Juniori-SM – sunnuntain raportti

Päivä aloitettiin 13-vuotiailla junioreilla. Tytöissä suurin ennakkosuosikki Aleksandra Titievskaja jätti luokan väliin, joten peleissä edettiin kovasti lauantain joukkuekisan malliin: PT Espoon Yang Yixin kukisti loppuottelussa seurakaverinsa Alisa Sinishinin 3-1. Kolmospallille nousivat MBF:n Ella Kellow ja Aleksandra Seppänen. Aleksandra S. kuittasi myös kisan tsempparipalkinnon, johon kiertopalkinnon ohella sisältyi Pingiskeskuksen sponsoroima puolen tunnin pelioikeus Benedek Oláhin kanssa myöhemmin sovittavana ajankohtana. Luokan ”conson” eli alempien jatkopelien kisan voitti PT 75:n Säde Leppänen.

13-vuotiaissa pojissa oli mukavasti 28 osanottajaa. Sijoitetut pitivät pintansa yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Se yksi poikkeus oli Porin  Aleksi Laineen voitto Lahden Leonid Pullisesta. Välierissä KoKan Sam Khosravi voitti Laineen ja Espoon Aleksi Räsänen Tikkurilan Joonas Kylliön. Loppuottelussa Sam paransi huomattavasti lauantaista ja otti järkevällä pelillä Aleksista 3-1 voiton. Alemman jatkopelit voitti PT 75:n Nils-Erik Halttunen, joten Tampereelle menivät molemmat ”conso-luokat”.

15-vuotiaiden tyttöjen nelinpelin parhaat olivat Aleksandra Titievskaja ja Porin Anni Heljala, jotka voittivat poolissa kaikki ottelunsa. MBF:n Aleksandra Seppänen ja Ella Kellow veivät hopeat ja Spinnin sisarukset Tamila ja Alisa Vlasova pronssit. Neljänsiä olivat Lappeerannan Karina Fozilova ja Sofia Levchuk.

Vastaavan ikäluokan poikien nelinpelissä Espoon Arttu Pihkala ja Aleksi Räsänen eivät olleet yllätettävissä ja veivät mestaruuden helposti ennen Sam Khosravia ja Paul Jokista. SM-pronssit pareille Sam Li/Lauri Hakaste ja Joonas Kylliö/Henri Kujala.

Aleksandra Titievskaja ei antanut 15-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelissä muille juuri mahdollisuuksia, vaan eteni mestaruuteen ilman erätappioita. Hopeaa sai MBF:n Kaarina Saarialho ja pronssipallille nousivat Aleksandra Seppänen ja Anni Heljala.

Poikien välierissä Arttu Pihkala eteni loppuotteluun vakuuttavalla 3-0 voitolla Sam Khosravista. Toisessa  välierässä Joonas Kylliö haastoi Aleksi Räsäsen kunnolla ja otti viidennessä erässä nuoremman luokan pelistä revanssin ja 11-9 taisteluvoiton.  Loppuottelussa Joonas pyristeli avauserän verran, mutta Arttu oli kuitenkin erin 3-1 vahvempi.  Luokan ainoa isompi yllätys oli Tikkurilan Daniel Tranin voitto Lahden Leonid Pullisesta.

Järjestäjät kiittävät pelaajia hyvässä hengessä pelatuista kisoista. Vaikka pelaajia saisi toki olla vielä enemmän, junnupingiksellä menee aika kivasti. Nettistriimillä oli päivien aikana kymmeniä katsojia koko ajan, joten junnujen pelit myös kiinnostavat. Aivan erityisen hienoa oli nähdä SM-kisoissa Lappeenrannan joukkueet. Seurassa on tehty hyvää työtä!

Kisoissa oli jaossa yhteensä kymmenen mestaruutta. Kahdeksan näistä matkasi Espooseen ja loput kaksi Koskelle Tl. Kaikki tulokset löytyvät tapahtumakalenterista pokaalituloksista linkin takaa.

Järjestäjä eli liitto kiittää pelaajien ja huoltajien lisäksi myös paikalla olleita toimijoita.  Varsinkin TIP-70 toi paikalle paljon tuomareita, mutta olipa heitä muutama muualtakin.

Vastaa