Benedek Oláh elää unelmaansa

Ykköspelaajamme Benedek Oláh on lähellä uransa toistaiseksi kovinta saavutusta. Oláhin edustama Jura Morez johtaa Ranskan pääsarjaa ennen tiistain viimeistä kierrosta.

Sveitsin rajalla sijaitsevassa Morezissa on pöytätennishuuma, sillä seura ei ole milloinkaan aikaisemmin pystynyt Ranskan mestaruuteen. Nyt se on lähellä.

Vastassa viimeisellä kierroksella on sarjapaikastaan taisteleva Villeneuve, jonka Morez saa kotisaliinsa. Villeneuven joukkueessa pelaavat Nima Alamian, Adrien Mattenet, Stephane Ouaiche ja Romain Ruiz. Syksyllä Morez voitti vastaavan pelin vieraissa 3-1. Morezin pahin vastustaja Hennebont on sarjataulukossa pisteen päässä.

– Lähden maanantaina Ranskaan, missä tunnelma on jo katossa. Me olemme sarjan ehkä pienimmällä budjetilla voittamassa mestaruutta ja viimeisissä otteluissa on ollut yleisöä enemmän kuin koskaan. Nyt menee tuhat katsojaa puhki, Pena kertoo.

Suomalaisen pelit Ranskan pääsarjassa ovat sujuneet ennennäkemättömän hyvin, sillä miehen ottelusuhde 16-5 on sarjan toiseksi paras. Oláh ei malta olla huomauttamatta, että pari viikkoa sitten Budapestissa MM-hopeaa juhlineen ruotsalaisen Mattias Falckin ottelusuhde on huonompi eli 16-8.

Oláh on ensimmäisenä suomalaispelaajana voittamassa suuren eurooppalaisen pöytätennismaan mestaruutta. Suomalainen on jo allekirjoittanut sopimuksen peleistä Morezissa myös ensi kaudella. Sarjavoitto merkitsisi pelejä myös seurajoukkueiden Eurooppa-cupissa.

Linkki Ranskan pääsarjan kotisivuille:

http://www.fftt.com/pro/index.php?job=division&id=proam

Kuva: Jarmo Koskela

Vastaa