Kyselin OP:ltä Sporttiturvasta

Sporttiturva korvaa, kun urheilija loukkaantuu äkillisen tapahtuman seurauksena harjoituksissa, kilpailussa tai ottelussa tai lajileirillä. Korvaamme Sporttiturvasta
• hoitokulut, myös hammasvammat
• invaliditeetin
• kuoleman.
Urheillessa tapahtuvat äkillisten tapahtuminen aiheuttamat loukkaantumiset korvataan magneettitutkimusta ja leikkaushoitoa myöden. Hammasvamman kuluja korvataan tarvittaessa koko loppuelämäsi, muita vammoja korvataan enintään 3 vuotta. Myös hoidossa tarvittavat ortopediset tuet korvataan. Korvausmäärä on 15 000 euroa. Sporttiturvassa ei ole yläikärajaa. Alle 12-vuotiaalle ei ole omavastuuta, muille omavastuu on 100 € vahinkoa kohden.
————————————————————————————————————————————————————

Hei! Kiitos viestistäsi. Pahoittelut, että vastauksessa on kestänyt, mutta tässä vihdoin kaipaamasi lisätiedot Sporttiturvaan liittyen:

* Vaikuttaako pelaajan lisenssi, ettei pelitilanteessa sattunutta tapaturmaa käsitellä muilla vakuutuksilla (matkustaja-, tapaturma- tai iso kotivakuutus)?
-Jos vahinko sattuu lajiharjoituksessa tai pelitilanteessa, ei sitä ehtojen mukaan korvata tapaturmavakuutuksesta tai matkustajavakuutuksesta (paitsi jos matkustajavakuutuksessa on urheilulaajennus voimassa). Kotivakuutuksesta tapaturmia ei koskaan korvata.

* Ottelu/kilpailu/turnaus/lajiharjoitus. Onko Sporttiturva voimassa vain jos kyseessä ns. virallinen tai ennalta sovittu tapahtuma esim. ohjattu valmennus – kuinka seuran ei niin viralliset pelit ja treenit?
– Kun kyse on lajiin liittyvästä harjoittelusta tai pelistä, on Sporttiturva voimassa.

* Kuinka pitäisi ymmärtää Ruskeasuon veteraanipelit tiistaisin ja torstaisin. Meitä eläkeläisiä eri seuroista ja ei seuroista, kokoontuu pelailemaan keskenämme suurin joukoin. Myös erilaisia kauden sisäisiä sarjoja pelataan, mutta tämä kaikki ei ole ns. virallista toimintaa.
– Jos katsotaan, että kyse on lajiin liittyvästä harjoituksesta tai kilpailusta, kattaa Sporttiturva myös tämän. Mutta jos kyse on enemmän yhteisestä vapaa-ajanvietosta jossa vain pelaillaan omaksi iloksi ilman mitään kisatavoitetta, kattaisi tavallinen tapaturmavakuutus tämän.

* Kilpailumatkat? Jos menee vaikkapa viikonlopun kisamatkalle Tallinnaan, jossa osallistuu joihinkin kilpailuluokkiin – kattaako Sporttiturva koko viikonlopun Tallinnassa?
– Sporttiturva on voimassa sekä meno- että paluumatkalla sekä kisatapahtumassa sekä mahdollisissa treeneissä. Mutta muuten tarvitaan muulle ajalle matkustajavakuutus. Suosittelen myös matkustajavakuutuksen urheilulaajennusta. Matkustajavakuutuksen laajennus vaikuttaa siten, että tapaturmat sekä kisoissa että vapaa-ajalla korvataan ilman ylärajaa ja ilman omavastuuta.

* Kuinka pitää ymmärtää kilpailumatkojen välittömät meno- ja paluumatkat? Esim. olen ajatellut osallistua ensi kesänä Veteraanien MM-kisoihin Las Vegasissa, mitkä ovat silloin ne välittömät matkat?
– Matkat kotoa kisapaikalle, kisapaikalta kotiin sekä välittömästö kisoihin ja mahdollisiin liittyvät meno- ja paluumatkat kohteessa. Suosittelen rinnalle matkustajavakuutusta turvamaan myös kisojen ulkopuolisen ajan.

Ystävällisin terveisin
Ville Mauro

OP Vakuutus Oy, Y-tunnus: 1458359-3
Osoite: Gebhardinaukio 1, 00013 OP, kotipaikka Helsinki

Vastaa