Ratinglaskentaan päivitys 2016-2017

Ratinglaskentaan päivitys

Hallitus on kesäkuisessa kokouksessaan hyväksynyt kilpailuvaliokunnan esityksen ratinglaskennan päivittämisestä. Päivityksen myötä ratingiin tulee bonuspisteet. Bonuspisteet tulevat olemaan voimassa kaksi edellistä täyttä pelikautta plus käynnissä olevan pelikauden. Pelikauden pituus on puoli vuotta, esim. heinäkuusta joulukuuhun.

Jokaisen pelaajan pisteet lasketaan uudestaan tällä uudella järjestelmällä kauden 2014-2015 alusta alkaen tähän päivään asti. Uusi ratinglista julkaistaan viimeistään elokuussa 2016 ennen uuden kauden
2016-2017 alkua. Tätä uutta ratinglistaa käytetään sijoittamisessa ensi kaudella, vanhoja ei tulla käyttämään.

Päivityksen myötä jokaisella pelaajalla on ns. perusrating ilman bonuksia. Tämän seuraaminen kertoo hyvin pelaajan kehittymisestä listasijoituksen lisäksi. Bonukset tarjoavat edelleen hyödyn kilpailuissa käymisestä. Kilpailuvaliokunta tulee julkaisemaan perusteellisen selvityksen uudesta ratinglaskennasta ennen kauden 2016-2017 alkua.

Uusin ratinglaskentaohjelma on valmis arviolta 15.8.2016. Kauden 2016-2017 alusta käyttöön tuleva ratinglista julkaistaan sen jälkeen mahdollisimman pian niin että kaikki kauden 2016-2017 kilpailut tulevat käyttämään tätä päivitettyä ratinglistaa.

Vastaa