse. Kun testasin kameraa perjantaina, kuva oli ihan keltainen eli ylivalottunut. Valitsin sitten valotuksen kahta pykälää pienemmäksi. Se näytti kohtuu hyvältä testivideolla. Hyvin toimi aluksi lauantainakin, mutta sitten  ilmeisesti kattoikkunoista tuleva auringonvalo sotki valotuksen, ja kuva muuttui hyvin pimeäksi. Laitan kaiken kyllä YouTubeen, mutta laatu on mitä on.

Lauantaina pöytien 9-12 videointi jäi kesken, koska muistikortti oli unohtunut laittaa takaisin STARPRILin jälkeen. Keväällä kun videoiden suora siirto tietokoneelle oli käynyt mahdottomaksi, koska sitä yrittäessä tuli kahdella puhelimella virheilmoitus ”the requested resource is in use” eikä siirto onnistunut. Siksi pitää käyttää sovitinta, mihin muistikortti laitetaan ja sovitin kiinni koneeseen. Tämän seurauksena on uusi virhemahdollisuus siinä, että korttia ei muista laittaa takaisin puhelimeen. Nyt oli käynyt niin. Puhelimen kiinteä oma muisti oli täyttynyt kesken päivän. Tämä siirto-ongelma liittyy varmaankin johonkin puhelimien ohjelmistopäivitykseen, koska ongelma tuli kumpaankin puhelimeen yhtä aikaa. Joka tapauksessa vain 5,5 tuntia tuli talteen yhteensä noin 12 tunnista. Neljän tunnin jälkeen oli virtajohtokin irronnut, joten tallennus oli keskeytynyt puoleksi tunniksi.

Lauantaina pöytien 1-4 videosta jäi puuttumaan 2,5 tuntia klo 12.20 – 15.48. Olin kamalassa kiireessä irrottanut jatkojohdon pistokkeesta lauantai-illan päätteeksi ja unohdin laittaa sen takaisin sunnuntaiaamuna. Niinpä kameran akku oli tyhjentynyt 2,5 tunnin jälkeen.

Onneksi keskipöytien kuvaus ainakin onnistui täydellisesti kumpanakin päivänä.

Anteeksi jälleen kerran, jos joskus vaikutan tylyltä!

Laitan tämän tähän alkuun, koska murehdin aina tätä asiaa. Siis  oikeasti haluaisin jutella jokaisen pelaajan kanssa vetäessäni kisaa ja vastata heidän kaikkiin kysymyksiinsä. Mutta se on vaan täysin mahdotonta erityisesti lauantaina, jolloin on ihan kauhea kiire saada kisat loppumaan kello 22:een mennessä. Nyt kolmen viimeisen luokan palkintokuvat otettiin 21:59, 22:04 ja 22:10. Pari pitkää viisieräistä ottelua loppuvaiheessa johtivat melkein tuhoon. Mutta tuho olisi ollut täydellinen, jos olisin antanut päivän aikana minuutteja jutusteluun. Se on taistelua minuutti minuutilta! Toivottavasti kaikki ymmärtävät tämän eivätkä jää ajattelemaan pahalla, jos en ole vastannut ystävällisesti! Lisärasitteena on tietysti valtava väsymys ja rasitus, joka hankaloittaa pehmeän puheen tuottamista loppuillasta.

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana 22 eli 14,6 % pelaajista.

Suurimmat seurat pelaajamäärän mukaan

TIP-70 piti ykköspaikkansa 21 pelaajallaan. Edellisen kilpailun kakkonen ja kolmonen vaihtoivat paikkaansa, kun PT Espoo nousi kakkoseksi 19 pelaajallaan MBF:n ”jäädessä” kolmanneksi 18 pelaajallaan. PTS Sherwood oli hienosti jälleen neljäs 11 pelaajalla. Aina luotettava TuPy oli viides 10 pelaajalla.

Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 33 eli vain 21,9 % osallistujista. Helsinkiläispelaajien (ei ”pääkaupunkiseudun” pelaajien) määrää seuraan, koska Star on helsinkiläinen seura ja kilpailut järjestetään Helsingissä. Olisihan se Suomen pöytätennikselle iso juttu, jos helsinkiläisiä kilpapelaajia olisi enemmän. 33 ei ole paljoa, kun asukkaita on 687 000.

