Pohjanmaan Piirinmestaruuskilpailut, Raportti

Viime sunnuntaina Kauhajoella pelattuihin Pohjanmaan Piirinmestaruuskilpailuihin osallistui kolmisenkymmentä pelaajaa ympäri pohjalaismaakuntia ja myös muutama porilainen oli saapunut paikalle taistelemaan mitalisijoista. Kilpailut olivat ensimmäiset Kurikan Visan järjestämät rating-kilpailut ja Kauhajoen ensimmäiset suuremmat pöytätenniskilpailut, ainakin tällä vuosituhannella.

Kilpailut alkoivat aamulla junioreiden ja veteraanien luokilla. Junioreiden kuuden pelaajan poolissa ylivoimaisen voiton ilman erätappioita saavutti Seinäjoen Sisusta kesän aikana Ylivieskan Pöytätennisseuran leipiin siirtynyt pingikseen kovasti panostava Risto Jokiranta. Toisesta sijasta taistelu sen sijaan venyi viisieräiseksi ja sen voitti Sisun Akseli Haapoja saman seuran Topi Välimäen kustannuksella. Neljänneksi, viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuivat Sisun Aleksanteri Lähdesluoma, Porilaiset-83:n Julia Belov, ja Kurikan Visan Sisu Lindroos.

Akseli Haapoja (oikealla) voitti Junioriluokan kakkossijan ratkaisseessa ottelussa Topi Välimäen (vasemmalla) 3-2 (9-11, 6-11, 11-2, 11-5, 11-6).
Junioriluokan pelaajat vasemmalta oikealle: Aleksanteri Lähdesluoma (4.), Sisu Lindroos Kurikan Visa (6.), Julia Belov Porilaiset-83 (5.), Topi Välimäki (3.), Akseli Haapoja (2.), Risto Jokiranta (1.).

9 pelaajan veteraaniluokan molemmat semifinaalit päättyivät puhtaasti 3-0, kun Ylivieskan Pöytätennisseuran Mikael Bäckman voitti vaasalaisen Kotirannan Kunnon Bo-Eric Herrgårdin ja Kurikan Visan Peter Norrbo YPTS:n Esa Haikosen. Sama tahti jatkui myös finaalissa Bäckmanin voitettua Norrbon 3-0.

Veteraaneista kuvassa vasemmalta oikealle: Peter Norrbo KurVi, Mikael Bäckman ja Esa Haikonen YPTS.

Luokkaan M-1350 osallistui 13 pelaajaa ja finalisteiksi selviytyivät semifinaalissa YPTS:n Janne Linnarinteen erin 3-0 voittanut Peräseinäjoen Toiveen Esa Wallius ja omassa semissään KoKun Sam Levanderin erin 3-1 voittanut Sisun Lars Edberg. Finaalin neljännessä erässä Walliuksella oli ottelupallo, mutta niin vain Edberg onnistui kipuamaan ohi ja voittamaan viisieräisen trillerin.

M-1350 mitalistit vasemmalta oikealle: Janne Linnarinne YPTS, Sam Levander KoKu, Lars Edberg SeSi, Esa Wallius PeTo.

11 pelaajan Miesten Kaksinpelin semifinaalissa viidenneksi sijoitettu Porilaiset-83:n Matias Mattila onnistui yllättämään kakkossijoitetun Bäckmanin puhtaasti erin 3-0, mutta omassa semissään seurakaverinsa Bo-Eric Herrgårdin samoin lukemin voittanut KoKun Jarkko Risku jatkoi puhtaalla pelillä myös finaalissa Mattilaa vastaan.

MK:n mitalisteista kuvassa vasemmalta oikealle: Matias Mattila Por-83, Jarkko Risku KoKu ja Mikael Bäckman YPTS.

Luokassa M-1200 pelasi 9 pelaajaa ja viisieräisissä semifinaaleissa kohtasivat Pohjanmaa Liigan harrastelijasarjan kärkikamppailuista tutut PeTon Juhani Tevaniemi ja KurVin jurvalaistykki Ville Tuomela sekä YPTS:n toholammilaiset Esa Haikonen ja Juha Virkkala. Finaaliin selviytyivät Tuomela sekä Virkkala, ja luokkavoitto meni Jurvaan puhtaasti erälukemin 3-0.

M-1200 mitalistit vasemmalta oikealle: Esa Haikonen YPTS, Juhani Tevaniemi PeTo, Juha Virkkala YPTS ja Ville Tuomela KurVi.

Kilpailujen suurin luokka oli 17 pelaajan voimin pelattu M-1700. Semifinaaleissa luokan seitsemänneksi sijoitettu KurVin Gideon Waljus onnistui yllättämään ykkössijoitetun Riskun erälukemin 3-2 ja Mattila kakkossijoitetun Bäckmanin jälleen erin 3-0. Finaalissa ruotsalaisen pingiskoulun kasvatti Waljus voitti Mattilan erin 3-0.