FINLANDIA OPEN SINGLES / kaksinpelit

RESULTS (link)

Sunnuntai 9.12

Ichinose pysäytti Oláhin voittokulun

Benedek Oláhin haave kotikisa Finlandia Openin miesten kaksipelin voitosta jäi edelleen elämään. Suomalainen iski välierään asti tappioitta, mutta sunnuntain ensimmäinen ottelu Japanin Takumi Ichinosea vastaan aiheutti miehelle päivän ainoan tappion. Lukemat olivat 2-4.

Japanilainen voitti kaksi ensimmäistä erää selvästi, mutta aluksi hiukan jäässä ollut suomalainen kokosi itsensä ja voitti kaksi seuraavaa erää. Sen jälkeen erinomaisesti pelannut Ichinose terästi taas otettaan ja voitti tarvittavat kaksi erää.

– Japanilainen luki Pentin syötön harvinaisen hyvin ja syötti itse hyvin. Hän oli myös erittäin nopea, valmentaja Mattias Bergkvist analysoi.

Oláh itse ei paljon jaksanut tappio-ottelun jälkeen jaksanut paljon analysoida. Hän kuitenkin kokosi itsensä nopeasti ja voitti Belgian Adrien Rassenfossen 4-3.Lauantaina sama pelaaja oli kukistunut 4-0. Viimeisessä ottelussaan Oláh Japanin Masato Kakitsukan 4-0. Kunnian lisäksi se merkitsi kisan kolmossijaa.

– Hävitty kisa silti. Tähtäsin voittoon, mutta sitä ei tullut. Sen jälkeen otin vain pakkovoitot.

Kauaa ei Oláh ehdi tappiota harmittelemaan, sillä jo tiistaina odottavat työt Ranskan pääsarjassa Jura Morezin paidassa.

Kisan voitti lopulta Japanin vasenkätinen Hokuto Koriyama, jo kolmannen kerran peräkkäin. Kakitsuka pystyi haastamaan mestaria kahden erän verran, mutta ottelun vanhetessa Koriyma näytti, kuka on kuka.

Koriyaman kyvyt kertovat hyvin Japanin valtavasta pöytätennistasosta. Mies on tuoreella Japanin arvolistalla sijalla 32 eikä ole lähelläkään maansa ykkösjoukkuetta. Useimmissa muissa maissa hän olisi varma olympiakisapelaaja.

Naisten kaksinpelin paras oli Japanin Avane Morita. Norjan kiinalaispelaaja Ma Wenting taisteli loppuottelussa kaksi erävoittoa, mutta lopulta Morita voittoon vakuuttavasti. Kisan kolmas oli Japanin Miko Tokunaga.

Kuvassa miesten mitalistit vas.  Takumi Ichninose, Hokuto Koriyama ja Benedek Oláh sekä neljänneksi sijoittunut Japanin Masato Kakitsuka.

Miesten kaksinpelin välierä:
Takumi Ichninose Japani – Benedek Oláh 11-5, 11-6, 9-11, 5-11, 11-5, 11-9

Loppuottelu:
Hokuto Koriyama Japani – Takumi Ichninose Japani 11-6, 12-14, 11-9, 12-10, 11-7

Naisten kaksinpelin loppuottelu
Ayane Morita Japani – Ma Wenting Norja 11-7, 9-11, 11-9, 8-11, 11-8, 11-8

——————————————————————————————–

Lauantai 8.12

Oláh jahtaa voittoa

Benedek Oláh lähtee mukavista asetelmista sunnuntain finaalipäivää. Suomalainen kohtaa miesten kaksinpelin välierässä Japanin Ichinose Takumin ja pelituntuma on koko ajan paranemaan päin.

Lauantaina Oláh kohtasi ensin Belgian Adrien Rassenfosse ja voitti puhtaasti 4-0.  Toisessa ottelussa tuli hieno 4-2 voitto joukkuekilpailun ykköspallille kavunneesta Venäjän Nikita Artemenkosta.