Tässä seurojen TOP-10 pelaajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

TIP-70 nousi väkevästi mitalitilaston parhaaksi peräti viidellä ykkössijallaan. PT Espoo nousi takaisin kakkoseksi 10. sijan hämäristä. TuPy oli varmaan ensimmäistä kertaa peräti kolmas. STARPRILin ykkönen MBF putosi neljänneksi.

Helsinkiläisseurojen menestys oli vain kohtuullinen: 2-4-9 .

21 seuraa kaikkiaan 29 seurasta sai pelaajansa palkinnoille.

Tässä koko mitalitaulukko:

Junioreita oli vain 30 % osanottajista

Juniori-ikäisiä (2006 ja nuoremmat) oli 45 eli 29,7 % pelaajista. Ei ole tarpeeksi!

Star Gives Back

Kuten aiemmin on kerrottu, Starin kisojen tuottoja käytetään eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.

Star on nyt mukana 12 projektissa. Viisi on projektia jo päättynyt.

Yhteensä rahaa on käytetty nyt 24 774,18 euroa.

Tätä tietoa päivitetään raportin valmistumiseen asti.

Kauden 2024/2025 menestynein pelaaja

Star Tourin yhdeksässä  osakilpailussa yhteensä 359 eri pelaajaa pääsi pisteille ”Menestynein pelaaja kaudella 2024/2025” -kilpailussa. Kolmen kauden aikana heitä on ollut jo 557. STARUMMERissa saatiin 11 uutta nimeä listaan.

Aleksi Ikola (KoKu) ja kahden ensimmäisen kerran voittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70) kamppailivat kauden aikana ykköspaikasta, mutta Aleksi otti lopullisesti johtopaikan STARXMASissa eikä siitä enää luopunut, kuten seuraavasta tilannehistoriasta voi nähdä:

Tilanne oli siis ratkennut jo ennen STARUMMERia.

Aleksi sai ykkössijastaan hienon tyrannosaurus rex -pokaalin ja 250 euroa. Jaimielee sai kakkossijastaan hienon pupupokaalin ja 150 euroa. Kolmanneksi ja neljänneksi tulleet Ge Anne Quinal (TIP-70) ja Pate Ikola (KoKu) saivat suklaarasian.

Kuvassa vasemmalta kauden toiseksi menestynein pelaaja Jaimielee Enriquez (TIP-70), kauden menestynein pelaaja Aleksi Ikola (KoKu), kauden kolmanneksi menestynein pelaaja Ge Anne Quinal (TIP-70) ja kauden neljänneksi menestynein pelaaja Pate Ikola (KoKu):

Tässä pokaalit lähikuvassa:

Luokkavoitosta sai 10 pistettä, toisesta sijasta kuusi, kolmannesta sijasta neljä, sijoista 5-8 kaksi ja sijoista 9-16 yhden pisteen. Nelinpeleissä kumpikin sai täydet pisteet ja pisteitä annettiin tällä kaudella näin: 6-4-2-1.

Tässä kilpailun TOP-20. Jacob Hellgren olisi voinut päästä palkinnoille, jos olisi pelannut sunnuntaina. Kuitenkin hienosti viides.

Seuraavassa on annettu täydellinen pistetaulukko:

Viisieräisten otteluiden määrä

Yhteensä pelattiin 136 viisieräistä ottelua. Eli 23,2 % otteluista oli viisieräisiä.

Miten kävi poolien kakkos- ja kolmossijoitettujen välisissä otteluissa?

Starin käyttämässä kansainvälisessä poolikaaviossa ottelu 2-3 pelataan viimeisenä sekä kolmen että neljän pelaajan pooleissa. Aiemminkin olen ihmetellyt, miksi niin usein kolmospelaaja voittaa. Nytkin tuntui siltä, että kolmanneksi sijoitettu pelaaja menee jatkoon koko ajan ja toiseksi sijoitettu jää rannalle. Piti oikein tarkistaa asia! Kyllä se niin on, että sittenkin kakkonen menee useammin jatkoon kuin kolmonen. Lukemat olivat 40-26 toiseksi sijoitetun hyväksi!

