Rating julkaisun myöhästyminen

20-21.5.2017 pelatun TSP Cupin ratingeja ei voida laskea, koska tulokset eivät ole ratinglaskuun kelpaavat. Ratingit tulevat, kun korjatut tulokset julkaistaan

2 thoughts on “Rating julkaisun myöhästyminen

 1. Mikäs tässä nyt mättää? Jo kisoissa tökki. Kaikkien pelaajien ratinkia ei näkynyt listoilla, luokkiin osallistui sellaisia pelaajia, joiden nimiä ei ollut ilmoittautuneiden listalla, esim. 1700 luokassa oli pari pelaajaa enemmän kuin ilmoittautuneita ja jossain alkulohkossa oli vain kolme pelaajaa (ja kolme ottelua) kun toisessa saman luokan lohkossa oli viisi pelaajaa (ja 10 ottelua), minkä seurauksena siellä osa jatkoonpäässeistä joutui odottamaan n. kolme tuntia jatkopelejään. Onko nyt kuitenkaan kyse siitä, etteivät tulokset ole ratinglaskuun kelpaavia vaan siitä, että osalle pelaajia ei ollut ratingia? Miksi tuloksia ei käsitellä niiden pelien ja luokkien osalta, jotka olivat selviä?

 2. Tulokset eivät yksinkertaisesti kelpaa ratinglaskuun, lisäksi minulle on ilmoitettu useista virheistä. Vääriä voittajia tai pisteet puuttuvat kokonaan.
  Minulle on nyt sähköpostitse kuitenkin jo toimitettu sellaiset tulokset, joilla laskut pystyy tekemään. Siinäkin on edelleen pari tiedossa olevaa virhettä.

  3.6.2017 ratingit kuitenkin julkaistaan, tuli korjauksia tai ei. Pelaajien on syytä tarkastaa erityisen huolellisesti, että omat tulokset ovat oikein ja lähettää minulle sitten korjauspyynnöt sähköpostiin tai sitten vaikka tähän kommenttikenttään ratingjulkaisun alapuolelle.
  jori.haataja@saunalahti.fi

  Mitä tulee kilpailujen järjestämiseen, niin kilpailuvaliokunta on kyllä tehnyt aika kattavat ohjeet ja suositukset, että miten kilpailut pitäisi vetää. Mutta jostain syystä jopa kokeneilla kilpailujen pitäjillä on vastustusta joidenkin asioiden kohdalla.

  Vaikkapa pitävä aikataulu. Ei haluta tehdä kunnollista aikataulua, että ei jouduttaisi sitomaan omia käsiä liikaa, vaan halutaan pitää vapaus että voidaan kesken päivän laitella jatkopelejä alkamaan silloin kuin itselle sopii.

  Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että hyvä aikataulu on sellainen missä on luokan poolin alkamisaika, jatkocupin alkamisaika sekä milloin luokka on loppu. Käsittääkseni yksikään kisajärjestäjä Suomessa ei tuollaista aikataulua julkaise. Eikä pelkkä julkaisu riitä. Jos aikataulussa lukee, että jokin alkaa kello 15.00, niin sen myös pitää alkaa parin minuutin sisällä tuosta ilmoitetusta eikä vaikka puoli tuntia myöhemmin. Jos yksi luokka alkaa puoli tuntia myöhässä, niin se nyt vielä on hyväksyttävissä jonkun yllättävän asian vuoksi. Mutta jos päivän päätteeksi tuo puoli tuntia on venähtynyt kahdeksi tunniksi, niin se on yksinkertaisesti täysi epäonnistuminen aikataulun laatimisessa. Yksi ongelma aikatauluissa pysymisessä on myös, että kisajärjestäjät ahnehtivat osallistujia ylitse kapasiteetin. Pitäisi yksinkertaisesti laskea, että montako pelaajaa mahtuu yhtä aikaa pelaamaan ja sitten jo kisakutsussa rajoittaa osallistujamäärät. Muistaakseni vain yksi kisajärjestäjä laittelee kisakutsuunsa maksimiosallistujamäärän kisoihinsa. Muut ottavat kaikki ilmoittautuneet ja sitten miettivät, että miten tämänkin sitten hoitaisi, jos yllättäen tuleekin paljon enemmän kuin oli oletettu.

  Pahinta on minusta kuitenkin se, että tietyt kisajärjestäjät eivät ikinä opi virheistään, vaan homma on ihan samanlaista seuraavassakin kisassa. Tai oikeastaan pahinta on, että ei edes myönnetä että on jotain vikaa kisojen järjestelyssä. Ei kai sillä nyt mitään väliä ole, jos aikataulut heittävät. Pelaajat ovat kuitenkin hallilla eikä niitä nyt pikku odottelu haittaa. Omasta mielestäni se on juuri tuo ”pikku odottelu”, mikä alkaa tympimään, kun aikataulun mukaan olisi pelien pitänyt alkaa jo tunti sitten. Tai ei edes ole aikataulua, vaan ihmettelee epätietoisena, että milloinkohan se cup nyt oikein alkaa eikä tässä uskalla lähteä edes minnekään syömään, kun ei ole mitään tietoa ottelun alkamisajasta.

Vastaa