Välituntikilpailulla pelaajia seuraan

Välituntikilpailulla pelaajia seuraan

Pöytätennistä pelataan yllättävän paljon koulujen välitunneilla. Jokainen välitunti ympäri Suomea pelataan yllättävänkin hyvää pöytätennistä. Välituntipelaaminen on luonnollisesti meidän seurakentälle suuri mahdollisuus.

Toistaiseksi emme tätä suurta harrastajamäärää ole kovin tehokkaasti seuroihin saaneet. Pöytätennisliitto haluaa tehostaa välituntipelaamista ja auttaa kouluilla pelaavia koululaisia löytämään paikalliseen pöytätennisseuraan.

Käynnistämme nyt syksyllä kouluilla pelattavan välituntikilpailun. Välituntikilpailussa pelataan viisi välituntia hallitsijapeliä (voittaja pysyy pöydällä ja hävinnyt haastajajonon viimeiseksi). Näin kilpailuun voi osallistu vaikka vain yhdellä pöydällä ja kilpailun pystyvät oppilaat itse pyörittämään. Kilpailuun voi osallistua myös eri määrä pelaajia eri kouluilla. Kilpailuun osallistuvat saavat täytettäväksi tuloskortin ja paikallisen seuran mainosesitteen. Pöytätennisliitto lupaa mukaan lähtevälle koululle pienen välinepaketin kilpailua varten. Eri kouluilla parhaiten pärjänneet kutsutaan lopputurnaukseen, joka voisi olla seuran harjoituksissa. Tämä lopputurnaus on varmaan hyvä tilaisuus saada uusia lahjakkaita nuoria mukaan toimintaan.

Hanke on sinänsä valtakunnallinen, mutta haluamme keskittää toimet paikkakunnille, joissa on junioritoiminnasta kiinnostunut seura. Jos seuraa kiinnostaa lähteä mukaan toimintaan, niin vaatimukset eivät aivan hirveän kovia ole. Seuran tehtävänä on luonnollisesti ottaa uusia pelaajia vastaan. Seuran tulee myös tehdä hyvä mainosesite oppilaille jaettavaksi ja järjestää mahdollisuuksien mukaan parhaiden pelaajien loppukilpailun. Pöytätennisliitto ottaa paikkakunnan koululiikunnasta vastaavaan yhteyttä ja myy ajatuksen hänelle. Näin saamme yhteyden kaikkiin kunnan kouluihin yksittäisten koulujen sijaan. Pöytätennisliitto avustaa kouluja kilpailuun liittyvissä asioissa.

Jos ajatus sekä uudet harrastajat kiinnostaa, niin olkaa minuun yhteydessä.

Taneli Keinonen

Vastaa