Kauden yhteenveto

Star Tourissa oli tällä kaudella siis  yhdeksän osakilpailua ja 17 kilpailupäivää.

Pelaajia oli yhteensä 1231. Eri pelaajia oli peräti 400. Koska ”menestynein pelaaja” -kilpailussa pisteille pääsi 359  pelaajaa, hienosti 89,8 % pelaajista menestyi edes kerran eli pääsi pääsi poolista ainakin kerran jatkoon ja oli jatkokaaviolla vähintään 16 parhaan joukossa. Ellei sitten luokkaa pelattu suoraan yhtenä poolina.

Eri seuroja oli mukana 46.

Seuraavassa taulukossa on seurojen TOP-20 sen mukaan, kuinka monta eri pelaajaa kustakin seurasta kävi kauden aikana Starin kilpailuissa:

Viime kauteen verrattuna MBF ohitti TIP-70:n ja otti kakkospaikan.

Seuraavassa kuvassa on sitten seurojen TOP-20 aktiivisuuden mukaan eli on laskettu kilpailujen osanottajamäärä yhteen seuroittain. Esim. PT Espoosta oli siis yhteensä 167 osallistujaa yhdeksässä kilpailussa. Tässäkin tilastossa MBF ohitti TIP-70:n. PTS Sherwood pysyi selvänä nelosena ja lisäsi osallistumisiaan. Smash nousi sijalta 10 viidenneksi.

Ahkerimmat osallistujat

Yhdeksän pelaajaa pääsi osallistuja-aktiivisuudessa kultamitaliluokkaan eli he olivat mukana jokaisessa yhdeksässä Star Tourin kilpailussa:

Hopeamitaliluokkaan kuuluvat ne pelaajat, jotka osallistuivat kahdeksaan kilpailuun eli yhtä vaille jokaiseen. Heitä oli 13:

Pronssimitaliluokkaan kuuluvat ne pelaajat, jotka osallistuivat seitsemään kilpailuun eli kahta vaille jokaiseen. Heitä oli 21:

Kaksi pelaajaa on ollut kultamitaliluokassa kahdella perättäisellä kaudella: Hegert Laht (TIP-70) ja Sam Londen (MBF). Iso kiitos!

Jatkuu…

MK

Miesten kaksinpelissä oli 14 pelaajaa, joten kaksi viiden poolia ja yksi neljän pooli.

Neljän pelaajan A-pooli meni siististi lähes ilman yllätyksiä. Aleksi Räsänen ykkösenä jatkoon, mutta toisen jatkopaikan nappasi Toni Pitkänen (2023) voittamalla Vladyslav Matykon (2063) 3-1. Oli aika tiukka ottelu: 12, -10, 9, 11.

B-poolissa Jimi Koivumäki  otti ykköspaikan häviämättä erääkään neljässä ottelussaan. Muut pelasivat ristiin neljän ottelun päättyessä yllätyksellisesti. Ilari Sell (1909) voitti Leonid Pullisen (2047) 3-0, Ildiko Kadar (1758) voitti Aleksi Ikolan (2012) 3-2. Hän otti kaksi viimeistä erää 12-10, 12-10. Kadar voitti myös Sellin 3-1 ja Ikola voitti Pullisen 3-2. Näin lopulta Ikola ja Kadar olivat kahdessa voitossa, ja Kadar meni keskinäisen ottelun perusteella kakkosena jatkoon.

C-poolissa ei tapahtunut yhtään yllätystä. Juho Kahlos ykkösenä ja Mika Rauvola kakkosena jatkoon.

Kahdessa kvartassa ei suurempia tapahtunut. Semifinaalit olivat jännempiä. Mika Rauvola johti Aleksi Räsästä erin 2-1, mutta Räsänen otti 3-2-voiton. Jimi Koivumäki voitti jälleen STARPRIL-MK:n tapaan Juho Kahloksen. Erät 3-1. Kahloksen ottama aikalisä tilanteessa 2-1, 5-1 kesti muuten kaksi minuuttia ja viisi sekuntia.

