Lehdistötiedote: Miesten EM-karsinta Ruskeasuolle

Miesten pöytätennismaajoukkue pääsee karsimaan EM-paikastaan kotikentällään. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Bulgaria, Luxemburg ja Turkki.

Lohkon järjestelyoikeuksia haki myös Bulgaria, mutta Euroopan Pöytätennisunioni ETTU myönsi karsinnan kakkosvaiheen järjestelyoikeudet Suomelle. Lohkon kaksi parasta selviytyy syyskuussa Ranskan Nantesissa pelattavaan lopputurnaukseen.

– Pelit pelataan 18.-19. toukokuuta Ruskeasuolla, jonne odottelemme tietenkin isoa kotiyleisöä. Benedek Oláhin olympiakarsintamatkakin on tuolloin jo hyvässä vauhdissa, joten näemme kotikentällä varmasti kovakuntoisen Penan, Pöytätennisliiton toiminnanjohtaja Mika Räsänen kommentoi.

Päävalmentaja Mattias Bergkvist on parhaillaan Unkarin avoimissa mestaruuskilpailuissa Oláhin kanssa ja laskee hänkin paljon ykköspelaajansa varaan.

– Arvonnassa olisi voinut käydä huonomminkin ja meillä on ehdottomasti mahdollisuutemme. Mielestäni Turkki on rinnallamme ennakkosuosikki, mutta Bulgaria ei tule kaukana perässä. Joka tapauksessa Benedekin on voitettava omat ottelunsa. Sen päälle tarvitsemme vielä kakkos- tai kolmospelaajienkin positiivisia yllätyksiä.

Vastaa