Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui torstaina. Tunnelmat olivat aluksi apeat, sillä olimme aamulla saaneet tiedon Esa Ellosen poismenosta. Hallitus kunnioitti kunniapuheenjohtajamme muistoa hiljaisella hetkellä.

Valiokuntien tilannekatsaus käytiin läpi nopeutetulla aikataululla, sillä edellisestä kokouksesta oli vain kuukausi. Työvaliokunta ei tässä välissä kokoontunut kertaakaan ja ainakin puheenjohtajan aika on mennyt lähinnä 80-vuotisjuhlien järjestelyissä ja Espanjan EM-reissulla.

Paravaliokunta on syksyn aikana järjestänyt leiritoimintaa ja Aino Tapola on mukana myös nuorten paralympiaryhmässä. Valiokunnalla on paljon asioita kesken ja palavereja on käyty mm. sponsoroinnista, luokittelusta ja kilpailujärjestelmästä. Keskustelimme myös paraurheilijoiden tietosuojakäytännöistä. Toiminnanjohtaja täydensi valiokunnan tietoja liiton sivuilla jo kokouksen aikana.

Kilpailuvaliokunta on päivittänyt kilpailukategorioita, joita tällä kaudella vasta harjoitellaan. Päivitetyt ohjeet löytyvät verkkosivuilta, uutuutena mukana on valiotason kilpailu. Junioreiden Top-kutsu on myös sivuilla, sinne toivotaan paljon osallistujia.

IT-valiokunta kehittää edelleen ratinglaskentaa Anders Lundströmin aikanaan luoman softan pohjalta. Töitä on. Pingis-TV:n lähetys saadaan Stiga-Maljasta ja Tampereen mestaruussarjakierrokselta ja lisenssejä pystyy maksamaan liiton sivuilla. Jyrki Nummenmaa kehittelee edelleen kilpailunveto-ohjelmistoaan.

Huippu-urheilussa takana ovat EM-kilpailut, joissa Benedek pelasi hyvin. Alex Naumi oli lähellä huippuvoittoa, mutta Anna Kirichenkon otteita haittasi kipeä olkapää. Ensi viikolla miehet ovat tiistaina Skotlannissa EM-karsinnassa ja naiset kohtaavat samaan aikaan Ruskeasuolla Liettuan. Kaikki paikalle klo 18 katsomaan mm. Aleksandra Titievskajan seniorien maajoukkuedebyyttiä.

Seuravaliokunta tiedotti, että kenttäpäällikkö Taneli Keinosen kenttäkierros on menossa, nyt on oltu Oulussa. Veteraaneissa Uppsalan NETU-kisojen menestys oli vähintään kohtalaista, saaliina mm. Kari Merimaan kaksinpeli- ja Jouko Mannin sekanelinpelimestaruudet. Perinteinen Viru-cup on poikkeuksellisesti vasta tulossa.

Sonja raportoi kansainvälisistä asioista, joissa politiikka on kovaa (ks. erillinen raportti ETTU:n kokouksesta). Tilanne on meidän näkökulmastamme huono myös ITTF:n kanssa, sillä se keskittyy vain aivan huippupelaajiin ja -maihin. Anna Kirichenkon kohtalo on tästä malliesimerkki: kisojen säännöt muuttuvat lennossa, ja yhtäkkiä Belgian avoimiin matkaava suomalaispelaaja on mukana suoran cupin kisassa, vaikka luuli olevansa menossa ensin alkulohko-otteluihin. Samoin olivat asiat Tsekissä.

Kokouksen iso asia oli 80-vuotisjuhlat, jotka alkavat jo näyttää oikeilta juhlilta, sillä mukana on jo selvästi yli 100 ilmoittautunutta. Edelleen kuitenkin mahtuu mukaan, seuralaisineen!

Ohjelma on vähän elänyt: nyt liiton hopeiset ja pronssiset ansiomerkit jaetaan pääjuhlassa ja muut tunnustukset iltajuhlassa. Pihla Eriksson ja Miikka O´Connor ovat alustavasti lupautuneet kauppaamaan historiakirjoja aulassa. Tilaisuuden pukukoodi on smart casual ja urheilun ansiomerkit. Seuroille tiedoksi, että SPTL:n ansiomerkkejä voi edelleen anoa ansioituneille toimijoille.

Illallistilaisuudessa jaetaan kultaiset ansiomerkit, plakaatit, kunniajäsenyydet ja Hall of Famen jäsenyydet. Kuulemme myös mahdolliset ulkomaiset tervehdykset. Musiikista vastaa Jiri Nikkinen & The Beatles Tribute Band. Jo pelkästään musiikin vuoksi kannattaa tulla, muusta ohjelmasta puhumattakaan! Ilmoittaudu viimeistään 12. lokakuuta, mielellään jo aikaisemmin.

Liittohallitus tai ainakin osa siitä aloittaa juhlapäivän jo klo 11 ensimmäisen puheenjohtajamme Bruce Campbellin haudalla Hietaniemessä. Kaikki pingisihmiset ovat sinne tervetulleita. Ainakin osa heistä on kuitenkin samaan aikaan Ruskeasuolla Viron kanssa pelattavassa 50 vastaan 50 -maaottelussa.

Lehti 3/18 yritetään saada ulos mahdollisimman pian. Juhlalehdestä tulee iso, 48 sivua. Talousseurantaakin tehtiin, mutta paljon on kiinni lisenssituloista ja Finlandia Openista, joiden molempien suhteen olemme vielä vaiheessa. Viime vuoden malliin kuitenkin mennään.

Liittokokous järjestetään Joukkue-SM:n yhteydessä 24. marraskuuta. Sinne hallitus valmistelee talousarvion ja toimintasuunnitelman. Liiton strategiaakin on syytä miettiä etenkin huippu-urheilun ja valmentajakoulutuksen ja -rekrytoinnin osalta.

Liittohallitus hyväksyi vielä kahden PT Espoon pelaajan edustusoikeuden sarjapeleissä ja SM-kisoissa. Siirtoanomus Spinnistä hyväksyttiin, koska vanha seura ei nähnyt siirrolle estettä. Viimeisenä asiana päätettiin vielä tukea Annika Lundströmin matkaa junioreiden MM-kisoihin.

Vastaa