Koivumäki johti finaalissa Räsästä jo erin 2-0 toisen erän päätyttyä peräti 11-1. Mutta sitten 4,5,6 Räsäselle. Yllätys ei siis sittenkään ollut vielä ihan lähellä tällä kertaa. 3-2 kuitenkin!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jimi Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Mika Rauvola (Smash) ja Juho Kahlos (TIP-70).

NK

Naisten kaksinpelissä piti olla 10 pelaajaa, joten oli kaksi viiden pelaajan poolia. Mutta yksi pelaaja jäi tulematta, joten toinen pooli muuttui neljän pooliksi. NK:ssa menee aina kolme parasta jatkoon pooleista.

Neljän pelaajan A-poolissa tapahtui vain yksi yllätys, kun Ge Anne Quinal (1135) voitti Tamila Vlasovan (1190) 3-2 oltuaan erin 0-2 tappiolla. Ildiko Kadar oli puolestaan kärkiottelussa tappiolla erin 0-2 Sirli Jaanimägiä vastaan mutta nousi viidennessä voittoon 11-9. Kadar siis ykkösenä, Jaanimägi kakkosena ja Quinal kolmosena jatkoon.

Viiden pelaajan B-poolissa nähtiin yksi yllätys. Leian Tamondong (1162) voitti Nitija Thapan (1358) 3-1. Jaimielee Enriquez ykkösenä, Eleonoora Roosioks kakkosena ja Tamondong kolmosena jatkoon.

Kvartoissa ei tapahtunut yllätyksiä. Roosioks voitti Quinalin 3-1 ja Jaanimägi Tamondongin 3-1.

Toinen semifinaali oli jännittävä. Siinä Kadar johti Roosioksia erin 2-1, mutta Roosioks nousi 3-2-voittoon. Enriquez voitti sen sijaan Jaanimägin 3-0. Toinen erä oli kuitenkin tiukka: 12-10.

Finaalissa Enriquez oli aika selvästi parempi ja voitti Roosioksin 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eleonoora Roosioks (PT Espoo), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Sirli Jaanimägi (TTU Spordiklubi, Viro) ja Ildiko Kadar (MBF).

M-2200

Lauantaiaamun M-2200-luokassa oli kahdeksan pelaajaa, joten pelattiin tietysti kahdessa neljän pelaajan poolissa.

A-poolissa ei tapahtunut yllätyksiä. Vladyslav Matyko ykkösenä jatkoon. Christian Liukkonen piti kuitenkin tiukoilla Henri Pelkosta häviten vasta viidennessä 9-11. Pelkonen kakkosena jatkoon.

B-poolissa Aleksi Ikola ykkösenä jatkoon, kuten pitikin. Max Koso sai häneltä sentään kaksi erää. Aleksis Välläri (1678) voitti Mauri Hahtomaan (1802) 3-2 ja meni kakkosena jatkoon. Myös Koso (1538) yllätti Hahtomaan ja jopa suoraan 3-0.

Semifinaaleissa ei paljoa tapahtunut. Pooliykköset finaaliin. Siellä Ikola oli jo häviöllä erin 0-2 Matykoa vastaan mutta otti 3-2 voiton lopulta. Neljäs erä 14-12.

Pelaajat pääsivät kuvaan ihan väärässä järjestyksessä kovan kiireen keskellä! Kuvassa vasemmalta kolmanneksi tulleet Henri Pelkonen (PT Jyväskylä) ja Aleksis Välläri (PT Espoo), luokkavoittaja Aleksi Ikola (KoKu) ja toiseksi sijoittunut Vladyslav Matyko (HUT).

M-2100

Sunnuntainen M-2100 meni arvonnaltaan vähän mönkään, kun luokka piti arpoa yöllä kamalassa kiireessä ja väsyneenä uudelleen kahden poisjäännin vuoksi. Lisäksi yksi pelaaja jäi tulematta sunnuntaina. Hän oli tietysti arvonnoissa kahteen kertaan ja yksi pelaaja puuttui kokonaan. Puuttuva pelaaja ei tullut edes paikalle! No näillä mennään! Pelaajia oli lopulta yhdeksän kolmessa kolmen pelaajan poolissa.

