Tiedotusterveisiä

Måns Holmbergilla uusiutunut liittohallitus kokoontui torstaina.  Paikalla olivat myös varajäsenet Hannu Sihvo ja Jyrki Nummenmaa. Alku otettiin valiokuntakatsauksella. Työvaliokunnassa puheenjohtaja ja Matti Kurvinen rakentelevat yrityksille kohdennettua ”HR-projektia”, jossa pöytätennistä markkinoidaan työpaikkojen liikuttajaksi. IT:ssä kehitellään edelleen ottelutietokantaohjelmaa ja Jyrki Nummenmaa kertoi, että PT-Welhon kehittäminen jatkuu.

Seuravaliokunnassa valmistellaan seurojen olosuhdekyselyä ja lajinlevitykseen liittyvää suunnitelmaa laajemminkin. Sääntövaliokunnan tuorein aktiviteetti on kansallinen ylituomarikoulutus, joka on parhaillaan menossa Helsingissä. Kahden päivän perusteella sitä voi arvioida erittäin korkeatasoiseksi.

Kilpailuvaliokunnan ilonaihe on edelleen jatkunut kilpailutoiminnan kasvu. Liitto toivoo kisajärjestäjää 13- ja 15-vuotiaiden SM-kilpailulle ja naisten TOP-8 turnaukselle etsitään sopivaa ajankohtaa. Veteraanien seuraava aktiviteetti on Tampereen SM-kisat kuun lopulla. Paravaliokunnan jäseniä kokoontuu 25.1. päättämään valiokunnan puheenjohtajasta sekä lopuista jäsenistä.

Huippu-urheilussa riittää menoja. Anna Kirichenko selviytyi alle 21-vuotiaden EM-kisoihin Minskissä maaliskuussa, jotka järjestetään Minskissä 8-11.3. Hienoa! Anna on uudella maailmanlistalla 159. ja Suomen naiset Halmstadin MM-kisojen varasijalla. Ratkaisu kisapaikasta saadaan helmikuun aikana.

EM-kisojen ensimmäisen vaiheen ottelut alkavat helmikuussa. Miehet kohtaavat 27.2 kotona Skotlannin ja naiset vierasottelussa Liettuan. Benedek Oláh osallistuu Unkarin avoimiin ensi viikolla ja Alex Naumi sekä Annika Lundström nuorten olympiakarsintoihin Tsekissä 12.-13.2. päivä ja heti päälle Tsekkien junioriavoimiin. Ruotsin junioriavoimiin (Safir International) 21.-25.2 lähtee enemmänkin junnuja ja Matias ja Rasmus Vesalainen sekä Aleksi Räsänen matkaavat 1.-3.2 Unkarissa järjestettävään nuorempien pelaajien junioriturnaukseen. Edelleen Ruskeasuon valmennustoiminnan tehostaminen on valiokunnassa työn alla.

Finlandia Open sujui hyvin, mutta tuotti aikaisempia vuosia vähemmän – pienemmästä osanottajamäärästä johtuen. Tämän vuoden kilpailun alustavat päivät ovat 6.-9.12.2018. FO:sta huolimatta hallitus iloitsi siitä, että vuoden 2017 alustava tulos on selvästi budjetoitua parempi.

Jarmo Siekkinen ei jatka Pöytätennislehden päätoimittajana, joten tehtävän uusi haltija on haussa. Tässä vaiheessa hattu päästä ja syvä kumarrus Jarmolle, joka on vastannut lehden valmistumisesta kokonaisen vuosikymmenen.

Liitto on ottanut vastuulleen aiemmin Helsingin piirin järjestämän kansainvälisen avoimen juniorikisan. Alustavasti kisapäivät ovat 26.-27.5. Kilpailuun yritetään saada paljon ulkomaisia osanottajia.

Liiton toimisto muuttaa (50 muun erikoisliiton tavoin) Länsi-Pasilasta Pitäjänmäelle (Valimotie 10). Pitskuun syntyy mailapelien (myös tennis, sulkis ja squash) yhteinen avokonttorikeskus, jonne saamme myös neuvottelutilan. Yhteisen mailapelihankkeemme koordinaattori Maria Hokkanen lopettaa helmikuun lopussa, mutta hankkeelle haetaan jatkoa.

Vielä muistutan, että liiton 80v-juhlat järjestetään 27.10.2018 Helsingissä Hotelli Presidentin tiloissa. Vuoden ensimmäiseen lehteen tuotamme tästä lisäinformaatiota.

Vastaa