EM-kilpailut 2018 Alicante, Espanja – mitalistit

EM-kilpailut Alicante, Espanja – mitalistit

Miesten kaksinpelin valloitti peräti seitsemännen kerran urallaan Saksan 37-vuotias Timo Boll. Loppuottelussa Ovidiu Ionescun voimapeli lakkasi toimimasta toisessa erässä ja Boll käänsi ottelun itselleen. Pronssimitalit myös Ruotsiin Kristian Karlssonille sekä Patrick Franziskalle jolla oli seitsemännessä erässä jo 7-3 johto Timo Bollia vastaan, ei riittänyt.

Miesten kaksinpeli
1. Timo Boll (GER) 4-1 (6-11, 11-7, 11-9, 11-6, 11-5)
2. Ovidiu Ionescu (ROU)
3. Patrick Franziska (GER)
3. Kristian Karlsson (SWE)

Naisten kaksinpelin loppuottelussa nähtiin harvinainen käänne toisen erän lopussa kun ottelu siirtyi lyöntilaskentaan. Siihen asti ottelua hallinnut Margaryta Pesotska onnistui vielä puristamaan itselleen toisen erän mutta sen jälkeen kiinalaissyntyisen Li Qianin puolustusmuuri ja tehokkaat hyökkäykset olivat liikaa. Puolaan myös pronssia Katarzyna Grzybowska-Francille sekä kisan ainoalle kolmoismitalistille itävallan Sofia Polcanovalle.

Naisten kaksinpeli
1. Li Qian (POL) 4-2 (8-11, 10-12, 11-6, 11-6, 11-2, 11-2)
2. Margaryta Pesotska (UKR)
3. Katarzyna Grzybowska-Franc (POL)
3. Sofia Polcanova (AUT)

Miesten nelinpelin loppuottelussa kokemus oli valttia kun 39-vuotias Robert Gardos sekoitti nuoret 27-vuotiaat ruotsalaiset loppuottelussa. Kultamitali oli voittajaparille jo uran toinen EM-kilpailuissa.

Miesten nelinpeli
1. Daniel Habesohn / Robert Gardos (AUT) 4-1 (11-9, 6-11, 11-4, 11-9, 11-9)
2. Mattias Falck / Kristian Karlsson (SWE)
3. Patrick Franziska / Jonathan Groth (GER/DEN)
3. Ruwen Filus / Ricardo Walther (GER)

Naisten nelinpelin loppuottelussa mentiin pitkän kaavan mukaan, Nina Mittelham ja aiemmin Kristin Seibereiseninä tunnettu Lang ratkaisivat kultamitalit itselleen seitsemännen erän jatkopalloilla. Lang voitti saman luokan vuonna 2016 Sabine Winterin kanssa.

Naisten nelinpeli
1. Nina Mittelham / Kristin Lang (GER) 4-3 (12-10, 8-11, 6-11, 11-4, 9-11, 11-7, 14-12)
2. Sofia Polcanova / Yana Noskova (AUT/RUS)
3. Ni Xia Lian / Sarah De Nutte (LUX)
3. Matilda Ekholm / Georgina Pota (SWE/HUN)

Kisan ainoa paras viidestä pelattu luokka toi kultamitalit puolustuspeliparille Ruwen Filus / Han Ying. Pronssimitalisteista on poimittava nelikymppiset Aleksandar Karakasevic ja Ruta Paskauskiene. Karakasevicille ei sentään viidettä sekanelinpelin kultamitalia irronnut mutta pronssia sentään. Kokemus oli valttia.

Sekanelinpeli
1. Ruwen Filus / Han Ying (GER) 3-2 (11-7, 9-11, 11-4, 9-11, 11-8)
2. Stefan Fegerl / Sofia Polcanova (AUT)
3. Aleksandar Karakasevic / Ruta Paskauskiene (SRB/LTU)
3. Patrick Franziska / Petrissa Solja (GER)

Vastaa