Tiedotusterveisiä

Syyskokouksessa valittu liittohallitus istui ensimmäisen kokouksensa tiistaina Pitäjänmäellä. Kolme tuntia kului innostuneessa keskustelussa nopeasti.

Kokouksen aluksi toivotettiin tervetulleiksi etenkin uudet jäsenet Hannu Sihvo, Bahman Khosravi ja Henri Pelkonen. Hannulle tilanne oli kokeneena varajäsenenä tuttu, mutta Bahman ja Henri olivat aitoja ensikertalaisia. Henri oli paikalla varajäsenenä, kun Kimmo Pihkala ei ollut saapuvilla.

Valiokunnista pidettiin lyhyt tilannekatsaus ja myös niiden kokoonpanoista puhuttiin. Entisellä kokoonpanolla jatkava (Heikkinen, Holmberg, Kurvinen, Räsänen) työvaliokunta on puuhannut Finlandia Openin, OKM:n tukianomusten sekä liiton uuden strategian (josta myöhemmin lisää) sekä seuraavan Mesenaatti-projektin kanssa. Siitäkin lisää tuonnempana.

IT-valiokunnan asioita ei puhuttu Kimmo P:n poissaolon vuoksi. Hannu Sihvo raportoi paravaliokunnan toimista (Hannu pj, Mara Autio, Juha Julmala, Juha-Pekka Mäkelä ja Anna Pasanen). Parapelaajat olivat Espanjassa kisamatkalla ja vielä varsin uudet pelaajamme pelasivat hyvin. Maaliskuussa matkataan Italiaan ja toiveissa on, että naisemme saisivat oikeita ykkösluokan pelejä. Tokion paralympialaisiin pääsee 15 miestä ja 12 naista per luokka ja valinta-/karsintajärjestelmä on tiukka. Parapuolella on erittäin aktiivista leiritoimintaa ja lokakuussa omat kansainväliset kilpailut Pajulahdessa, joihin niihinkin on haettu OKM:n tukea Finlandia Openin tapaan. Myös parapingiksen verkkosivu-uudistus on työn alla. Eipä voi todeta muuta kuin että hienoa! Toiminta kasvanut vahvasti ja olemme saaneet uusia pelaajia.

Veteraanivaliokunnan kokoonpanoon palaamme seuraavassa kokouksessa. Sen sijaan kuulosti mukavalta, kun Henri Pelkonen ilmoittautui innokkaana vetämään seuravaliokuntaa. Tärkeä jäsen on tietenkin Taneli Keinonen ja valiokunta täydentyy vielä lisääkin, toteuttamaan keväällä hyväksyttyä seurastrategiaa.

Kilpailuvaliokunta jatkaa ainakin pääosin entisellä kokoonpanolla, raportoi puheenjohtaja Teemu Oinas. PT-Helsingin GP maaliskuussa kaipaa maaliskuussa varmistusta ja 17-SM ja Nappulaliiga on edelleen ilman järjestäjää. Kilpailun kategorisointia on edelleen viilattu. Teemu totesi myös, että TOP-12 finaalin arvostusta pitää tavalla tai toisella parantaa.

Huippu-urheiluvaliokunta jatkaa sekin vanhalla kokoonpanolla. Puheenjohtaja Sonja Grefberg totesi, että Annika Lundström on päässyt mukaan alle 21-vuotiaiden EM-kisaan Portugalissa. Lisäksi varsinkin Benedek Oláhilla ja Alex Naumilla on kevääksi aika kova kilpailuohjelma. JKL:n romanialaisvahvistus Maria Girlea uusi mielenkiintoinen pelaaja, kuten myös pikkuveli Mihai. Suomi on anonut miesten EM-karsinnan kakkosvaiheen järjestämisoikeutta toukokuussa (Suomen lohkossa Luxemburg, Bulgaria,Turkki, kahden parhaan joukkoon olisi päästävä). Maaliskuussa varmistuu, pääseekö Benedek European Gamesiin. Henkilökohtaiset MM-kisat pelataan Budapestissa huhtikuussa, Suomesta lähtee todennäköisesti kaksi mies- ja kaksi naispelaajaa.

