Tiedotusterveisiä

Joukkue-SM:n yhteydessä lauantaina käytiin myös liiton syyskokous. Ruskeasuon kahvilan kabinettiin ilmestyi 12 henkilöä, joiden valtakirjat edustivat 10 seuraa. Ilman äänioikeutta paikalla oli muutama innokas. Ei siis järin paljon, mutta vähemmälläkin väellä on liittokokouksia vedetty.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pekka Kolppanen. Alustava esityslista sekä tyhjentyi että täydentyi, kun liittohallitus vei syöttösääntöesityksen pois listalta, mutta Tapio Penttilä kertoi tuovansa kokoukseen entisten mestareiden tervehdyksen.

Syöttösäännön poisveto johtui siitä, että liiton toimintasäännöissä pelisääntöjen ylläpito (eli vastaavuus ITTF:n sääntöjen kanssa) on säädetty liittohallituksen tehtäväksi. Hallitus tekee siis puheena olleesta syöttösääntöasiasta päätöksen seuraavassa kokouksessaan. Jos veikata saa, arvelen, että nykyiseen sääntötekstiin tullaan lisäämään sanat ”sen jälkeen” Ruotsin mallin mukaisesti. Ja korostettakoon erityisesti, että säännön tulkinta on toinen asia, johon siihenkin palattaneen vielä.

Toiminnanjohtaja Mika Räsänen esitteli tulevan vuoden toimintasuunnitelman, joka hyväksyttiin. Olemassa oleviin linjauksen uusia asioita ovat mm. valmennustoiminnan uudistaminen, tähtääminen uusiin pysyviin pelipaikkoihin sekä Pajulahdessa syksyllä järjestettävä parakisa.

Mika jatkoi ensi vuoden budjetilla ja liiton perimillä maksuilla. Maksujen suhteen kokous päätti poiketa hallituksen esityksestä siinä, että SM-kisojen liitolle tulevaa osuutta ei korotettu. Sen sijaan 4- ja 5-divisioonien sarjamaksut nousivat esityksen mukaisesti.

Näillä muutoksin kokous hyväksyi budjetin, joka on alijäämäinen 5 300 euroa. Sen liiton talous kestää, mutta kokous ideoi jonkin verran myös mahdollisia varainhankintametodeja.

Allekirjoittanut valittiin yksimielisesti jatkamaan liiton puheenjohtajana. Alkava kaksivuotiskausi on kolmas. Kiitos luottamuksesta.

Myös Sonja Grefberg valittiin jatkamaan varapuheenjohtajan tehtävässä yksimielisesti. Sen sijaan hallituksen kokoonpanosta jouduttiin äänestämään, sillä neljää paikkaa varten tarjolla oli kuusi ehdokasta. Näistä istuvat hallituksen jäsenet Matti Kurvinen ja Teemu Oinas saivat vaalissa 10 ääntä kumpikin. Loput paikat menivät aikaisemmalle varajäsenelle Hannu Sihvolle (9) sekä Bahman Khosraville (5). Jyrki Nummenmaa ja Asko Kilpi jäivät tässä vaalissa ulos.

Hallituksen yksimielisesti valitut varajäsenet (kausi yksi vuosi) ovat järjestyksessä Jyrki Nummenmaa, Henri Pelkonen, Riku Anttila sekä Toni Soine. Riku siirtyi näin varsinaisesta jäsenestä varajäsenen rooliin.

Muissa asioissa liittokokous kuittasi toimintasääntöjensä mukaisesti jo 80-vuotisjuhlissa julkaistut uudet kunniajäsenyydet. Uudet kunniajäsenemme ovat Liisa Järvenpää, Teuvo Komulainen, Bengt Ahti ja Matti Kolppanen. Kaksi jälkimmäistä oli mukana myös kokouksessa.

Tapio Penttilä esitteli lyhyesti suunnitelmaa, jossa entiset kaksinpelin Suomen mestarit ovat mukana sekä liiton valmennustoiminnan kehittämisessä että mahdollisen lajin tukisäätiön perustamisessa. Uusi liittohallitus perustaa kumpaakin tehtävää varten työryhmän, joten perästä kuuluu.

Ennen parituntisen kokouksen päättämistä kokous kiitti vielä Bengt Ahtia pitkästä hallitusurasta, joka päättyi tähän kokoukseen. Benkku tuli ensimmäisen kerran hallitukseen jo -69, joten hallitusvuosia tuli peräti seitsemältä vuosikymmeneltä. Se lienee yhdenlainen Suomen ennätys.

One thought on “Tiedotusterveisiä

  1. Juha Suotmaa huomautti, että Benkulle tuli hallitusuraa sittenkin ”vain” kuudelta vuosikymmeneltä, mikä on tietenkin totta. Mutta ei silti vie pisaraakaan pois kunnioituksesta pitkää uraa kohtaan. Olisi tarvittu vielä yksi valinta, eli kokouksia myös 2020, jotta tuo kirjoittamani lause olisi ollut totta.

    Huomaan myös ilolla, että ainakin joku on tarinan lukenut!

Vastaa