Alex Naumi kotikisan voittoon

Kosken Kaiun vasta 17-vuotias Alex Naumi on jo parina edellisenä vuonna pelannut kotikisansa Kosken Maljan voitosta tosissaan. Lauantaina se vihdoin onnistui, kun Naumi kukisti kovan taistelun päätteeksi Espoon Mika Räsäsen 4-3. Välierissä Naumi kukisti toisen espoolaisen Toni Soineen 3-0 ja Räsänen PT 75: Miikka O´Connorin 3-2.

Loppuottelu aaltoili kummallisesti, sillä Naumi voitti avauserän 11-8 ja johti toistakin jo reilusti. Räsänen nousi kuitenkin voittoon. Koskelainen voitti kolmannen taas selvästi 11-4 ja saman tien neljännen erän tiukasti. Räsäsen nousi kerran vielä ja tasoitti erät tilanteeseen 3-3. Espoolainen johti ratkaisuerääkin vielä 7-5, mutta lopussa Naumi oli vahvempi ja vei erän 11-8.

–  Väsyneiden miesten pelaamista, kisan peräti viidesti aikaisemmin voittanut Räsänen tyytyi kommentoimaan ottelun jälkeen.

Ensimmäisestä Kosken Maljan voitostaan iloinnut Naumi oli hiukan samoilla linjoilla.

– Peli kulki kyllä hyvin, mutta kroppa ei oikein meinannut kestää mukana. Jalat kramppasivat lopussa ja suonenvetoa oli. Mutta ykköspalkinto eli 400 euroa tuli kyllä tarpeeseen, Ruotsissa koulua käyvä ja harjoitteleva Naumi pohti tyytyväisenä.

Pääluokan yllätyksistä voidaan todeta Jani Jormanaisen voitto Aleksander Saveljevista jo 16 parhaan joukossa. Todettakoon myös, että Pasi Valasti avasi kilpailukautensa, mutta hänen etenemisensä pysähtyi Naumiin. Poikansa Veetin Pasi sentään vielä voitti!

Kisan 150 euron erikoisstipendin (Kosken kunnan 150-vuotisjuhlavuosi) sai lauantain osalta HarSpon Maria Girlea. Romaniasta Jyväskylään muuttanut Girlea on jo kovan luokan peluri, kuten myös pikkuveljensä Mihai.

Kosken Malja GP – miesten kaksinpeli

  1. Alex Naumi KoKa
  2. Mika Räsänen PT Espoo 11-8, 10-21, 11-4, 13-11, 4-11, 10-12, 11-8
  3. Toni Soine PT Espoo ja Miikka O`Connor PT 75

Päivän muut tulokset tulevat myöhemmin.

Vastaa