Thermana Lasko Para Slovenia Open 8.-11.5.2019

Lasko päivä 4. (Timo Natunen)

Laskon viimeisenä kisapäivänä ohjelmassa oli naisten 1-2 luokan iltapäiväpeli hollannin Femke Cobbenia ja saksan Janina Sommeria vastaan. Tytöt lähtivät hakemaan revanssia maaliskuisesta niukasta tappiosta Lignanossa. Tällä kertaa saksalais-hollantilainen kaksikko oli tehnyt kotiläksyt paremmin ja voittivat ottelun 2-0. Nelinpelissä tytöt taipuivat 9-11, 7-11 ja 8-11. Nelinpelin jälkeen Aino pelasi Cobbenia vastaan 6-11, 5-11 ja 7-11.


Lasko päivä 3. (Hannu Sihvo)

Suomalaisilla valmentajilla oli kiireinen 14 tunnin päivä pelihallilla, kuun suomalaiset pelasivat kaikkiaan yhdeksän joukkueottelua. Esa Miettinen pelasi 9. luokan joukkueessa Israelin Aviv Gordonin kanssa. Ensimmäisessä ottelussa tuloksena tappio Ruotsille 0-2. Esa oli huilivuorossa kaksinpelissä. Sen jälkeen 2-0 voitto Hollannista, jossa voitto tuli nelinpelissä, sekä Esa voitti oman kaksinpelinsä. Jatkopeleissä vastaan tuli Japani, joka ei ollutkaan mikään vastaantulija. Nelinpeli meni niukasti 3-1 japanilaisille ja Esa hävisi tiukan ottelun maailmanlistan 8:lle Koyo Iwabuchille 3-2, oltuaan jo 2-0 johdossa.

Miesten 1. luokan joukkuekisassa Timo Natunen pelasi maailmanlistan 8:nen Argentiinan Fernando Eberhardtin kanssa. Tuloksena voitto ja kaksi tappiota. Timolla oli maukas voitto käden ulottuvilla, kun hänellä oli 2-1 johto listan 12:sta Sylvio Kelleriä vastaan. Rutiini ei kuitenkaan vielä tällä kertaa riittänyt. Listavoitto tuli kuitenkin Brittejä vastaan, kun Paul Davies hävityn nelinpelin jälkeen luovutti, Timon 1-0 johdossa, huonovointisuuteen vedoten.

Naisten 1-2. luokan joukkueessa tytöillä oli vastassa 2. luokan maailman terävintä kärkeä, mukaan lukien paralympiavoittaja/maailmanmestari Jing Liu, jota vastaan Aino taisteli hienosti saaden 7, 4 ja 8 pistettä. Anna kohtasi MM kakkosen brasilian Catia Christina Da Silva Oliveiran, jolta ei herunut yhtään pistettä ilmaiseksi. Tuloksena kuitenkin 4,6 ja 5 pistettä.

Lauantaina Suomella on vielä jäljellä Hollanti/Saksa yhdistelmä.

Livelähetykset: https://sloveniattopen.si/livestream/


Lasko päivä 2. (Hannu Sihvo)

Päivän ensimmäisessä ottelussaan Aino Tapola kohtasi Israelin Chagit Brillin, joka on maailmanlistalla kakkosena. Aino vei ensimmäisen erän ja johti toista 6-2, mutta Brill pystyi voittamaan tiukan ottelun itselleen 3-1. Toisessa ottelussaan Aino kohtasi listakolmosen Saksan Janina Sommerin. Aino johti hyvätasoista ottelua erin 2-1,  neljättä erää 9-8 ja vielä viidettäkin 8-6, mutta Sommer pelasi ratkaisupalloissa erittäin hyvin ja pystyi kääntämään ottelun harmittavasti itselleen.

Anna Pasanen hävisi ainoassa ottelussaan Sommerille 3-0. Ottelu oli kuitenkin tiukempi kuin eräluvut antavat ymmärtää.

Tänään pelataan joukkuekilpailut.


Lasko päivä 1. (raportti Hannu Sihvolta)

Suomalaisilla alavireinen päivä maailman suurimmissa parakisoissa Laskossa.

Esa Miettinen kohtasi alkulohkon ensimmäisessä ottelussa maailmanlistan kakkosen Venäjän Yurii Nodzurovin. Esa hävisi tiukan ottelun 3-1. Toisessa ottelussaan Esa kohtasi Hongkongin Wongin. Tuloksena oli 3-1 tappio. Kaksi viimeistä erää kääntyivät harmittavasti kahden pisteen erolla Honkongilaiselle. Näin tie kaksinpeleissä päättyi alkulohkoon.

Samoin kävi Timo Natuselle miesten 1. luokassa. Timo hävisi molemmat kaksinpelinsä 3-0, mutta kaikki erät ensimmäisiä eriä lukuunottamatta olivat tasaisia loppuun asti. Vastus oli kuitenkin maailman huippuluokkaa. Molemmat pelaajat Matthews ja Falcon ovat kymmenen parhaan joukossa 1. luokassa.

Naisten 1. luokassa Anna Pasanen ja Aino Tapola aloittivat keskinäisellä ottelulla, jonka tällä kertaa voitti niukasti 3-2 Aino. Jatkossa molemmat kohtasivat maailman ykköspelaajan Dorota Buclawin, joka vielä tällä kertaa osoittautui liian kovaksi. Anna oli lähellä yllättää maailman listakakkosen Israelin Brillin, häviten harmittavasti 2-3. Naisten osalta kaksinpelit jatkuvat torstaina.

Perjantaina kisat jatkuvat joukkuekilpailuilla.


Vuoden suurimmat parakilpailut pelataan jälleen Laskossa, Sloveniassa. Pelaajia on mukana yhteensä 450, kaikki eivät mahtuneet tänä vuonna mukaan.


Kuva: Esa Miettinen


Kuva: Aino Tapola ja Anna Pasanen

Esa Miettinen pelaa luokassa 9. Riittää, kun toteaa tason olevan kivikova, toteaa valmentaja Martti Autio. Jatkopaikka alkulohkosta vaatii hyvää peliä. Esa on luokassaan sijoitettu 12. sijalle yhteensä 20 pelaajan joukossa. Vastassa Esalla ovat poolissa MM-kisoista tutut Perez (ESP), Gordon (ISR) ja Berezki (HUN).

Miesten 1 luokassa Timo Natunen pääsee kohtaamaan luokan kärkipelaajia, jolloin nähdään mikä on ero maailman huippuihin. Jokainen voitto kovassa seurassa olisi myönteinen yllätys. Nyt kerätään rutiinia ensi huhtikuun Tokion karsintakilpailuja varten.

Naisten 1 luokassa Annalla ja Ainolla on vastassa maailman kolmen kärki. Puolan Buclaw lienee vielä liian kova, mutta Israelin Brill ja Saksan Sommer ovat hyvällä pelillä voitettavissa.

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/5080/thermana-lasko-para-slovenia-open-2019/

Vastaa