Anton Gabriel (1691) yllätti A-poolissa Leonid Pullisen (2047) 3-2 ja meni ykkösenä jatkoon, Pullinen kakkosena. Eino Reinakin johti Pullista 2-0 mutta hävisi 2-3. B-poolissa Otto Suokas meni ykkösenä ja Erik Räsänen kakkosena jatkoon. C-poolin ykkönen oli Jaimielee Enriquez. Kakkoseksi nousi Vitalii Povolotskii (1529), joka voitti Sam Londenin (1535) 3-1.

Jatkokaavion kvartassa Enriquez (1751) voitti Pullisen 3-1 ja Povolotskii voitti Räsäsen 3-0.

Enriquez yllätti semifinaaleissa Otto Suokaksen (1844) 3-1. Gabriel Anton voitti Povolotskiin 3-0.

Finaalissa Gabriel voitti Enriquezin 3-1. Gabrielin kämmensyöttö on ns. ”suspicious”.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Anton Gabriel (TuPy), kolmanneksi sijoittuneet Otto Suokas (PT Espoo) ja Vitalii Povolotskii (TuPy).

M-2000

Lauantainen klo 13:n ryhmän M-2000-luokka oli iso. 36 pelaajaa 10 poolissa. Neljä kolmen ja kuusi neljän pelaajan poolia.

A-poolissa Andrei Räisänen meni ykkösenä jatkoon. Kahdesta 1624-pelaajasta kakkosena meni jatkoon Eino Reina, joka voitti Pertti Kainulaisen 3-1.

B-poolissa Leevi Hyytiäinen (1616) napsi kaksi yllätysvoittoa ja meni ykkösenä jatkoon. Nick Schiewek (1888) kaatui 3-1 ja Eleonoora Roosioks (1641) 3-1. Schiewek kakkosena jatkoon.

C-poolissa ei tapahtunut yllätyksiä. Ibrahim Sen ykkösenä ja Jose Ramos kakkosena jatkoon.

D-poolissakaan ei nähty yllätyksiä. Petri Tuomaila ykkösenä ja Kamilla Kadar kakkosena jatkoon. Erik Räsänen tosin johti Tuomailaa erin 2-1 ja Lukas Saukko pani Kadarin lujille (viides 11-9). Saukko johti Räsästä 2-1 mutta Räsänen venyi 3-2-voittoon ja otti poolin kolmossijan.

E-poolikin meni ratingin mukaan. Otto Suokas ykkösenä ja Joel Koivumäki kakkosena jatkoon. Koivumäki tosin voitti Mats Hollmeruksen vasta viidennessä 11-9. Suokakselle hän hävisi 2-3.

F-poolissa Mauri Hahtomaa meni ykkösenä jatkoon odotetusti. Sirli Jaanimägi (1553) kuitenkin taisteli itselleen 3-2-voiton Oksana Ruotsalaisesta (1675), joka johti jo erin 2-1. Siten Jaanimägi kakkosena jatkoon. Ruotsalainen hävisi Hahtomaalle viidennessä 8-11.

G-poolissa pelattiin ristiin. Poolin kolme viimeistä ottelua päättyi yllätykseen. Hegert Laht (1412) voitti Max Koson (1538) 3-1, Laht voitti Ildiko Kadarin (1758) oltuaan tappiolla erin 0-2 ja Koso voitti Aleksis Vällärin (1678) 3-1. Niin siinä kävi, että poolin neljänneksi sijoitettu Laht meni kahdella voitolla ykkösenä jatkoon ja Kadar samoin kahdella voitolla kakkosena.

H-poolin jatkoon mentiin ratingin mukaisesti. Jaimielee Enriquez ykkösenä ja Noel Metsätie kakkosena jatkoon. Muilla sijoilla Aku Kaura (1443) yllätti Sam Londenin (1535) 3-0.

I-poolista puuttui poolin ykkössijoitettu, mutta muut pelasivat ratingin mukaisesti. Rocka Merilahti ykkösenä ja Vitalii Povolotskii kakkosena jatkoon.

J-poolissa Gabriel  Anton (1691) yllätti Kyösti Kurunmäen (1693) 3-0 ja meni ykkösenä jatkoon, Kurunmäki kakkosena.

