Para TT Lignano Open 2019 14.-16.3.2019 – Anna Pasanen pronssille

Kaksinpelin ja joukkuekisan tuloksia

1-luokka naiset
3. Anna Pasanen

9-luokka miehet
5-8. Esa Miettinen

9-luokan joukkuekilpailu
3. Esa Miettinen / Yannik Ruddenklau (GER)

Anna Pasanen pronssille Lignanossa

Vuoden toiseksi suurimmat pöytätenniksen parakisat käynnistyivät italian Lignanossa kaksinpeleillä. Anna Pasanen otti hienosti pronssia naisten 1-luokassa. Voiton vei maailmanlistan ykkönen Puolan Dorota Buclaw, joka vielä oli liian kova pala suomalaisille. Anna piti maailman listakolmosta Saksan Janina Sommeria tiukoilla voittaen ensimmäisen erän, toinen kääntyi saksalaiselle jatkopalloilla ja sen myötä koko tasainen ottelu saksalaiselle. Anna voitti suomalaisten välisessä trillerissä Aino Tapolan 3-2. Sekä Anna että Aino voittivat Italian ykkösen Schiliron, Aino 3-0 ja Anna 3-2. Esa Miettinen eteni alkulohkosta puolivälierään jossa 1-sijoitettu Thal Leibovitz oli vatsatautiselle suomalaiselle liian kova vastus. Muut suomalaiset, Timo Natunen, Aaro Mäkelä ja Timo Averjanov saivat arvokasta kokemusta kansainvälisistä peleistä.

Joukkuekilpailun ensimmäisessä ottelussa naisjoukkueemme oli lähellä yllätystä, kun saksalais-hollantilainen vastustaja pelastui niukkaan 2-1 voittoon. Aino sai hienon päänahan voittaessaan Sommerin 3-2, joista kaksi viimeistä erää täysin ylivoimaisesti. Annalla oli ratkaisupelissä Hollannin 2 luokan pelaajaa Cobbenia vastaan 2-0 eräjohto ja 5-2 kolmannessa, mutta maailmanlista 11. pystyi kokemuksellaan kääntämään pelin itselleen.

Esa Miettinen pelasi joukkuekilpailussa yhdessä Saksan Yannik Ruddenklaun kanssa ja he saavuttivat kolmannen sijan kilpailussa.

Tarkat tulokset: http://ipttc.org/upload/results/files/


Suomi osallistuu isolla joukkueella pöytätenniksen parakilpailuihin Lignano Openiin, Italiassa. Joukkueen johtotähtenä toimii itseoikeutetusti Tokion paralympialaisiin hamuava Esa Miettinen. Esan lisäksi mukana on viisi muutakin pelaajaa: Anna Pasanen, Aino Tapola, Timo Natunen, Aaro Mäkelä ja Timo Averjanov. Valmentajina toimivat Hannu Sihvo ja Martti Autio. Lisäksi mukana on Timo Averjanovin henkilökohtainen valmentaja Olga Liukkonen


Kuvat: Anna Pasanen ja Aino Tapola sekä Esa Miettinen

Esa Miettinen pelaa luokassa yhdeksän jossa on mukana 13 osanottajaa, Esa on rankingin mukaan kisan etukäteen kuudenneksi paras. Esan tavoitteena on ottaa mahdollisimman paljon voittoja ja kohentaa asemia Tokion paralympialaisia ajatellen. ”Syöttö kulkee nyt hyvin ja se tuo itsevarmuutta tekemiseen”, kommentoi Esa.

Aino Tapola ja Anna Pasanen pelaavat luokassa 1 jossa he pääsevät mittaamaan taitonsa maailman ylivoimaisesti parasta 1 luokan pelaajaa vastaan. ”Muiden suomalaisten osalta kisoihin lähdetään hakemaan kokemusta kovista kilpailuista”, kertoo valmentaja Martti Autio.

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/5076/para-tt-lignano-open-2019/

Vastaa