ITTF Thaimaan junioriavoimet, Bangkok 9.-13.5.2018

Annika Lundström osallistuu ITTF:n Thaimaan junioriavoimiin Bangkokissa. Turnaus kuuluu korkeimpaan Golden Series tasoluokkaan.

Päivitys 12.5.2018

Kaksinpeli, Thailand Junior Open (teksti Anders Lundströmin)


Kuva: Annika vauhdissa Thaimaassa

Annika ja hänen joukkuekisan Kroatialaiset pelikaverit olivat sijoitettu pääkaavioon ja eivät siis pelanneet pooleja. Poolien taso oli järkyttävän kova: mainittakoon esim että joka ainoassa poolissa oli vähintään 1 Korean pelaaja… Poolien tasosta kertoo: pääkaavion (64 kaavio) sjoitetuista 16 pelaajasta vain 6 selvittivät ekan matsinsa.

Annika kohtasi Korealaisen Hong Sunsun, voittaja 16 joukkoon. Korealainen voitti kaikki ottelunsa poolissa suht helposti ja ekan kierroksen matsinsa 4-1. Joukkuekisassa Korealainen pelasi Korean A joukkueessa ja voitti mm koko kisan kakkoseedin ja maailmanlistan nro 5 Taipein Su Pei-Lingin tylyin luvuin 11-5,11-8,11-7.

Ottelu alkoi todella hyvin: eka erä 11-2. Sen jälkeen omat syötöt olivat jatkuvasti liian pitkiä ja Hong kuittasi 11-5. Kolmas erä oli vielä tasainen 9-11 ja kenties sen voitto olisi vielä voinut muuttaa ottelun kulkua. Ottelun lopussa korealainen oli selvästi hallitsevampi 4-11, 4-11 ja koko ottelu 1-4. Tässä ottelussa oma syöttö ei kulkenut lainkaan ja korealainen pääsi aivan liian usein heti niskan päälle. Muutenkaan peli ei kulkenut läheskään niin hyvin kun aikaisemmissa matseissa. Hyvällä onnistumisella ja taktiikkaa paremmin noudattaen olisi matsissa ollut hyvät mahdollisuudet, nyt ei näin käynyt.

Yhteenvetona koko reissusta: yksi parhaista reissuista ikinä. Erittäin hyviä matseja ja voittoja todella kovassa seurassa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tällä hetkellä näyttäisi siltä että nuorten olympiapaikka on varsin todennäköinen mutta ITTF juniorikisoja on jäljellä kalenterissa 4 ja tilanne voi tietenkin vielä muuttua. Heinäkuun listalta valitaan 3 pelaaja ja Annika on tällä hetkellä listan nro 3, lisäksi vielä 4 paikka jaossa karsinnoissa. Tämän reissun hyvät tulokset vahvistivat selvästi Annikan positiota listalla josta valitaan viimeiset kolme pelaaja nuorten olympialaisiin.


Annika Lundström on sijoitettu suoraan pääkaavioon juniorityttöjen kaksinpelissä.

Juniorityttöjen pääkaavio: https://d3mjm6zw6cr45s.cloudfront.net/2018/05/2018_THA_WJC_JGS_MD.pdf

Päivitys 10.5:
Anders Lundströmin raportti joukkuekilpailusta:
Annika pelasi joukkuetta Kroatian maajoukkuueen kanssa: Andrea Pavlovic (Eurooppa 4) ja Marta Vukelic.

Eka matsi Thailand C:tä vastaan oli helppo 3-0 voitto. Annika voitti oman ottelunsa 3-0 ja kroatit 3-1.
Toisessa matsissa asettui vastaan sekajoukkue Kazakstan/Kanada/Iran. Joukkue oli ekassa matsissa hävinnyt tiukasti 2-3 Korean joukkueelle. Lopputulos 3-0 meille. Annika voitti Iranin tytön 3-1, erittäin hyvä peli. Andrea oli suurissa vaikeuksissa Kanadan tyttöä vastaan (helpon 2-0 ja 4-1 alun jälkeen) mutta voitti lopulta 3-2. Marta oli myöskin vaikeuksissa ja tappiolla melkein joka erässä mutta nousi hienosti ja voitti 3-1 Kazakstanin tyttöä vastaan.