Jatkokaaviolla pelattiin yksi yllätystulos 32 parhaan joukossa. Noel Metsätie (1679) voitti Kyösti Kurunmäen (1693) 3-0.

16 parhaan joukossa Sirli Jaanimägi (1553) yllätti Leevi Hyytiäisen (1616) 3-0. Mielenkiintoinen ottelu oli myös luokan kolmossijoitetun Ibrahim Senin 3-1-voitto Kamilla Kadarista. Hyvä peli!

Kvartoisssa nähtiin kaksi yllätystä. Rocka Merilahti (1687) voitti Petri Tuomailan (1872) 3-0 ja Jaanimägi voitti Otto Suokkaan (1844) 3-2. Viides 11-9.

Andrei Räisänen eteni finaaliin 3-0-voitoin. Myös Ibrahim Sen kaatui 3-0 semifinaalissa. Toinenkin semifinaali oli 3-0. Merilahti voitti Jaanimägin.

Finaalissa Räisänen voitti Merilahden 3-0-linjansa mukaisesti.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Rocka Merilahti (Wega), luokkavoittaja Andrei Räisänen (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Ibrahim Sen (MBF) ja Sirli Jaanimägi (TTU Spordiklubi).

M-1950

Tähän lauantai-illan luokkaan osallistui lopulta 14 pelaajaa. Poolit 3+4+3+4.

A-poolissa Nick Schiewek piti ykköspaikkansa luokan ykkössijoitettuna. Pieni yllätys kuitenkin nähtiin ratkottaessa toista jatkopaikkaa. Joel Hahn (1603) voitti Eino Reinan (1624) viidennessä 12-10.

B-poolissa ylläteltiin kahden ottelun verran. Jyrki Nummenmaa (1510) voitti Jose Ramosin (1641) 3-1 ja Ibrahim Senin (1680) 3-2. Lisäksi Ramos antoi viimeisessä ottelussa wo:n Antony Warmboldille. Kolmella kaksi voittoa. Eräsuhteilla Sen ykkösenä ja Nummenmaa kakkosena jatkoon.

C-poolissa Kyösti Kurunmäki otti odotetusti ykköspaikan ja ratingin mukaan myös Sirli Jaanimägi toisena jatkoon.

D-poolissa kaksi parasta meni ratingin mukaan. Gabriel Anton ykkösenä ja Noel Metsätie kakkosena jatkoon. Sam Londen (1535) yllätti Max Koson (1538) 3-1. No eipä ollut iso yllätys kuitenkaan.

Jatkokaaviolla Noel Metsätie (1679) yllätti kvartassa Nick Schiewekin (1888) 3-2. Schiewek voitti toisen erän 21-19! Ibrahim Sen ja Sirli Jaanimägi kävivät kovan kamppailun, mutta Sen selviytyi 3-2-voitollaan.

Metsätie jatkoi vahvaa peliä semifinaaleissa ja voitti Kurunmäen (1693) 3-1. Gabriel Anton (1691) puolestaan pudotti Senin (1880) 3-1.

Metsätie sieppasi lopulta upeasti myös luokkavoiton. Anton kaatui finaalissa suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Gabriel Anton (TuPy), luokkavoittaja Noel Metsätie (PTS Sherwwood) ja kolmanneksi sijoittunut Kyösti Kurunmäki (Wega).

Ibrahim Sen (MBF) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1800

Viime hetken poisjäännin jälkeen luokassa oli 20 pelaajaa. Koska tieto poisjäännistä tuli vasta juuri luokan alkaessa, ei ollut mahdollisuutta uuteen arvontaan. Siten poolit menivät 3+2+3+4+4+4 viiden neljän poolin sijaan.

A-poolissa luokan ykkössijoitettu Joel Koivumäki meni ykkösenä jatkoon. Simmo Nigul (1464) yllätti Pate Ikolan (1510) 3-2 ja meni kakkosena jatkoon. Ikola johti erin 2-1.

B-poolissa oli vain kaksi osallistujaa. Luokan ykkössijoitettu Kamilla Kadar ykkösenä ja Hegert Laht kakkosena jatkoon.

