ITTF World Tour Platinum, Qatar Open – Oshima erin 4-2 Olahia parempi

Benedek Olah taistelee maailmanrankingpisteistä ITTF:n korkeimman Platinum-tason Qatar Openissa Dohassa. Karsinta alkaa 26.3. ja turnaus päättyy 31.3. Mukana on 170 miespelaajaa ja 105 naispelaajaa. Äärimmäisen kovaa tasoa kuvastaa se että miehissä turnauksessa on mukana maailman 16 parhaan joukosta 15 pelaajaa, vain ykköspelaaja Fan Zhendong puuttuu. Naisten puolella tilanne on lähes sama, vain kakkos- ja kolmospelaajat puuttuvat.

Valmentaja Mattias Bergkvist kommentoi Olahin turnausta positiiviseen sävyyn. ”Olah on erittäin hyvä. Uskon että on kyse pienistä asioista, kunnes hän alkaa myös voittaa näin vaativia otteluita. Vastustajat ovat parhaalla tasolla, joten tarvitaan hieman tuuria heidän voittamisekseen. Kokonaisuutta katsoen Olahin pelitaso on erittäin korkea  juuri nyt.”


Benedek Olah taisteli hienosti maailmanlistan 31. Yuya Oshimaa vastaan mutta joutui taipumaan 2-4 tappioon. Olah johti ottelua erin 2-1, kolmen viimeisen erän mennessä japanilaiselle.

Olahin turnaus päättyi.

Kaksinpelin karsinnan 3.kierros
Benedek Olah – Yuya Oshima (JPN) 2-4 (15-13, 5-11, 11-5, 7-11, 6-11, 7-11)


Benedek Olah selvitti Qiu Dangin erin 4-1 karsinnan toisella kierroksella. Kolmannella kierroksella Olah kohtaa keskiviikkona kovan haasteen, japanilaisen WR 31. Yuya Oshiman.

Kaksinpelin karsinnan 2.kierros
Benedek Olah – Qiu Dang (GER) 4-1 (11-7, 11-6, 12-10, 8-11, 11-8)


Benedek Olahin (ranking 78) arpaonni karsinnassa on haastava, kuten turnauksen arvolle sopii. Avauspelissä vastassa on Saksan maajoukkueringin pelaaja Qiu Dang (ranking 106) jonka jälkeen toisessa ottelussa tyrkyllä on maailmanrankingin 31. pelaaja japanilainen Yuya Oshima. Tästäkään voitolla ei vielä paikka 32 pelaajan pääsarjassa aukea, vaan voitto pitää kaivaa vielä myös viimeiseltä karsintakierrokselta.

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/5002/2019/2019-ittf-world-tour-qatar-open/

Vastaa