Kosken kesäleiri 2019 – raportti

Kosken kesäleiristä 2019 tuli suosittu kun leiri myytiin loppuun jo toukokuussa. Leirille avautui lopulta muutama peruutuspaikka jotka nekin myytiin loppuun ennen leirin alkua. Leirille osallistui lopulta 59 leiriläistä yhden pelaajan jäätyä viime hetkillä pois. Leirin valmennuksesta vastasivat lähinnä Mattias Bergkvist, Taneli Keinonen, Markus Heikkinen, Teemu Oinas, Elmo Räsänen ja Esko Heikkinen. Näimme myös muutamia muita sparraajia ja vierailevia tähtiä leirillä viikon aikana.

Leirille suurin osa majoittui jo sunnuntai-iltana, tosin osa saapui vasta maanantai-aamuna ennen klo 10 alkanutta ensimmäistä harjoitusta. Leirin pelaajat jaettiin kolmeen eri tasoryhmään jotka löysivät lopulliset muotonsa leirin aikana. Maanantaina ohjelmassa oli Taneli Keinosen ”teräsmiesrata” ja kaksi pöytätennisharjoitusta. Maanantaina leiriläiset puhkuivat intoa ja tarmoa jonka kanssa valmentajilla oli helppo tehdä töitä. Klo 21 päättyneen iltaharjoituksen jälkeen suurin osa alkoi olla jo väsynyt ja unta ei useimmilla tarvinnut kauaa illalla houkutella – kuten ei myöskään koko loppuleirin aikana.

Tiistaina ohjelmassa oli oheisena harjoituksena Markus Heikkisen jalkapallopäivä joka oli yksi rankimmista fyysisistä suorituksista joka leirillä tehtiin. Lämpötila hipoi 25 astetta johon yhdistetty kahden tunnin jalkapallopeli oli kova koettelemus. Jalkapalloon yhdistettiin tietysti normaaliin tapaan kaksi pöytätennisharjoitusta. Tiistaina leiriä kunnioitti vierailullaan Matias Ojala joka osallistui aamupäivän pöytätennisharjoitukseen vetäen pitkälti mm. alkulämmittelyt. Myös iltapäivän jalkapallossa Matias oli mukana. Tämmöisiä kärkipelaajien vierailuja näkisi mieluusti leirillä enemmänkin. Tiistain iltatreenissä Esko Heikkinen toi vielä lajin asiantuntemuksensa A-ryhmän harjoituksiin. Vaatimustaso luonnollisesti oli korkealla.

Keskiviikkona oheisena harjoituksena oli Kosken Kaiun lentopallojoukkueen fysiikkavalmentaja Jani Korhosen johdolla. Harjoitukset keskittyivät keskivartalon hallintaan pelien ja leikkien varjolla. Myös pöytätennistä harjoiteltiin paljon – luonnollisesti. Pallolaatikko näytteli keskiviikkona hieman suurempaa osaa leirillä kuin alkuviikosta. Moni nuorempi pelaaja oli varmasti ensimmäisiä kertoja itse antamassa pallolaatikkoa harjoituskavereilleen, taito joka varmasti on hyvä oppia.

Torstaina oli illalla edessä jo leirisauna ja uinti joten aamupäivän ja iltapäivän harjoitukset tehtiin isommissa ryhmissä niin että kullakin pöydällä oli keskimäärin kolme harjoittelijaa. Hyvällä suunnittelulla ja korkealla treenimotivaatiolla tästäkin selvittiin. Leirin rundiskilpailu vajaan 60 pelaajan voimin oli komeaa nähtävää. Saunalla otettiin myös leirikuva koko porukasta leiripaidat päällä. Aurinko hieman häiritsi kuvan ottoa.

Perjantaina pelattiin leirikilpailu jossa suurin osa yritti kaikkensa ja osa puolestaan ei näin tehnyt. Se ei kuitenkaan leirikilpailujen voitolta arvoa vie. C-ryhmän mestariksi pelasi Nuno Marttinen, B-ryhmän paras oli Sakari Paaso ja A-ryhmän voitti Juhana Tuuttila. Oheisen linkin takaa löytyvät leirikilpailun tulokset: Kosken kesäleirin leirikilpailu 2019

Leirin infra toimi hyvin. Ravintola Kara tarjoili huoltoa ruokailun puolella, lounas nautittiin idyllisesti ulkona ravintolan puutarhassa ja päivällinen sisätiloissa tai terassilla. Koulun luokkahuoneet ovat majoitukseen varsin kelvolliset. Kosken Kaiun talkooporukka hoiti hienosti iltavalvonnan, pöydät halliin ja hallista pois, leiriläisten siirrot saunalle ja sieltä pois jne. Talkoohenki ja ilme oli korkealla.

Leiriläisille ilmoitettiin ennen ensimmäisen harjoituksen alkua että leiriläisten joukosta valmentajat tulevat leirin päätteeksi valitsemaan kesäkuun kuukauden pelaajan. Kriteereinä etukäteen mainittiin: hyvä käytös, parhaansa tekeminen ja hyvä suoriutuminen perjantain leirikilpailussa. Valmentajien valinta kohdistui Leonid Pulliseen jonka tekeminen oli leirin alusta loppuun erittäin hyvää.

Leiristä tulemme järjestämään palautekyselyn piakkoin johon toivomme kehuja siitä mikä toimi hyvin ja kritiikkiä epäkohdista. Me valmentajat tunnistimme muutamia epäkohtia leirin kuluessa ja pyrimme parantamaan näissä huomaamissamme asioissa ensi vuoden leirille.

Loppuun kiitos kaikille leiriläisille. Te yhdessä teette itsellenne ja toisille leiriläisille hyvän leirikokemuksen. Nähdäkseni tuo leirihenki oli kokonaisuutena korkealla tasolla.

6 thoughts on “Kosken kesäleiri 2019 – raportti

   1. Kiitos!
    Mutta voi ei! Auringon heijastus on pilannut kuvan aika lailla. Eikö heijastusta huomannut kuvaa otettaessa kun se tulee veden kautta? Yleensähän pitää aina pyrkiä saamaan aurinko selän taakse, kun otetaan ulkona kuvia.

     1. Joo. Tapahtunut mikä tapahtunut, Ja kai tuosta kuvasta useimmat erottuvat.

      Entä tuliko sen spesiaalikuvan ottamisesta mitään?

Vastaa