Kolmen pelaajan C-poolissa Vitalii Povolotskii (1529) yllätti ja voitti Eleonoora Roosioksin (1641) 3-1 ja meni ykkösenä jatkoon. Roosioks kakkosena.

D-poolissa Sirli Jaanimägi (1553) yllätti Philipp Gosmannin (1610) 3-2 ja meni ykkösenä jatkoon. Gosmann johti erin 2-1. Myös Petri Eskola (1382) yllätti Gosmannin 3-2 ja meni kakkosena jatkoon.

E-poolissa Joel Hahn meni ykkösenä ja Erik Räsänen kakkosena jatkoon ratingin mukaisesti. Pontus  Claesson (1281) yllätti Nitija Thapan (1358) 3-0.

F-poolissa Antony Warmbold (1570) yllätti Levente Kadarin (1586) 3-0 ja otti ensimmäisen jatkopaikan. Kadar kakkosena jatkoon. Toivo RIdal pelasi viisieräisiä. Hävisi Kadarille 2-3 ja voitti Risto Einbergin 3-2.

Jatkokaaviolla 16 parhaan joukossa nähtiin kaksi yllätystä. Antony  Warmbold voitti Eleonoora  Roosioksin 3-2 ja Simmu Nigul Erik Räsäsen 3-1.

Warmbold jatkoi hyviä pelejään kvartoissa missä voitti Sirli Jaanimägin 3-1. Ratingmielessä ei yllätys, koska Jaanimägillä vähän vähemmän pisteitä ja niin myös kilpailun jälkeen (1617-1612). Kamilla Kadar otti kivan voiton Nigulista 3-0, vaikka niinhän sen pitikin mennä.

Luokan kärkisijoitetut jyräsivät edelleen semifinaaleissa viereisillä pöydillä. Koivumäki voitti Povolotskiin 3-1 ja Kadar voitti Warmboldin 3-0.

Näin saatiin unelmafinaali. Varmaan ensimmäinen kerta, kun M-1800:n tai ylemmän luokan finaalissa kohtasi kaksi 10-vuotiasta. Tällä kertaa Kadar otti ykköspaikan voittamalla Koivumäen 3-2. Koivumäelläkin oli paikkansa. 1-0 ja 7-1-keula. Viidennessä 4-1-johto. Näitä otteluita tarvitaan lisää!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Joel Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Kamilla Kadar (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Vitalii Povolotskii (TuPy) ja Antony Warmbold (SeSi).

M-1650

Lauantai-illassa 17 pelaajaa jaettiin pooleihin näin: 3+3+3+4+4. Viiden pooleihinhan ei todellakaan ollut varaa.

A-poolissa ei yllätyksiä. Erik Räsänen ykkösenä ja Hegert Laht kakkosena jatkoon.

B-poolissa Jasper Haapala meni ykkösenä jatkoon kuten pitikin, mutta Risto Einberg (1347) voitti Aku Kauran (1443) 3-2 ja otti toisen jatkopaikan.

C-poolissa järjestys vaihtui, kun Jacob Hellgren (1446) yllätti Vitalii Povolotskiin (1529) 3-1 ja meni ykkösenä jatkoon. Povolotskii kakkosena.

D-poolin kärki meni ratingin mukaan. Pate Ikola ykkösenä ja Bernd Günther kakkosena jatkoon. Alemmilla sijoilla Victor Ström (1278) yllätti Lukas Saukon (1347) 3-2.

E-poolissakin kärki vaihtoi paikkaansa, kun Simmo Nigul (1464) mikroyllätti Marko Pennasen (1472) 3-1. Alemmillakin sijoilla ylläteltiin. Väinö Saarela (1291) voitti Marko Heinosen (1304) 3-2.

Jatkokaaviolla 16 parhaan joukossa nähtiin yksi yllätys. Einberg pudotti Pennasen 3-2.

Kvartoissa pelattiin kaksi yllätystä. Vitalii Povolotskii voitti Erik Räsäsen (1566) 3-2. Räsäsen voittamat erät päättyivät 15-13 ja 18-16! Jacob Hellgren otti pienen yllätysvoiton voittamalla Simmo Nigulin 3-2. Nigul johti erin 2-1 ja viides erä 11-9.

