ITTF Swedish junior & cadet open ja Safir international

Suomelta osallistui useampi pelaaja viime viikolla Örebrossa järjestettyyn Ruotsin junioriavoimeen sekä Safir international-kilpailuun. Mukana kisoissa oli kolme junioria, Alex Naumi, Arttu Pihkala ja Noah Steif sekä neljä kadettia, Sam Khosravi, Aleksi Räsänen, Joonas Kylliö ja Aleksandra Titievskaja. Lisäksi Sofie Eriksson osallistui naisten kaksinpeliin sekä U21-luokkaan. Suomalaisittain kisa tarjosi tunteita isolla skaalalla, sairastumisia, tiukkoja häviöitä sekä myös iloisia onnistumisia. Kisan viimeisenä päivänä saatiin suomalaisvärit aina mitalipeleihin saakka.

Kisoissa oli mukana pelaajia eri puolilta maailmaa ja silmiinpistävää oli muutamien maiden todella kova panostus erittäin nuorten pelaajien valmennukseen ja kehittämiseen. Erityisesti Japanin, Singaporen ja Venäjän pelaajien joukossa oli mukana pienikokoisia pelaajan alkuja, jotka pelasivat näyttävää pöytätennistä loistavalla tekniikalla. Japanilla oli mukana jälleen iso joukko pelaajia, joista kirkkaimpana tähtenä todellinen superlahjakkuus Sora Matsushima (syntynyt 2007). Matsushima on jo lyönyt pöytään todella kovia tuloksia ja tämän vasurin nimi kannattaa laittaa mieleen. Ruotsin kisoissa Matsushima mm. voitti minikadetit, oli kadettiluokan finaalissa häviten japanilaiselle deffulle 2-3, voitti U18-luokan sekä oli ITTF:n junioriluokassa kvartassa.

Kisat alkoivat ITTF:n junioriluokilla. Alex Naumi oli sijoitettu suoraan kaksinpelin pääkaavioon, Arttu Pihkala ja Noah Steif aloittivat alkulohkosta. Arttu pelasi itsensä alkulohkosta jatkoon lohkon kakkosena voitettuaan Saudi-Arabian ja USA:n pelaajat 3-1 ja hävittyään 2-3 Venäjän Rozhkoville. Noah jäi lohkon kolmanneksi hävittyään puolalaiselle ja tanskalaiselle 0-3, lohdutukseksi jäi 3-0 voitto Italian Varonesta.
Pääkaaviossa molemmille suomalaisille tiukat häviöt. Ensimmäisellä  kierroksella (128) Artun 3-1 johto kääntyi 3-4 häviöksi englantilaista Naphat Boonyaprapaa vastaan. Seuraavalla kierroksella Alex aloitti luokan pelinsä Singaporen lahjakkaan minikadetti-ikäisen Izaak Quel Yongin kanssa ja lopputulos yhtä synkkä, 3-4 häviö.
Nelinpelissä Arttu/Alex 0-3 tappio ensimmäisessä pelissä venäläisiä vastaan, samoin Noahille yhdessä virolaisen Oskar Pukkin kanssa tanskalaisia vastaan 1-3.

Perjantaina pelatuissa miesten ja naisten kaksinpeleissä suomalaisista olivat mukana Naumi sekä Sofie Eriksson. Arttu Pihkalan kisaviikko päättyi ennen aikojaan, loppuviikko meni sängyn pohjalla kuumeessa. Naumi voitti alkulohkon kolme peliä melko helposti. Ensimmäisellä jatkokierroksella kuitenkin 0-3 tappio Italian Cappucciolle. Luokan voitti Ruotsin junioritähti Truls Möregårdh, joka otti harvinaisen tuplan voitettuaan myös junioreiden ITTF-luokan.
Sofie Eriksson voitti alkulohkossa irlantilaisen, mutta tappiot japanilaiselle ja ruotsalaiselle päättivät pelit tässä luokassa.

Lauantaina alkoi kadettien ITTF-luokka. Suomalaisista Sam Khosravi voitti omassa alkulohkossaan USA:n, Venäjän ja Singaporen pelaajat helpohkosti 3-0. Aleksandra Titievskaja voitti Saksan deffun 3-1 sekä ruotsalaisen 3-0 mutta hävisi venäläiselle 0-3. Yhdestä tappiosta huolimatta jatkoon lohkon ykkösenä. Aleksi Räsänen voitti saksalaisen 3-0 ja valko-venäläisen 3-1 mutta häviö viidennen jatkoilla venäläiselle. Jatkoon kuitenkin lohkon kakkospaikalta venäläisen voitettua myös Saksan pelurin viidennnen jatkoilla. Joonas Kylliölle häviöt italialaiselle ja englantilaiselle 0-3, viimeisessä pelissä kuitenkin 3-0 voitto mutta lohkon kolmospaikka ei riittänyt jatkopeleihin. Ensimmäisellä jatkokierroksella (64) Sam joutui taipumaan Ruotsin Carlssonille erin 1-3 ja Aleksandralle tiukka 2-3 tappio Venäjän Pyaterikovalle. Aleksi voitti ensimmäisellä kierroksella suoraan paperille sijoitetun Ruotsin Sjögrenin 3-1. Toisella kierroksella 1-3 häviö Tanskan Holdille.

Poikien U16-luokassa suomalaisista voittojen makuun pääsivät Aleksi ja Joonas. Toisella kierroksella molempien pelit päättyivät, Aleksille 1-3 häviö hollantilaiselle ja Joonakselle 0-3 USA:n pelaajaa vastaan. Tyttöjen U16-luokassa Aleksandralle 3-0 voitto walesilaisesta, toisella kierroksella wo luokan kakkossijoitetusta ja kolmannella kierroksella 3-0 tappio USA:n pelurille.

U21-luokassa Alex Naumi eteni kvarttaan saakka voitettuaan 3-0 norjalaisen, englantilaisen ja singaporelaisen sekä 3-1 Norjan Haugin. Kvartassa Japanin Takezaki oli parempi erin 3-0. Tyttöjen U21-luokassa Sofielle ensimmäisessä pelissä tiukka 2-3 häviö Ruotsin Palmbrolle.

Sunnuntain U18 luokassa ei suomalaisille tullut voittoja. Aleksandralla kuitenkin hyvä peli Englannin Payetia vastaan, 0-2 alatilanteesta todella hyvällä pelillä viidenteen erään, jossa tappio jatkopalloilla.

Kisat päättyivät suomalaisittain mukavasti, kun Sam Khosravi eteni U14-luokassa semifinaaliin saakka. Alkukierroksilla voitot USA:n, Venäjän ja Ruotsin pelaajista. Kvartassa kisojen parasta peliä ja voitto kakkossijoitetusta Hollannin Cabrelius Camarasta tiukassa viiden erän pelissä. Semifinaalissa USA:n Ted Li päätti Samin kisapelit erin 3-0.