Sääntövaliokunnassa on syöttöasiaa lukuun ottamatta ollut melko rauhallista, kertoi puheenjohtaja Kimmo Arenius. Valiokunta jatkaa vanhalla kokoonpanolla. Arvostetut tuomarimme Asko Rasinen ja Joonas Kivimäki kiertävät aktiivisesti kansainvälisiä kisoja.

Sonja kertoi hiukan myös kansainvälisestä toiminnasta. Nyt ITTF pohtii, kuinka pelataan ja karsitaan 2022 eteenpäin joukkuekisaa, kun mukana on vain 32 maata (Etelä-Koreassa 2020 mukana vielä 72 joukkuetta). Sonja on tässä työssä Euroopan edustaja.

Kimmo Arenius kertoi syöttösäännön viilauksesta ja siihen liittyvästä tulkinnasta. Sääntökohtaan 2.6.2 lisättiin ”sen jälkeen”, jonka jälkeen olemme taas täydellisesti linjassa kansainvälisten sääntöjen kanssa. Tämä ei juurikaan vaikuta käytännön elämään, kuten ei liiton sivuille tuoreesti lisätty tulkintaohjekaan. Saa nähdä onko siihen palattava, jos ITTF:n asiantuntijat joskus vielä vastaavat kyselyihimme.

Mika Räsänen kävi läpi Finlandia Open -kisaa, jonka taloudellinen lopputulos ei ole vielä ihan varma. Tulos voi kuitenkin olla lähes 15 000 €. Sen myötä olemme hyvin lähellä sitä, että SPTL tekee vuonna 2018 positiivisen tuloksen. FO:ssa ITTF:n uusi käytäntö rankingpisteissä on meille huono, mutta siihen yritämme vaikuttaa vielä. Sinänsä kisa sujui varsin hyvin, joskin ainakin tiedotuksen ja striimaustoiminnan suhteen on edelleen parantamisen varaa, kuten muutamassa muussakin detaljissa. Kisakallio haluaa edelleen jatkaa yhteistyötä kanssamme.

Matti Kurvinen kertoi uudesta (jo kolmannesta) Mesenaatti-hankkeesta, josta haemme taloudellista tukea Benedekin Tokio-reissun vaatimalle kisaputkelle. Kampanja käynnistyy ensi viikolla. Nyt myydään ”Pena Platinum -kisaan” (firma tai kaveriporukka) tai alemman tason kisaan ja yritetään rahoittaa Penan sairauskuluvakuutus. Tarjolla on myös halvempia 50 € tai 100 € ”henkilökohtainen tervehdyksiä”.

Teemu Oinas selvitti Oulun uuden pelipaikan tilannetta. Vuokrasopimuksen allekirjoitus on torstaina ja pelit Korvensuoran koululla käynnistyvät vielä tammikuun aikana. Kuusi pöytää on pystyssä koko ajan. Hienoa Oulu!

Mika Räsänen kertoi vielä, että uusia seuroja on lähiaikoina tulossa jopa useampia. Oitti on yksi mahdollinen paikka (Hausjärven kunnanjohtajahan on ex-turkulainen pingismies Pekka Määttänen), kuten myös Kotka. Itä-Suomesta parikin paikkakuntaa on ollut yhteydessä toimistoon ja kertonut olemassa olevasta pelitoiminnasta.

Kokouksen loppuaika käytettiin vilkkaaseen keskusteluun toimintastrategiasta. Päälinjoista oltiin yksimielisiä: tärkeintä on saada lisää junioripelaajia ja valmentajia. Tarkempi strategia tulee lähiaikoina liiton verkkosivuille. Edellinen oli voimassa koko lailla neljä vuotta. Osa ajatuksista toteutui, osa huonommin.  Kuten strategioiden kanssa aina käy.

Vastaa