Hallituksen ehdotus syöttösäännön täsmentämiseksi

SPTL:n hallitus ehdottaa sääntövaliokunnan suosituksesta syysliittokokoukselle 24.11.2018 pelisääntöjen kohdan 2.6 Syöttö täsmentämistä kansainvälisten sääntöjen mukaiseksi. Muutos tulisi voimaan SPTL:n sääntöihin jo 11/2018 aikana.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

1 thought on “Hallituksen ehdotus syöttösäännön täsmentämiseksi

  1. Onkohan tulkinta varmistettu ITTF:n sääntöexperteiltä. Itse olen edelleen sitä mieltä, ettei sääntöteksti kiellä käden liikuttamista alaspäin kunhan pallo pysyy koko syötön ajan pöytäpinnan yläpuolella.

    ITTF:n ”then” tarkoittaa vain aikamäärettä pysähtyneen pallon ja heiton välillä. Ensin pallo on pysähtynyt ja sen jälkeen sitä on heitettävä. Jos käden liikkuminen alaspäin olisi kiellettyä, olisi säännön ”heittää” -osa määriteltävä siten.

    Siksikin epäilen tulkintaa, kun en tiedä yhtään tapausta missä syöttö olisi tuon alaspäin liikkumisen (tai sivullekaan) takia hylätty. Eivätkö tuomarit ikinä näe pallon liikkuvan alas esim. Bollin tai Samsonovin syötössä. Tai Lebessonin syötössä missä pallo seikkailee vähän joka suuntaan ?

Vastaa