5 thoughts on “Kevätliittokokous 27.4, kokouskutsu ja kokousmateriaalit

 1. Kannattaisiko järjestää etukäteen (ei samana päivänä) harjoittelukokous, koska muuten Teams-kokoukseen voi liittyä valtavia teknisiä ongelmia. Monethan voivat käyttää sitä ensimmäistä kertaa.

  1. Mikäli on tarvetta niin harjoittelukokous voidaan järjestää. Liittohallitus ja työvaliokunta on Teamsia käyttänyt ihan onnistuneesti. Minulle voi ilmoittaa liittokokoukseen ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli on halukkuutta testikokoukseen.

 2. Jotenkin ei vaan OPT-86:n sääntömuutosehdotus tunnu hyvältä tai sitten en vaan ymmärrä. Yhdessä hallituksen muutosehdotuksen kanssahan se mahdollistaisi alempien sarjojen osalta sen, että kauden viimeiseen ratkaisevaan sarjaotteluun marssitetaankin kolme uutta ulkomaalaisvahvistusta nostamaan joukkue ylempään sarjaan. Hallituksen sääntömuutosehdotus helpottaa jo tuntuvasti ulkomaalaisten pelaajien käyttöä alasarjoissa ja se olisi minusta ihan riittävästi.

  1. Tässä perustelut tähänkin topiikkiin:

   Tässä samalla haluan perustella OPT-86:n esitystä. Tämä sääntömuutosehdotus sallii ulkomaalaisten pelaamisen alasarjoissa kevätkaudella, vaikka eivät syyskaudella pelaisikaan. Esim. 3-divarissa ja alemmilla sarjatasoilla on kohtuutonta ettei keväällä voi pelata, jos esim. syyskauden turnaukseen ei muiden menojen vuoksi pääse tai on vaikkapa sairas. Turnauslohkoissa pelit pelataan yhden viikonlopun aikana. Ulkomaalaisia pelaajia voitaisiin siten merkitä sarjajoukkueisiin ja peluuttaa sarjaturnauksissa vapaammin. Tämä lisää yhteistyömahdollisuuksia Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Suomen välillä. Samoin se lisää varmasti sitä myös Viron ja Suomen välillä. Tämä sääntömuutos olisi askel kohti Ruotsin sarjasääntöpykäliä. Liitolle tämä lisäisi myös hieman lisenssituloja.

   Loppuun vielä että jos joku seura on merkinnyt ja maksanut lisenssejä ulkomaalaispelaajille, niin en ymmärrä miksi niitä ei saisi käyttää. Mainitsemasi tapahtuma voi olla mahdollinen mutta siinä tapauksessa pelaajat eivät ole uusia vaan heidät on merkitty ja lisenssit on maksettu jo elokuussa tai ennen ensimmäistä turnausta.

 3. ”kauden viimeiseen ratkaisevaan sarjaotteluun marssitetaankin kolme uutta ulkomaalaisvahvistusta nostamaan joukkue ylempään sarjaan.”

  Missä sarjoissa on sellainen systeemi, että kauden voi muuten pelata rupusakilla, mutta ylempään sarjaan noustaan, kun viimeisessä ottelussa joukkueella on kovat pelurit? Todellisuudessahan bonuspisteiden vuoksi ei voi paljoa antaa siimaa syksyllä, jos haluaa nousta,

  Mutta jos joku haluaa rahalla ostaa sarjapaikan ylemmässä divisioonassa ulkomaalaispelaajien avulla, ostakoon. Lisää sarjan tasoa eikä se ole suuri menetys, jos joku 70-luvun pelaajien joukkue jää nousematta sadannen kerran.

  Ulkomaalaispelaajat tuovat todella paljon väriä sarjoihin erityisesti tilanteessa, jossa suomalaisia uusia sarjapelaajia tulee muutama vuosikymmenessä. Tai ainakin kun puhutaan Helsingin alueen 2. ja 3. divisioonasta.

  Staria nykyinen sääntö kirpaisi aika pahasti tällä kaudella. 12-vuotiaasta asti Staria edustanut (välillä ei lisenssiä) edustanut Sofia Geroiskaja, Star 2:n ylivoimainen ykköspelaaja, ei saanut pelata keväällä, kun ei päässyt syksyn turnaukseen. Ykkösjoukkueessa Jelizaveta Rybakova ei saanut pelata kevätkaudella, koska sairastui syysturnausta edeltävänä päivänä. Ja oli vielä kolmas tyttö, joka oli syysturhauksen aikaan loukkaantunut. Kaikille oli lunastettu lisenssi. Eikä uusia pelaajia voinut hommata, koska ”31.8- mennessä” -sääntö.

Vastaa