Mailapeliseminaari Helsingissä 9.-10.2.2018

LASTEN JA NUORTEN HYVÄ HARJOITTELU MAILAPELEISSÄ

Viikonloppuna lähes kuusikymmentä mailapelivalmentajaa kokoontui Talin tennishalliin Suomen Valmentajien vetämään seminaariin.  Kouluttajina oli todella kovan luokan osaajia. Tämän tasoista kouluttajapakettia ei Pöytätennisliiton omilla voimilla kyllä saada mitenkään kasaan. Tämä olikin osoitus hyvästä yhteistyöstä mailapeliliittojen kesken.

Juha Julmala lupasi tulevaan Pöytätennislehteen tehdä tapahtumasta tarkemman jutun, joten tähän vain muutama juuri minulle ”kolahtanut” juttu viikonlopusta.

Belgialainen tennisvalmentaja Ruben Neven veti todella vakuuttavan osion siitä millaisilla harjoitteilla luodaan pohja motoriikalle ja vaikkapa tasapainolle. Itselle varsinkin osio tasapainosta ja sen harjoittamisesta upposi. Puhe oli tenniksestä, mutta vähintään yhtä tärkeätä on pöytätenniksessä tasapainoisessa peliasennossa pysyminen.

Toinen osio, joka erityisesti herätti oli ”taitotohtori” Sami Kalajan puheenvuorot. Hänellä oli pelkkää asiaa, mutta erityisesti palautteenanto ja sen haasteet oli osio, jonka parissa jokainen valmentaja tekee työtä.

Seminaarin lopussa oli paneelikeskustelu, josta mieleen jäi Jarkko Niemisen mietteet. Hän korosti, että hänen ensimmäinen valmentaja oli toki kiinnostunut tuloksista, mutta ne eivät sinänsä ohjannut toimintaa. Keskittyminen oli aina pelissä ja sen kehittämisessä ei koskaan vaikkapa ratingpisteissä. Tässä hyvä muistutus myös pingisväelle.

Ilahduttavaa oli, että paikalla oli myös pöytätennisväkeä. Harmillista oli kuitenkin, että meitä oli turhan vähän.  Tulkaa koulutuksiin, kyllä näissä aina oppii!

Taneli Keinonen

 

Vastaa