Uusia Suomen mestareita

Suomen mestaruuskilpailuissa saatiin pitkästä aikaa yllätysmestareita. Jopa niin yllättäviä, että suurin osa paikallaolijoista ei ollut nähnyt kaikkia mestareita koskaan aikaisemmin!

Sekanelinpelin mitalistit

Kaikki mestarit eivät kuitenkaan ole yllättäjiä, sillä Seinäjoen Benedek Oláh vei uransa kahdeksannen SM-kullan ylivoimaisen esityksen jälkeen. Loppuotteluvastustaja oli sama kuin vuosi sitten, 17-vuotias koskelainen Alex Naumi, joka joutui kärsimään 1-4 tappion.

Oláh ei ollut todellisissa vaikeuksissa missään vaiheessa kisan aikana. Ranskan pääsarjassa huippukauden pelannut Oláh on ehkä uransa parhaassa kunnossa ja haluaa ehdottomasti mukaan Tokion olympiapöydille. Oláh vei myös miesten nelinpelin voiton yhdessä Naumin kanssa.

Naisten kaksinpelissä saatiin uusi mestari, kun ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Kosken Kaikua edustava Anastasiia Burkova löi loppuottelussa Åland Pingiksen Marina Donnerin 4-2. Vielä lauantain alkupoolissa Donner oli parempi. Koko SM-kisojen paras ottelu nähtiin naisten kaksinpelin välierässä, kun Burkova kukisti Espoon Anna Kirichenkon 4-3 ja 17-15 ratkaisuerässä.

Runsaat kaksi vuotta Suomessa asunut Jaroslavista muuttanut Burkova pelasi Oláhin tavoin kaksoismestariksi, sillä hän voitti naisten nelinpelin Paraisten Sofie Erikssonin kanssa.

Kisojen yllättävin mestaruus jaettiin sekanelinpelissä, kun voittoon ylsivät Ahvenanmaan Marina Donner ja Johan Pettersson. Kaksikko asuu saarella ja pelaa Ruotsissa, mutta useimmille suomalaisille he olivat täysin uusia tuttavuuksia.

Pettersson on Ruotsissa syntynyt ja aikanaan Spårvägenissä pelannut vasenkätinen pelimies. Donner puolestaan lähti 20 vuotta sitten Venäjältä Sotshin läheltä Ruotsiin ja opiskeli siellä lääkäriksi. Hän avioitui suomalaisen miehen kanssa ja muutti Ahvenanmaalle. Kunto ei 36-vuotiaalta Donnerilta lopu, sillä hän kuuluu Suomen kärkinaisiin myös triathlonissa.

Suomen pöytätennis saa kiittää globalisoitunutta maailmaa, sillä sekanelinpelin mestariksi iski pari, josta toisen synnyinmaa on Venäjä ja toisen Ruotsi. Naisten kaksinpelin voittaja on venäläinen ja miesten kaksinpelin voittajan vanhemmat muuttivat Suomeen Unkarista. Anna Kirichenkon vanhemmat muuttivat Suomeen Venäjältä ja Miikka 0´Connorin isä Englannista. Naisten nelinpelin voittajan Sofie Erikssonin äidinkieli on ruotsi. Kisojen ainoa ensimmäisenä äidinkielenään suomea puhuva mestari on Alex Naumi, joka hänkin asuu ja harjoittelee Ruotsissa.

SM-kilpailut Tampere

Miesten kaksinpeli
1) Benedek Oláh SeSi
2) Alex Naumi KoKa13-11,11- 9, 11-8, 7-11, 11-8
3) Miikka O’Connor PT 75 ja Samuli Soine TIP-70

Naisten kaksinpeli
1) Anastasiia Burkova KoKa
2) Marina Donner Åland Pingis 5-11, 8-11, 11-4, 11-9, 11-4, 11-7, 15-13
3) Anna Kirichenko PT Espoo ja Sofie Eriksson ParPi

Miesten nelinpeli
1) Benedek Oláh SeSi/Alex Naumi KoKa
2) Otto Tennilä/Miikka O’Connor PT 75
3) Pasi Valasti PT 75/Mika Räsänen PT Espoo ja Toni Soine PT Espoo/Samuli Soine TIP-70

Naisten nelinpeli (pooli)
1) Anastasiia Burkova KoKa/Sofie Eriksson ParPi
2) Anna Kirichenko PT Espoo/Elli Rissanen MBF
3) Jannika Oksanen LPTS/Marina Donner Åland Pingis

Sekanelinpeli
1) Johan Pettersson/Marina Donner Åland Pingis
2) Matias Ojala PT Espoo/Sofie Eriksson ParPi 11-8, 8-11, 11-7, 14-12
3) Pasi Valasti PT 75/Jannika Oksanen LPTS ja Miikka O´Connor PT 75/Pihla Eriksson MBF

Vastaa