Kosken Malja GP (Valio) – sunnuntai

Isäntäseuran Sam Khosravi oli sunnuntain hahmo Kosken Maljassa, sillä hän voitti sekä miesten kaksinpelin että 17-vuotiaiden GP-luokan. Tappioton ei Samin päivä kuitenkaan ollut, sillä velimies Joonatan oli parempi vielä poolipeleissä. Loppuottelussa tahti oli toinen, kun velipoika asettui vastaan uudemman kerran. Muutenkin teemana tuntui olevan, että Sam kiristää aina vain sen verran, että nappaa voiton.

Vesalaisen kaksoset hallitsivat puolestaan 14-vuotiaiden GP-luokkaa. Oikeakätinen Rasmus oli loppuottelussa vasenkätistä Matiasta tällä kertaa parempi. Isäntäseurasta voittoon iski kiinni myös Janne Vuorinen, joka oli paras M-2000:ssa.

Kisojen palkintovastaava Antti Posti yllätti ja meni peräti finaaliin asti luokassa 1600. Mergim Kelmendi oli siinä kuitenkin vahvempi.

Girlean sisarukset jatkoivat hurjaa menoaan, kun Mihai voitti 1200-luokan ja Maria 1800-luokan. Hienoa peliä esitti myös Kotirannan Kunnon Jesse Ikola, joka voitti sekä 11-vuotiaat juniorit että 800-luokan.

Sunnuntain erikoispalkinnon nappasi Espoon kovasti kehittynyt Aaro Mäkelä, joka oli kolmas 1200-luokassa ja lauantaina toinen 1100-luokassa. Aaro yrittää aina loppuun asti ja käyttäytyy otteluiden aikana esimerkillisen hyvin.

Kosken Kaiku selvisi kisaviikonlopusta koko lailla puhtain paperein. Aikataulut pitivät vähintään kohtalaisesti ja taukojakin oli sen verran, että ruoka teki kauppansa hyvin. Järjestäjät kiittävät osanottajia.

Löytötavarapuolella saaliina oli ainakin yksi kello ja yhdet tossut, joita voi kysellä osoitteesta esko.heikkinen@sptl.fi.

Linkki tiedostoon: XIV Kosken Malja GP sunnuntai tulokset.xls

8 thoughts on “Kosken Malja GP (Valio) – sunnuntai

 1. Kiitos Kosken Kaiulle hyvin järjestetyistä Kosken Malja -kilpailuista. Koskella on kisoissa aina mukava tunnelma ja siksi sinne tulee lähdettyä vuodesta toiseen. Erityiskiitos keittiöhenkilökunnalle, joka tarjoili mattimyöhäselle lounaan vielä puoli neljän aikaan, vaikka käytännössä keittiö oli mennyt kiinni jo kolmelta. Jos jotain negatiivista täytyy hakea, niin lauantain viimeisenä finalistina pääsin kotimatkalle vähän puoli kymmenen jälkeen. Kuten Esko Heikkinen itsekin totesi, niin kisat eivät saisi kestää niin kauan. Sunnuntai taisikin olla lauantaita lyhyempi päivä.

 2. ”Jos jotain negatiivista täytyy hakea, niin lauantain viimeisenä finalistina pääsin kotimatkalle vähän puoli kymmenen jälkeen. ”

  Minä löydän tuosta vain positiivista, koska kerrankin ei käynyt niin, että minun tiimini pelaaja on mukana siinä vihonviimeisessä finaalissa. 😀

  Itse asiassa minä itse pelasin tiimini viimeisen pelin (1300-jatkoa) siinä missä muu joukkue oli jo valmiina lähtöön joskus puoli yhdeksän maissa.

  Omat kiitokseni Koskelle tässä ellen muuta ehdi kirjoittaa. Hienot kisat ja tytöt olivat todella mielissään ja sanoivat, että hyvät ja hyödylliset kilpailut.

 3. ”Jos jotain negatiivista täytyy hakea, niin lauantain viimeisenä finalistina pääsin kotimatkalle vähän puoli kymmenen jälkeen. ”

  Viikonloppuna Luleåssa ihan sama aikataulu ja viimeinen peli lauantaina päättyi Mikael Bäckmanilla 21.30 Suomen aikaa.. Tosin 20.30 Ruotsin aikaa.
  Pointti tässä kuitenkin on se että samanlailla kolmen Passin/Ryhmän päivissä pelit vievät sen aikaa kun ne vievät.
  Sehän pitäisi mielestäni tiedostaa jo kaikkien 🙂
  Minusta siinä ei ole mitään pahaa jos aikataulut on etukäteen laadittu ja tämä on tiedossa. 🙂

