PTT Spanish Open, Barcelona – Julmala, Launonen, Mäkelä, Natunen, Pasanen ja Tapola mukana

Tämän viikonlopun Barcelonan avoimeen parapöytätennisturnaukseen osallistuu kuusi suomalaispelaajaa, joista peräti viisi on kansainvälisen parapöytätenniksen ensikertalaisia. Mukana joukkueessa ovat myös valmentajat Martti Autio ja Hannu Sihvo sekä luokitteluseminaariin osallistuva fysioterapeutti Paula Vuolle.

Kilpailutapahtuma alkoi joukkueen osalta keskiviikkona majoittumisella ja uusien pelaajien luokittelulla. Ensimmäisinä salaperäisiin ja korkeisiin, tupla-aidoilla ympäröityihin luokittelulaareihin pääsivät Aino Tapola ja Anna Pasanen, jotka saivat kumpikin luokakseen 1:n.

Jo tiistaina Barcelonaan saapuneet naispelaajamme ottivat luokituksensa iloisina vastaan.

Seuraavaksi Juha Julmala luokiteltiin luokkaan 8, sitten Timo Natunen luokkaan 1 ja Aaro Mäkelä luokkaan 6.

Luokitukset ovat alustavia, sillä luokittelijat seuraavat pelaajia vielä kilpailujen ajan, jonka jälkeen lopulliset luokan lyödään kunkin pelaajan osalta lukkoon. Hallilla ja hotellilla on ollut hyvä ja innostunut tunnelma, joka toivottavasti jatkuu voittoisien pelien siivittämänä.

Torstaina koko joukkue oli ensimmäistä kertaa yhdessä harjoitusten merkeissä, joiden jälkeen valmentajat jäivät vielä Technical Meetingiin, jossa myös kisojen arvonnat saatiin selville.

Nelinpelin treenaaminen on iloista puuhaa.

Perjantaina vuorossa olivat yksinpelit, joissa naisten istuvien luokassa 1-2 Anna ja Aino olivat tulessa. Ykkössijoitettu ja luokan 2 maailmanlistan kolmonen,  Venäjän Nadejda Pushpasheva oli armottoman kova vastustaja sekä nelossijoitetulle Annalle [3-0 (1, 5, 1)] että vitossijoitetulle Ainolle [3-0 (8,4,4)]. Myöskään poolissa toiseksi sijoitettu niin ikään kakkosluokkalainen Argentiinan Maria Garrone ei antanut hyvin taistelleille Annalle [3-0 (4,4,6)] ja Ainolle [3-0 (2,7,4)] mahdollisuuksia erävoittoihin.

Kolmossijoitettua myös kakkosluokkaan luokiteltua Juliana Ferreira da Silvaa vastaan Anna oli lähellä napata uransa avausvoiton, mutta tiukka ottelu päättyi brasilialaisen 3-2 (-8,7,-7,9,3) voittoon. Ainon ottelu samaa brassia vastaan meni myös viidenteen erään, joka päättyi sinivalkoiseen riemuun [3-2 (2,8,-9,-7,13)], kun suomalainen sisu painoi vaakakupissa enemmän kuin brassin saavuttamat ottelupallot.

Annan ja Ainon keskinäinen matsi oli yhtä tiukka kuin odottaa saattoi, mutta Ainon peli parani loppua kohti sen verran, että voitto irtosi viidennessä erässä [3-2(-14,-6,6,7,6)]. Yhtenä poolina pelatussa luokassa Aino saavutti siis pronssia ja Anna viidennen sijan.

Suomalainen voittaa aina.
Naisten istuvien luokan 1-2 pronssia Aino Tapola, Suomi Finland

Timo ja Matti olivat mukana miesten istuvien luokassa 1-2. Timo onnistui nappaamaan luokassa pronssia voittanutta poolin ykkössijoitettua Espanjan Miguel Toledoa vastaan ottelupallon heti ensimmäisessä erässä, mutta tuloksena oli silti tappio [3-0 (10,5,5)]. Myös poolin kakkossijoitettu Natthawut Thinathet oli tällä kertaa etevämpi [3-0 (4,2,1)]

Miespelaajiemme ainoasta voitosta näissä kisoissa vastasi poolinsa kakkossijoitettu parapöytätenniksen grand old man. Ykkössijoitettu Argentiinan Fernando Eberhardt tarjosi lyhyine syöttöineen kylmää kyytiä [3-0 (4,5,6)]. Myös kolmossijoitettu britti Noel Thomas oli aavistuksen verran parempi [3-1 (9,-7,7,7)], mutta kolmossijoitettua Espanjan Lazaro Rodriquezia vastaan Masa nappasi kannustuksen siivittämänä puhtaan 3-0 (8,12,9) voiton.

 

Matti Launonen oli tyly vieras espanjalaiselle Lazaro Rodriquezille.

Aaro pääsi kolmessa poolissa pelatussa 6-luokassaan heti kovaan kyytiin, kun vastaan asettui poolin ykkössijoitettu ja luokassa lopulta hopeaa voittanut Espanjan Alberto Seoane Alcazar [3-0 (4,2,4)]. Kakkossijoitettua Ruotsin Michael Azulayta vastaan vuorossa oli Pohjoismaiden välinen taistelu, jossa länsinaapurin kokenut pelaaja oli vielä toistaiseksi vahvempi erin 3-0 (3,6,2). Jokainen piste näin kovassa seurassa oli Aarolta hienosti taisteltu, ja jatkossa on varmasti lupa odottaa kovia suorituksia, sillä harjoittelu on vasta alussa.