– Belgialaista vastaan oli avauserässä hankalaa, kun vastustaja veteli altavastaajana kovalla riskillä. Artmenenkoa vastaan tuli jo peliä. Sain hyvinkin parikymmentä kunnon osumaa, kun aiemmissa peleissä niitä oli yhteensä noin yksi. Peli paranee, kun vastus kovenee, sillä tällaiseen peliin olen tottunut, Oláh analysoi itse. Valmentaja Mattias Bergkvist piti kamppailua taktisena täysosumana.

Sunnuntaina Oláh menee voitolla japanilaisesta loppuotteluun, mutta voi tappion myötä pudota vielä kisan kuudenneksi.

————————————————————-

Samuli Soine ja Anastasia Burkova olivat Oláhin jälkeen selvästi parhaat suomalaispelaajat Finlandia Openissa. Venäläissyntyinen mutta Suomessa asuva Burkova pelasi mainiosti ollen 15. Myös Sofie Erikssonin 40. sija on hyvä.
 
Samuli Soine hävisi lauantaina kolme peliä 3-4, mutta oli silti suomalaismiespelaajista toiseksi korkeimmalla. Soineen lopullinen sijoitus oli 31.
 
Suomalaisten lopulliset sijoitukset Finlandia Openissa:
 
Miehet:
31. Samuli Soine
52. Otto Tennilä
55. Miikka O´Connor
60. Toni Soine
64. Veeti Valasti
68. Jani Jormanainen
71. Lauri Laane (EST)
72. Esa Miettinen
78. Veikka Flemming
84. Noah Steif
86. Pedram Moradabbasi
90. Arttu Pihkala
91. Patrik Rissanen
92. Sam Khosravi
93. Matias Ojala
95. Aleksi Räsänen
99. Aleksi Mustonen
 
Naiset:
15. Anastasia Burkova (RUS)
40. Sofie Eriksson
50. Anna Kirichenko
52. Anna-Sofia Erkheikki
55. Jannika Oksanen
62. Aleksandra Titievskaja

Perjantai 7.12:

Oláh ja Burkova jatkavat

Benedek Oláh jahtaa ensimmäisen kisapäivän jälkeen tosissaan Finlandia Openin kaksinpelin voittoa. Perjantain toisessa ottelussaan Oláh löi Ukrainan Andriy Grebeniukin 4-0. ”Pena” avasi kaksinpelinsä niin ikään puhtaalla 4-0 voitolla Ruotsin Anton Anderssonista.

– Varsinkaan jälkimmäinen peli ei ollut helppo, sillä tuntuu, että kaikki haluavat voittaa juuri minut. Ykkössijoitettua vastaan voi pelata vapautuneesti ja niin kaikki totta vie näyttävät tekevän.

Seinäjokinen jatkaa pelejään lauantaina. Voitto aamupäivän ottelussa Belgian Adrien Rassenfossesta veisi hänet kisan kahdeksan parhaan joukkoon.

Samuli Soine pelaa toiseksi parhaana suomalaisena sijoista 25-32.  Hän kohtaa lauantain ensimmäisessä ottelussaan Oláhia vastaan pelanneen Grebeniukin.

Naisten kaksinpelissä 27. sijoitetun Anastasia Burkovan tilanne on sama. Kovaa vauhtia suomalaistuva venäläinen sai ensin vapaakierroksen ja kukisti sitten Espanjan Andrea Perezin 4-1. Kolmannella kierroksella tuli ”pommi”, kun Burkova löi kisan kakkossijoitetun iranilaisen Neda Shahsavarin puhtaasti 4-0. Burkovankin pelit jatkuvat lauantaina ja voitolla Etelä-Korean Lee Yeonhuista hän etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

Sofie Eriksson pelaa lauantaina sijoista 33-44. Vastaan lauantain ensimmäisessä ottelussa asettuu Kazakstanin Gaukhar Almagambetova.

Vastaa