 4. Minusta siinä ei ollut mitään vikaa, että lauantaina pelattiin myöhään. Vaikka olin ollut salilla koko päivän yhdeksästä alkaen, oli tosi kiva fiilis pelata klo 20 alkanut 1300-luokan jatko-ottelu. Yhtään ei väsyttänyt pitkä odottelu, joka oli alkanut jo 11 tuntia aiemmin. No, enhän minä omien pelieni vuoksi tietystikään tullut paikalle jo yhdeksäksi. 😀 Yhtä hyvin olisin voinut pelata vaikka 21.30. Ainoa ongelma tässä oli vaan se, että taistelutahtoa alensi penkeillä istuneet hotelliin valmiit kaksi tiimin tyttöä, vaikka nämä eivät tilannetta ollenkaan valittaneet. Enkä itsekään ehtinyt saunaan vaikka olin saunaa kovasti odottanut.

  Kun järjestää kilpailut, itsellä on surkea fiilis väsymyksestä myöhään illalla, mutta pelaajat kokevat asian ihan toisella tavalla. Minä ainakin olen parhaimmillani illalla eikä sillä ole merkitystä, milloin olen salille tullut,

 5. Kaksi vuotta sitten päätimme ottaa käyttöön ryhmät kahdesta syystä:
  1) Vältetään, että pelaaja ottaa liian monta luokkaa ja pelaa samaan aikaan kahta luokkaa -> ei viivästyksiä
  2) Saadaan ilmoitettua jo kutsussa aikataulu milloin ryhmässä olevat luokat aikaisintaan alkavat -> ilmoitettu aikataulu pystytään pitämään.
  Vuosi sitten lisäsimme kutsuun vielä luokkien maksimi pelaaja määrät, jotta aikataulu pitää ja jotta pelaajat ilmoittautuisivat ajoissa-> onnistunut ainakin osittain.
  Viime vuonna MK GP:n pelaajat valittelivat, että eivät mahtuneet lämmittelemään. Tänä vuonna sitäkään ongelmaa ei ollut, koska ensimmäisen ryhmän pelit loppuivat hyvissä ajoin ennen klo 13 alkanutta MK GP:tä.
  Etukäteen oli siis tiedossa, että lauantaista tulee pitkä päivä, koska viimeiset luokat alkoivat klo 17.00 ja mukana oli suosittuja luokkia. Yhden ryhmän läpimenoaika on noin 4h jatko peleineen, joten tänäkin vuonna se piti hyvin paikkansa.
  Juha, päiväsi venyi siksi, että pelasit niin hyvin, että selvisit loppuotteluun eli päätyyn asti ja vielä voitit senkin. Ei siis kovin vahva negatiivinen kommentti 🙂

 6. Juuri näin. Kun aikataulussa lukee että viimeinen ryhmä alkaa klo 17 niin siitä voi äkkiä laskeskella että finaali pelataan klo 21 tuolla puolen. Homma on täysin OK jos järjestäjä itse haluaa vetää kisoja näin pitkään ja pelaajat haluavat pelata näin pitkään. Ei siis mitään yllätyksiä pitäisi olla kenellekään.

  1. Laitetaas pikku kritiikki koskien sitä, että M-1900 oli ilmoitettu alkavaksi klo.13.00 ja osa pooleista alkaa hieman myöhemmin. Se hiukan oli ilmeisesti ainakin jossain poolissa n. kaksi tuntia myöhemmin ja se olisi voitu ilmoittaa pelaajille ettei turhaan tule liian aikaisin paikalle. Ei koskenut itseäni, mutta kuulin valitusta asiasta. Pelaajathan eivät kauheasti kritisoi julkisesti, vaan sitten mumisevat vain keskenään.

   1. Tuo on totta ja oli kyllä järjestäjien tiedossa. Ja varmasti olisi voinut informoida paremmin. Pieni haaste oli siinä, että luokka oli kisan suurin ja viikon aikana tuli melko paljon peruutuksia. Jos olisi tullut uusi arvonta, pelaajakohtainen tiedotus olisi ollut melko mahdotonta. Asian juurisyy on siinä, että järjestäjä halusi ”ahnehtia” mukaan kaikki pelaajat. Eli päiväpassissa oli yksinkertaisesti liikaa pelaajia pöytämäärään.

    Kyllä siitä joku sanomassakin kävi. Ja sai samalla tiedon, milloin pooli todennäköisesti alkaa. Mutta jos tuosta joku narisi, oli ihan oikealla asialla!

Vastaa