Syksyn starttimäärä jatkoi kasvuaan jo neljättä vuotta peräkkäin

Syyskauden starttimäärä  kasvoi vuoteen 2017 verrattuna 5,3  % eli lukemaan 2519.  Se merkitsee jo neljän vuoden mittaista kasvua. Kasvuprosentti oli kuitenkin maltillinen.

Kilpailupäiviä oli 20 eli yksi enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.  Tosin lisäys selittyy kaksipäiväisellä mutta pieneksi jääneellä Silja Maljan uudella tulemisella.

Starttimäärä voi todennäköisesti kasvaa merkittävästi enää sillä tavalla, että kalenteriin saadaan lisää kilpailuja ja niihin osanottajat, jotka eivät ole suoraan nykyisistä kilpailuista pois.

Kilpailun startit = Eri luokkien osallistujamäärien summa. Vähintään yksi ottelu on pelattava.

SM-kilpailut ja pm-kilpailut eivät ole mukana historiallisista syistä.

Suurimmat kilpailut:

 1. PT Espoon syyskisat GP 391 (+19,9 %)
 2. STARXMAS 362 (+0,3 %)
 3. Stiga Malja GP 320 (+31,1 %)
 4. Tikakoski GP 289 (-13,5 %)
 5. Syksyn Startti 204 (+39,2 %)

3 thoughts on “Syksyn starttimäärä jatkoi kasvuaan jo neljättä vuotta peräkkäin

 1. Silja-malja oli vain kaksipäiväinen. Starttimäärät voivat kasvaa jos Rusalla järjestetään 1-2 hyvää kilpailua lisää sopivissa paikoissa. Toinen lisäyspotentiaali on siinä että seurat aloittavat pingiskouluja ja tuovat juniorinsa kilpailuihin. Simppeliä.

 2. Niin minäkin luulin, että se oli kaksipäiväinen. Mutta sitten näin, että tuloksissa oli merkitty seuraavat luokat pelatuiksi sunnuntaina:

  M1500
  M2300
  M900

  Oliko siis unohtunut korjata sunnuntai lauantaiksi, jos nämä oli siirretty lauantaille?

  Juu, Rusalle mahtuu lisää kilpailuja. Ainakin yksipäiväisiä. Ei se haittaa vaikka jossakin muualla pelataan samaan aikaan sarjaturnauksia.

  Ilman muuta lisäyspotentiaalia olisi paljon siinä, jos edes ne juniorit tuotaisiin kisoihin, jotka nykyään pelaavat seuroissa. Ei vaan toimi pääkaupunkiseudulla. PT Espoo on tässä nykyään paras mutta petraamista olisi vähän silläkin.

 3. No niin. Korjattu Silja Malja -osuus. Siis sunnuntaina ei pelattu. Kuulemma PT-Guru ei antanut vaihtaa kilpailuluokkien päivämäärää sunnuntaista lauantaiksi.

Vastaa