OPT-86:n seuraleiri Korvensuoran koululla

OPT-86 järjesti seuraleirin uudessa pelipaikassaan Korvensuoran koululla ja SPTL:n kenttäpäällikkö Taneli Keinonen toimi itseoikeutetusti leirin päävalmentajana ja kouluttajana. Leirin sisältö suunniteltiin yhdessä ja tarkoitus oli nimenomaan tarjota kaikille seuran jäsenille hyötyä ja osallistumisen mahdollisuus. Harjoituksia järjestettiin sekä lauantaina että sunnuntaina junioreille, lauantai-iltana oli aikuisten omien harjoituksien vuoro. Lauantai-aamuna Taneli piti tunnin opetuksen pallolaatikkoharjoittelusta kiinnostuneille ja nämä henkilöt toimivat juniorileirillä aamupäivällä apuvalmentajina. Saimme rekrytoitua Jaakko Jacklinin juniorivalmentajaksi ja tämä kurssi antoi hänelle hyvät pohjat toimia pestissä. OPT-86:lla on nyt jo viisi juniorivalmentajaa tiimissään.


Kuva: Taneli ja Tuomas ohjeistamassa leiriläisiä seuraavaan harjoitukseen

OPT-86:n puolelta leirin valmentajina toimivat Tuomas Perkkiö ja Teemu Oinas kaikissa harjoituksissa. Koko viikonlopun painopisteenä oli kämmenlyönti, jota junioreiden osalta hiottiinkin lauantaina kaikissa harjoituksissa sekä sunnuntainakin vielä hieman. Aikuisten osuudessa kämmenlyönnille pyhitettiin yli puolet ajasta, ja lopussa kysyttiin kurssilaisilta mitä he halusivat itse harjoitella ja parantaa. Videovalmennusta käytettiin hyväksi ja aikuisetkin pääsivät huomaamaan sen merkityksen oman tekniikan kehittämisessä. Pro tip kaikille valmennuksesta ja kehittymisestä kiinnostuneille, Coach’s Eye on aivan erinomainen applikaatio puhelimeen asennettavaksi.


Kuva: Taneli opastamassa rystylyönnin vaiheita

SPTL:n palveluista kenttäpäällikkö Tanelin palvelukset ovat olleet OPT-86:lle kullanarvoisia. Tanelin kouluesittelyistä on seuramme harjoituksiin houkuteltu valtaosa junioreista. Leireillä Taneli on osoittanut ammattitaitoaan vetäjäjä ja samalla tuonut runsaasti hyviä ideoita seuran valmentajille viikoittaiseen harjoitteluun. Suosittelen kaikkia seuroja miettimään omaa toimintaansa ja sitä, miten tätä liiton palvelua voisi hyödyntää seuran eteenpäin viemisessä. Taneli kouluttaa samalla vierailulla valmentamisesta kiinnostuneet, hankkii uudet pingiskoululaiset kouluesittelyllä ja vetää vaikka leirin.

Leiriltä saimme seurana palautteen harjoituspaikkamme toimivuudesta isommille juniorimäärille. Kolmen normaalipöydän ja yhden robottipöydän treenisali toimi leirin sydämenä, muut viisi luokkahuonetta toimivat yksilöllisempään harjoitteluun sopivina paikkoina. Jatkossa emme enää voi harjoitella yhdessä 10-12 pöydän salissa ja tämä tulee myös ottaa huomioon harjoitusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

OPT-86 kiittää Tanelia vierailusta!

Vastaa