Aaron uran ensimmäinen ruotsinkaatoyritys ei vielä onnistunut, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta.

Allekirjoittanutkin joutui seitsemässä poolissa pelatun 8-luokan poolissaan melkoiseen pesukoneeseen. Ykkössijoitettu; paralympiakultaa, maailman- ja Euroopan mestaruuden aikoinaan voittanut Israelin Zeev Glickman antoi oppitunnin [3-0 (5,6,4)] näppyläpelaamisesta, kun kämmeneltä paukkuivat tavoittamattomat lyhytnäppylävedot ja rystyltä varmat pitkänäppyläpalautukset. Myös kakkossijoitettu Ecuadorin David Vasquez Corral tarjosi kämmentapoillaan kylmää kyytiä [3-0 (4,2,7)], vaikka onnistuin useissa palloissa sekoittamaan hänen passiivista pitkänäppylärystyään. Kolmossijoitettu Norjan Steffen Salomonsen näytti meikäläiselle niin vauhdikasta spinnipeliä [3-0 (3,1,7)], että siihen ehti mukaan vasta kolmannen erän loppua kohti jopa muutaman deffupallon turvin, mutta se oli siinä vaiheessa jo liian myöhäistä.

Viikinki ei taipunut kirveelläkään.

Sunnuntaina vuorossa olivat joukkuepelit. Naisten luokkien 1-5 yhdistetyssä joukkuekilpailussa Aino ja Anna olivat kovan haasteen edessä, kun vastaan asettui korkeampiin luokkiin sijoitettuja pelaajia. Argentiinalaiskaksikko Maria Garrone ja Nayla Kuell voittivat Annan ja Ainon ensin nelinpelissä [3-0 (7,6,4)] ja Kuell päihitti kaksinpelissä Annan [3-0 (5,3,7)], joten Argentiinalaiskaksikko vei ottelun 2-0. Lopulta koko luokan voittanut thaimaalaispari Wijittra Jaion ja Wassana Sringam joutui nelinpelin [3-0 (2,1,6)] kolmannessa erässä vaikeuksiin hurmioituneesti pelannutta joukkuettamme vastaan ja Ainokin pääsi kaksinpelissä [3-0 (2,7,6)] olosuhteisiin nähden loistavaan tulokseen Sringamia vastaan. Vaikka ottelusta tappiolukemat 2-0 kirjataankin, ylitti joukkueemme tässä matsissa itsensä todella hienosti.

Anna ja Aino pääsivät hankkimaan kovimman luokan kansainvälistä kokemusta.

Miesten luokkien 1-2 yhdistettyyn joukkuepeliin osallistuneet Matti ja Timo pääsivät heti ensimmäisessä pelissä kovaan kyytiin, kun luokan lopulta voittaneet espanjalaiset Iker Sastre ja Miguel Toledo voittivat ensin nelinpelin [3-0 (6,6,3)], jonka jälkeen Masa joutui yritti haastaa [3-0 (6,9,5)] Toledon, mutta Suomen 2-0 tappioksi kirjattiin tämäkin joukkuepeli. Seuraavaksi vastaan asettuivat britit Marc Bonnar ja Noel Thomas. Toisessa erässä savolaisviäntäjämme nappasivat erävoiton [3-1 (1,-8,6,2)], mutta murheellinen matsivoittojen nollaputki joukkuepeleissä sai jatkoa Timon ja Bonnarin ottelun jälkeen [3-0 (2,5,9)]. Tuttu 2-0 -tappio oli tämänkin ottelun tulos.

Savolaiskaksikko ensimmäisissä yhteisissä kisoissaan.

Miesten luokka 8:n joukkuepelit alkoivat Israelin kohtaamisella. Zeev Glickman ja Boaz Tabib olivat parempia nelinpelissä [3-0 (5,4,2)] ja allekirjoittanut sai taas todeta Glickmanin [3-0 (6,2,4)] paremmakseen, joten 2-0 -tappioon oli jälleen tyytyminen.  Seuraavassa ottelussa Ruotsin kakkosjoukkuetta (Axel Jensen Wallin ja Anton Grankvist) vastaan teki ensiesiintymisensä joukkuettamme vahvistanut kuwaitilaisnuorukainen Mohammad Al-Rashidi. Neluri päättyi ruotsalaisten voittoon [3-0 (2,7,0)] ja Aaron ottelu Jensen Wallinia vastaan myös [3-0 (2,2,3)], joten tulos oli tälleen 2-0 -tappio. Viimeisessä ottelussa Espanjan Alberto Seoane Alcazaria ja Ricard Sabio Ruizia vastaan allekirjoittanut ja Mohammad hävisivät ensin nelinpelin [3-0 (7,1,4)] ja Mohammad vielä kaksinpelin [3-0 (1,2,3)], joten 2-0 -tappioiden sarja ja kokemusten hankkiminen sai sinnikkään joukkueemme osalta päätöksensä.

Tulokset: ipttc.com

1 thought on “PTT Spanish Open, Barcelona – Julmala, Launonen, Mäkelä, Natunen, Pasanen ja Tapola mukana

Vastaa