Lohkofinaalissa Korea C (molemmat joukkueet jo jatkossa). Andrea hävisi ekan matsin Korean paremmalle pelaajalle 1-3 (11-9,10-12,7-11,4-11). Annika ei alussa noudattanut sovittua taktiikka lyhytnäppylä deffua vastaan eikä lukenut lyhytnäppylän kierrevaihteluja riittävän hyvin ja oli 0-2 tappiolla(8-11,5-11) mutta alkoi sen jälkeen pelata suunnitelman mukaisesti ja hallitsi paremmin vastustajan kierrevaihteluja ja voitti seuraavat erät 11-8,11-7. Viides oli jännitysnäytelmä ja erittäin pitkiä palloja: mm tilanteessa 6-4 Annikalle deffu smashaa verkon kautta kanttiin… Tilanteessa 9-10 pelattiin pallo joka Annika veti varmaan yhteensä 20 spinniä ym mutta lopulta Korealainen vei pisteen ja ottelun. Korkeatasoinen peli.

Marta voitti Korean kolmosen 3-0 ja sitten Annika ykköstä vastaan joka siis voitti ekassa Eurooppa nro 4 Andrean 3-1. Hieno asenne heti alusta ja huippupelillä 11-8,11-4. Kolmas 8-11 ja neljäs oli kaikkien aikojen tiukin erä Annikalle. Ehkä viiden ottelupallon jälkeen katkerasti 20-22 ja erittäin kovia palloja koko ajan. Viidennessä alla muutama piste heti alusta ja sekin erä meni vastustajalle, lopulta 11-8. Erittäin katkera tappio todella korkeatasoisessa pelissä kovaa vastustajaa vastaan, koko ottelu 1-3. Joukkue lohkokakkosena jatkoon. Mainittakoon että Korea painosti jatkopeleissä kovasti Japanin A joukkuetta häviten lopulta 2-3.

Illalla asettui vastaan Hong Kongin A joukkue pääsystä 8 parhaan joukkoon. Hong Kongin ykkönen on maailman listan nro 9, kakkonen nro 28 eli joukkue lähti meitä vastaan selvänä ennakkosuosikkina. Marta aloitti vahvasti ja yllätti nuorten olympiapaikan jo lunastanutta Hong Kongin kakkosta 3-1. Andrea jatkoi siitä ja yllätti ykkösen 3-0. Annika pelasi kolmosta vastaan: erittäin hankala lyhytnäppylä blokeeraja ja smashääjä joka oli ottanut hyviä voittoja aikaisemmin kisassa. Vaikea ottelu kääntyi lopulta Annikalle 3-1 ja kisojen selvästi suurin yllätys oli valmis: Hong Kong A laulukuoroon 3-0 !

Todella ikimuistoinen päivä alkoi hallissa klo 8 ja päättyi klo 23 eli olimme hallissa 15 tuntia… Puolivälierä 3-seedattua Intian joukkuetta vastaan paikallista aikaa klo 9 torstaina.

Toinen päivä
Puolivälierä Intiaa vastaan, lopputulos 1-3. Intian ykkönen Kamath voitti molemmat Kroatian pelaajat, Andrea voitti kakkosen. Annika pelasi Sivasankaria vastaan, yksi sija Annikan takana (WR 45). Kämmen näppylä smashääjä joka Tsekeissä helmikuussa voitti useita Euroopan huippuja ja painosti vaikella pelityylillä jopa vuoden 2016 juniorimaailmanmestarin Kiinasta Shin Xunyaon (hävisi 3-4). Huolimaton alku, turhia palautus virheitä ja kaksi ekaa erää vastustajalle. Sitten otteet paranivat, kolmas erä helposti hyvällä pelillä ja neljännessä 5-1 johto. Vastustaja kiri kuitenkin lopulta ohi 11-9.

Joukkuekisassa siis hieno puolivälieräpaikka kauden toistaiseksi selvästi kovimmassa kisassa.

Kaksinpelit jatkuvat meidän joukkueen osalta lauantaina koska kaikki kolme seedattu 16 parhaan joukkoon eli lohkopelejä ei tarvitse pelata.

 

Joukkuekilpailun ottelut ja tulokset: https://d3mjm6zw6cr45s.cloudfront.net/2018/05/2018WJC_THA_teams_JGT_Details-Final.pdf

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/2849/Thailand-junior-cadet-open-ittf-Golden-junior-circuit/

Vastaa