YOG karsinta 7.-8.5.2018, Bangkok, Thaimaa

Anders Lundströmin raportti Bangkokin Youth Olympic Games karsinnasta 7-8.5.2018. Kaksi erillistä kisaa, voittajat kisoihin.

Annika (Juniorien WR 41) kohtasi ekan päivän puolivälierissä Unkarin Fanny Harastovichin. Mainittakoon että Fanny pudotti Belgian kisassa pari viikkoa sitten kisan kärkisijoitetun Hong Kongin Chau Wing Szen ( WR8) ja eteni yllättäen puolivälieriin. Splitin olympiakarsinnassa Fanny pudotti Euroopan ykkösen Serbian Sabina Surjanin eli hän on kovatasoinen pelaaja. Fanny on hallitseva Euroopan Mestari Juniorien nelinpelissä.

Ottelusta tuli trilleri. Annika oli 1-3 tappiolla, voitti seuraavan erän 11-4 ja pelasti 2 ottelupalloa 8-10 tilanteessa kuudennessa. Seitsemännessä erässä tilanne Annikalle 10-7, Fanny lyö pallon joka tuomarien mielestä meni yli ja tuomitsee Annikan ottelun voittajaksi 11-7. Annika sanoi että pallo koski pöydän reunaan ja oli ilmeisesti ainoa joka näki että näin kävi. Hän sai kovat suosionosoitukset vastustajalta ja yleisöltä erittäin urheilullisesta eleestä. Tilanteessa 10-8 Annika otti ratkaisevan pisteen ja voitti täten ottelun 4-3 erittäin hyvän matsin ja kovan taistelun jälkeen.

Semifinaalissa Annika kohtasi kärkiseedatun Intian Archana Irish Kamathin ( WR 17). He kohtasivat viime vuonna Sloveniassa jolloin matsi oli erittäin tiukka mutta tällä kertaa intialainen oli selvästi parempi 4-1 ja Annika ei saanut peliään kulkemaan samalla tavalla kuin Unkarilaista vastaan. Kamath hävisi finaalin Korean pelaajalle joka otti olympiapaikan.

Seuraavana päivänä uusi kisa. Puolivälierissä vastaan tuli Malesian kynävarsipelaaja Tee Ai Xin. Vaikean ottelun jälkeen Annika väänsi lopulta väkisin 4-2 voiton, 12-10 kuudennessa vaikka peli ei koskaan lähtenyt kulkemaan kuten Unkarilaista vastaan.

Semifinaalissa vastaan asettui Annikan hyvä kaveri Kroatian Andrea Pavlovic WR 18, Euroopan nro 4. Loistava alku otteluun 2-1 johto aivan huippupelillä, eka ja kolmas erä näytöstyyliin 11-5 ja 11-4. Sen jälkeen alkoi tulla liikaa virheitä palautuksissa ja koko ottelussa lopulta 2-4 tappio mutta kuitenkin erittäin hyvä peli Euroopan huippua vastaan. Pavlovic nappasi finaalissa olympialipun voittamalla Unkarilaisen Harastovichin joka yllättäen pudotti Intialaisen Kamathin toisessa semifinaalissa.

Annikan mahdollisuus nuorten olympiakisoihin on edelleen erinomainen. Heinäkuun listalta otetaan kolme ja sillä listalla hän on tällä hetkellä nro kolme kun huomoidaan että viime kevään kisat tippuvat pois ennen heinäkuuta. Lisäksi karsinnoissa jaetaan edelleen neljä paikkaa ja olemme vielä mukana Kanadassa.

Viikko jatkuu Thailand Junior Openilla. Annika pelaa joukkuetta Kroatian Pavlovicin ja Vukelicin kanssa ja on suoraan pääkaaviossa erittäin kovatasoisessa kaksinpelissä (mm Kiina, Japani, Taipei, Korea, Hong Kong jne).

Vastaa