Kauden 2017/2018 starttimäärä kasvoi 4,9 % edelliskauteen verrattuna

Kansallisten kilpailujen yhteinen starttimäärä jatkoi kasvuaan myös päättyvällä kaudella 2017/2018. Startteja oli 5572. Kasvu oli jo pienempää kuin edellisellä kaudella mutta kuitenkin 4,9 %. Toiveet isommasta kasvusta menetettiin paljolti keväisen pitkän ja ankaran flunssakauden vuoksi. Flunssa (tai oikeastaan influenssa) aiheutti valtavasti peruutuksia ja poisjääntejä.  Syyskaudella starttimäärä vielä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 14,1 % , mutta kevätkaudella tuli pudotusta -1,1 %.

Edellisen kerran startteja oli tätä enemmän kaudella 2009/2010 (6872).  On aika haasteellista ylittää tätä lukemaa, koska silloin Silja Malja tuotti ruotsalaisineen peräti 931 starttia. Tarvittaisiin neljät kilpailut tuottamaan tällainen määrä startteja.

Starttien kokonaismäärä kasvoi 262 startilla, mikä merkitsee yhtä isohkoa kaksipäiväistä kilpailua. Se merkitsee rahana 3144 euroa kisajärjestäjien kassaan luokkamaksulla 12 euroa. Ei ihan pieni summa!

Eniten lisäsivät kokoaan seuraavat kilpailut:

1. ARF-Cup kevät +248,9 %
2. Stiga Malja +67,1 %
3. PT Espoon kevätkisat +65,8 %
4. Jussin Malja +41,0 %
5. STARXMAS +32,2 %
5. MPS kansalliset, syksy +25,4 %
6. Syksyn Startti +25,3 %
7. PT 75 kansalliset, syksy +16,0%

Seuraavassa kuvassa koko kauden tilasto:

 

Tietoa starttimäärätilastoista

Jonkin kilpailun starttimäärä on kaikkien kilpailuluokkien yhteinen osallistujamäärä, jolloin ne pelaajat lasketaan mukaan, jotka ovat pelanneet ainakin yhden ottelun.

Huom: SM-kilpailut ja piirinmestaruuskilpailut eivät ole mukana starttiluvuissa historiallisten syiden vuoksi. Eli ne eivät ole mukana, jotta vertailu aiempien vuosien lukemiin olisi mahdollista. Kun aloin tehdä tilastoja ensimmäisen kerran joskus 1990, laskentaurakan pienentämiseksi päätin jättää nuo kilpailut pois. Olin muutenkin eniten kiinnostunut siitä, miten paljon pelaajia on kansallisissa kisoissa, koska se kuvasi parhaiten kilpapöytätenniksen vireyttä. Tämä ratkaisu kaunistaa nykyisiä lukemia noiden aikojen lukemiin, koska SM-kisoissa, pm-kisoissa, TUL:n pm-kisoissa, TUK:n mestaruuskilpailuissa ja aluemestaruuskisoissa oli silloin tosi paljon strartteja,

Oheisessa Excel-tiedostossa on myös aiempien kausien tiedot siitä lähtien, kun aloin tietoja taas kerätä (aion täydentää taaksepäin mutta 2007/2008 on vielä kesken):

Kilpailuaktiivisuustutkimus_30_06_2018

 

Vastaa