Semifinaalit päättyivät yllätyksiin. Pate Ikola (1510) voitti Povolotskiin 3-1 ja Hellgren voitti Jasper Haapalan (1543) 3-2. Viides 11-9.

Hellgren jatkoi hyviä pelejään finaalissa ja voitti Ikolan 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu), luokkavoittaja Jacob Hellgren (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Vitalii Povolotskii (TuPy) ja Jasper Haapala (TuPy).

M-1600

Tämä oli aika iso luokka lauantaiaamuun, joten jatkopelejä siirtyi kello 13:n ryhmään. Se oli vähän haastavaa, koska tuo ryhmä oli niin täyteen ahdettu. Luokan 26 pelaajaa jaettiin kahteen kolmen ja viiteen neljän pooliin.

A-poolista pääsi ykkösenä jatkoon luokan ykkössijoitettu Erik Räsänen. Toisen jatkopaikan vei kuitenkin Kristo Mere (arviorating 1250), joka voitti Väinö Saarelan (1291) 3-1.

B-poolissa noudatettiin ratingia. Jasper Haapala ykkösenä ja Pontus  Claesson kakkosena jatkoon. Haapala kuitenkin voitti Jani Krunninivan vain 3-2.

C-poolissa poolin ykkössijoitettu Vitalii Povolotskii otti kolme voittoa ja meni ykkösenä jatkoon. Muut kolme pelasivat ristiin, kun Markus Linnamaa (1020) voitti Petteri Kauppalan (1236) 3-1 ja Kauppala voitti Luca Solapuron (1313) 3-1. Näillä kolmella menivät erätkin tasan, joten ero ratkaistiin eräpistesuhteilla. Niiden perusteella Kauppala meni jatkoon kakkosena.

D-poolissa mentiin ratingin mukaan. Pate Ikola ykkösenä ja Risto Einberg kakkosena jatkoon. Kolme ottelua kuudesta oli viisieräinen.

E-poolissa ykköseksi nousi Patrick Stara (1224), joka yllätti ensin Simmo Nigulin (1464) 3-1(kireää oli: 13-11, 13-11, 10-12, 12-10) ja sitten Ekaterina Ustiukhinan (1318) 3-0. Nigul kakkosena jatkoon.

F-poolissa Aku Kaura piti ykkössijoitettuna paikkansa kolmella voitolla. Kakkosena jatkoon meni Tamila Vlasova (1190), joka voitti Toivo Ridalin (1357) 3-1.

G-poolissa ykkösenä meni jatkoon Hegert Laht ja kakkosena Mats Hollmerus kuten pitikin. Alemmilla sijoilla Daria Kriukova (1171) yllätti Linus Lundströmin (1189) 3-1.

Jatkokaaviolla 16 parhaan joukossa pelattiin peräti viisi yllätystä. Tamila Vlasova voitti Petteri Kauppalan 3-1, Pontus Claesson (1281) voitti Hegert Lahtin (1412) 3-2 (tiukat pisteet: -9,8,-9,9,10), Simmo Nigul (1464) voitti Pate Ikolan (1510) 3-1, Risto Einberg (1347) voitti Vitalii Povolotskiin (1529) 3-1 ja Patrick Stara voitti Kristo Meren (tosin Meren rating oli vain arvio) 3-1.

Kvartoissa ei sitten yllätelty. Semifinaaleihin menivät neljä korkeimman ratingin pelaajaa.

Ensimmäisessä semifinaalissa tuli yllätys, kun Nigul voitti Erik Räsäsen (1566) 3-0. Sen sijaan Jasper Haapalan 3-1-voitto Aku Kaurasta ei ollut yllätys.

Luokan kakkossijoitettu Haapala sinetöi luokkavoittonsa 3-1-voitolla Nigulista. Meni kyllä turhan pitkään, ennen kuin finaali saatiin pelattua.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Simmo Nigul (Nomme SK, Viro), luokkavoittaja Jasper Haapala (TuPy), kolmanneksi sijoittuneet Erik Räsänen (Maraton) ja Aku Kaura (HäKi).

 

Jatkuu…

 

 

Vastaa