DE-SM, Raportti

Isäntäseurojen Seinäjoen Sisun, Kotirannan Kunnon, Kurikan Visan ja Peräseinäjoen Toiveen pelaajat olivat rautaisessa kunnossa Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalolla viime viikonloppuna järjestetyissä pöytätenniksen D- ja E-luokkien SM-kilpailuissa.

E-luokan kaksinpelissä nähtiin jättiyllätys jo alkupoolivaiheessa, kun luokan ykkössijoitettu isäntäseuran Harri Pitkänen jäi saman seuran junioriyllättäjä Sakari Paason jälkeen poolinsa kolmoseksi ja ulos jatkopeleistä. Muissa pooleissa kärkisijoitetut pitivät pintansa melko hyvin.
Luokan Suomen mestariksi selviytyi Sisun ruotsalaissyntyinen Lars Edberg, joka kaatoi finaalissa Ylivieskan Pöytätennisseuran Toivo Määttälän näytöstyyliin erälukemin 3-0 (11-7, 11-5, 11-4). Pronssille ylsivät Määttälälle semifinaalissa erin 3-1 taipunut Toiveen Kai Asunmaa sekä samoin lukemin Edbergille hävinnyt Visan Jukka Lindroos. Isäntäseuroista sijoille 5.-8. ylsivät Toiveen Tevaniemi, Kunnon Levander ja Sisun Paaso.
E-luokan nelinpeli meni lähes käsikirjoituksen mukaan. Viime vuoden Suomen mestari Sisun Pekka Övermark oli jälleen ykkönen parinaan tällä kertaa Harri Pitkänen. Ykkössijoitettuna luokkaan lähteneet seinäjokiset kaatoivat ensin semifinaalissa seurakaverit Paason ja Kari Jokirannan erin 3-1 ja viisieräisessä finaalissa kolmossijoitetut savonlinnalaisen Linnan Pingiksen Ilkka Kääriäisen ja Petri Mikkosen 3-2 (7-11, 9-11, 11-8, 11-9, 11-6). Savonlinnalaiset urakoivat viisi erää myös semifinaalissaan kakkossijoitettuja Määttälää ja Oulun Pöytätenniksen Tapio Tuuttilaa vastaan.
D-luokan kaksinpelissä kakkossijoitettu Lahden Pöytätennisseuran Aleksei Pullinen jäi poolivaiheessa rannalle jatkopeleistä tamperelaislupaus Jan Mäkelän (PT 75) valloitettua poolin ykköspaikan edeten lopulta semifinaaliin asti, jossa Pauliina Niskanen oli parempi erin 3-0. Ykkössijoitettu Kunnon Bo-Eric Herrgård pysyi voittamattomana, semifinaalissa kaatui Kuopion Pöytätennisseuran Terho Hiltunen erin 3-1 ja finaalissa Hämeenlinnan Kisan Pauliina Niskanen suvereenisti erin 3-0 (11-6, 11-2, 11-2). Isäntäseuroja sijoilla 5.-8. edustivat Kunnon miehet Sam Levander ja Börje Ström sekä Visan Ville Tuomela.
Bo-Eric Herrgård voitti Pauliina Niskasen D-luokan kaksinpelin finaalissa.
D-luokan nelinpelin finaalissa kohtasivat jo alkupoolissaan viisieräisen vääntäneet Kunnon Herrgård ja Bengt Lerviks sekä pieksämäkeläisen Vilhulan Vireen Jari Kohvakka ja tuplamitalisti Kääriäinen. Pelin voittaja oli sama kuin alkupoolissa, kultamitalit matkasivat Vaasaan erälukemin 3-0. Semifinaalit vaasalaisten ja Hämeenlinnan Kisan Pauliina Niskasen ja Ville Rantasen sekä savolaisten ja Ylikiimingin Nuijamiesten Uno Ridalin ja Kati Suopangin välillä päättyivät molemmat erälukemiin 3-0.
Kunnon miehet olivat ylivoimaisia D-luokan nelinpelissä.

Vastaa