Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui pitkästä aikaa tiistaina. Paikalla olivat Kimmo Areniusta lukuun ottamatta kaikki jäsenet. Kimmoa tuurasi varajäsen Riku Anttila ja mukana olivat myös Martti Autio ja Tapio Penttilä, tosin vain runsaan puoli tuntia. Muulla väellä kului Pitäjänmäellä peräti kolme tuntia.

Kokouksen aluksi vietimme hiljaisen hetken edesmenneen Pauli Makkosen muistolle. Pali oli pingismies henkeen ja vereen. Tapsa Penttilä tiivisti mainiosti, että ”aina kun Pali meni johonkin seuraan, vähän ajan päästä sieltä alkoi tulla maan kärkijunioreja”.

Muutoin kokouksen avaus oli iloisempi, sillä saimme OKM:n entisen toiminta-avustuksen, mutta 10 000 € tuen Finlandia Openiin ja 20 000 € syksyn parakisaan Pajulahdessa. Toiminnanjohtajamme Mika Räsänen on tehnyt näissä anomuksissa mainiota työtä. Jatkossa muuten yleisavustuksen tärkeä kriteeri on jäsenmäärän kehitys. Joten seurojemme on kerättävä tarkat tiedot kaikista pelaajista, myös heistä, joilla ei ole lisenssiä.

Aloitimme Suomen mestareiden asioilla, mitä varten Tapio oli matkannut Helsinkiin. Entiset mestarit haluavat olla mukava valmentajakoulutuksen kehittämisessä ja se sopii hyvin, sillä päätimme perustaa valmennusvaliokunnan. Nimet koetetaan saada seuraavaan kokoukseen.

Toinen mestareiden teema on pöytätenniksen tukisäätiön tai -rahaston perustaminen, mitä Tapsa ansiokkaasti pohjusti. Tätä varten perustetaan työryhmä, jonka kokoonpanoon palataan tuota pikaa.

Kun nimeämisvauhtiin päästiin, valitsimme myös parakisalle järjestelytoimikunnan, johon kuuluvat Martti ja Eve Autio, Hannu Sihvo, Mika Räsänen sekä allekirjoittanut. Kisa pidetään Pajulahdessa 11.-13. lokakuuta. Jo tätä ennen samassa paikassa on nuorten parakisa, kun Pajulahti järjestää Euroopan nuorten parakisat viikko juhannuksen jälkeen.

Edelleen perustimme myös Ruskeasuon hallityöryhmä lähinnä kunnossapitoa varten. Hallituksesta siihen kuuluvat Bahman Khosravi puheenjohtajana sekä Hannu Sihvo. Lisääkin väkeä nimetään.

Kävimme myös valiokuntakatsauksen. Työvaliokunna aika mennyt lähinnä anomus- ja yhteistyökumppaniasioissa. Perästä kuuluu, ainakin toivottavasti. Sääntövaliokunnassa on pohdittu muutoksia sarjatoimintaan, mutta valmistelut jatkuvat vielä, eikä tässä vaiheessa ole uutisoitavaa. Kilpailuvaliokunta kiitteli Tampereen SM-valmisteluja ja totesi, että Nappulaliigan ja alla 17-vuotiaiden SM:N järjestelyt jäävät liiton kontolle. Myös ensi kauden kilpailukalenterin valmistelu on jo aloitettu.

Seuravaliokunnan primus motor Taneli Keinonen on kierrellyt mm. Oulussa ja Lappeenrannassa ja pitänyt myös palaverin Henri Pelkosen kanssa. Kumpikaan ei ollut paikalla kertomassa, mistä oli puhuttu. Mutta Teemu Oinas kehui Tanelin vierailua Oulussa kovasti.

IT-puolella palvelut pelaavat ja luvassa on kehitystyötä sekä liiton verkkosivuille että Jyrki Nummenmaan kilpailunvetojärjestelmän PT-Welhon käyttöliittymään. Sitä onkin odotettu! PingisTV toiminut hyvin, mutta kaipaa edelleen lähinnä parempaa ennakkotiedotusta otteluista.

Paravaliokunnalla on nettisivut työn alla. Para-SM nyt samaan aikaan kuin EM-karsinta, joten aikataulumuutos on pohdinnassa. Veteraaniasioista kuulimme sen verran, että Jarmo Siekkinen on lähestynyt ainakin kärkiveteraaneja infokirjeellä.

Huippu-urheiluvaliokunta kertoi, että jo perjantaina ITTF:n ranking kertoo European Gamesin ensimmäiset pelaajat. Saa nähdä, onko Benedek mukana jo tässä vaiheessa.  Anna Kirichenko on myös hyvin lähellä kisapaikkaa, mutta se ei varmistu vielä. Pena pelannut mainiosti Ranskassa ja Safirin kisoissa junnuillamme oli vähintään kohtalaisia esityksiä. Budapestin MM-kisoihin on lähdössä kaksi mies- ja kaksi naispelaajaa, valmentaja Bergkvist sekä allekirjoittanut delegaattina.

Kansainvälisellä puolella Budapestin kokous voi olla aika tulinen. ETTU haluaisi jatkokeskustelua MM-kisojen joukkuemäärästä, ITTF ei. Tilanne elää.

Keskustelimme myös toukokuun EM-karsinnasta Ruskeasuolla. Olemme vähän pulassakin, sillä Penalla on ottelu Ranskassa vielä perjantai-iltana, ellei sitä saada siirretyksi. Suunnittelimme tapahtuman järjestelyjä, sillä työvoimaa tarvitaan aika lailla.

Huippu-urheiluvaliokunta on myös pohtinut valmennustoimintamme kehittämistä. Penalla on paljon olympiakisojen karsintapelejä, joissa Mattiasta tarvitaan mahdollisuuksien mukaan (lähtee Omaniin ja Qatariin, mutta ei Kiinaan ja Japaniin). Samalla Ruskeasuon toiminta kaipaa kehittämistä. Kun Mattias on poissa, Mika hoitaa iltatreenit ja pitää vastaavasti vapaata, jotta työpäivät eivät muodostu kohtuuttomiksi.

Finlandia Openia pelataan kaksi seuraavaa vuotta vanhaan malliin Kisakalliossa. Ehdimme jo anoa ITTF:n Challenge-kisaa ensi vuodelle, mutta peruimme sen. Syynä on lievästi sanoen epäselvät taloudelliset ehdot ITTF:n puolelta. Myös Kisakallion lattia voi tässä muodostua ongelmaksi. Ilon aihe on kuitenkin se, että saimme ministeriöltä ensi kisaa varten 10 000 euron avustuksen. Challege-kisa vuodelle 2021 on vielä vähän harkinnassa, jos ITTF-palaverimme Budapestissa antaa siihen aihetta.

Mukava asia on sekin, että liiton vuoden 2018 tiinpäätös näyttää koko lailla budjetin mukaisesti noin 2 800 euron plussaa. Tätä käydään hyväksymään kevätliittokokouksessa, joka päätettiin järjestää PT Espoon GP-kisojen yhteydessä sunnuntaina 7. huhtikuuta.

Matti Kurvinen kertoi Mesenaatti-hankkeesta, joka on sujunut vähintään kohtalaisesti. SM-kisoissa otetaan vielä puheenjohtajan johdolla loppurutistus. TIP-70 näytti mallia seuroille ja keräsi kokoon 500 €. Hienoa!

Vielä totesimme, että lehti 1/19 tulee ulos piakkoin. Päätimme myös, että Ruskeasuon varastollamme järjestetään siivoustalkoot keväällä. Ajan ilmoitamme myöhemmin, mutta tervetuloa talkoisiin!

Vastaa