Maria Girlean haastattelu Kosken Maljan aikana

Olin kuullut etukäteen, että Jyväskylään  on muuttanut pöytätennisperhe Romaniasta ja että erityisesti perheen tytär Maria Girlea on hyvä pelaaja. Mutta enpä arvannut, että hän on niin hyvä kuin mitä näin hänen olevan Kosken Maljan aikana. Hän osoitti ammattimaista pelaamista sekä tekniikan että taistelemisen puolesta. Juuri sitä pöytätennistä, jota näkee esim. junioreiden EM-kilpailuissa. Mutta eipä ihme, koska Romania on Euroopan paras maa naisten ja tyttöjen pöytätenniksessä ja Maria kertoo haastattelussa olleensa  Romanian viitonen 2005-tytöissä.

Oli pakko tehdä improvisoitu haastattelu hänestä vaikka aikaa sille oli vaikea löytää, koska Maria pelasi koko ajan. Tai sitten minä itse pelasin. Mutta aivan kisojen lopussa sunnuntaina haastattelu onnistui ja Maria oli valtavan  ystävällinen ja valmis haastatteluun.

Melkoisen lahjan on Suomi saanut Romanialta. Myös Marian 11-vuotias pikkuveli Mihai on taitava pelaaja.

Maria osoittaa haastattelussa olevansa keskieurooppalainen kosmopoliitti, joka hoitaa vaivatta tällaisen videohaastattelun myös englanniksi! Suomen pöytätennisyhteisö  on saanut ison vastuun. Meidän on tehtävä kaikkemme, että Maria pystyy harjoittelemaan tehokkaasti ja laadukkaasti myös täällä!

Marian parhaat hetket Kosken Maljassa

Tämä video sisältää Maria parhaat hetket hänestä julkaistuissa yhdeksässä videossa hänen otteluistaan Kosken Maljassa 2019. Video näyttää hänen potentiaalinsa. Hän teki tietysti myös pakottamattomia virheitä, mutta se on ymmärrettävää, sillä hän ei harjoitellut vuonna 2018 niin paljon kuin hän harjoitteli sitä ennen. Myös uusi maa, ensimmäiset kilpalut, ottelut tuntemattomia miehiä ja poikia vastaan tyttöjen sijaan tuotti omat haasteensa. Mutta oli äärimmäisen mielenkiintoista seurata hänen kansainvälistä peliään mitä tulee nopeuteen, lyönnin sijoitteluun, lähellä pöytää pelaamiseen ja muutamiin yllättävän hyviin syöttöihin. Siten Marian pelillä on todella hyvä perusta, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa.

 

Vastaa