Junioreiden NETU – Titievskaja pronssilla

Haapsalussa pelattu junioreiden NETU päättyi perjantaina kaksinpeleihin. Suomen melko kokemattoman joukkueen mukaan tarttui Virosta vain yksi mitali, kun Aleksandra Titievskaja sijoittui kadettityttöjen kaksinpelissä kolmanneksi.  

Kisojen alkuun pelatun joukkuekisan ensimmäiset ottelut olivat peräti kahdeksalle pelaajalle ensimmäiset pelit Suomen maajoukkuepaita päällä. Junioripojissa EM-kisoihin lähtevä kolmikko oli muualla valmistautumassa tuleviin koitoksiin, joten kisoissa oli hyvä paikka uusille kotimaisille pelaajille saada kansainvälistä pelituntumaa. Ensikertalaisia oli myös kadettipojissa useampi. Pelaajat selviytyivät kisasta kunnialla ja jokaiselle karttui mukavaa kokemusta tulevia koitoksia varten.

 

 

Joukkue ”pirteänä” aamulenkin jälkeen. Kuvasta puuttuu Lauri Hakaste.

 

 

 

Baltian maat olivat pääosin mukana kisoissa parhailla kokoonpanoilla, Islanti kaikilla joukkueilla.Tanskalta ja Norjalta oli mukana vain kadettipoikien joukkue ja Ruotsi loisti jo toista vuotta peräkkäin poissaolollaan.

JOUKKUE:
Etukäteen joukkuekisassa isoimmat odotukset olivat kadettipoikien ykkösjoukkueella Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen, jotka viime vuonna ottivat hieman yllättäen mestaruuden pari vuotta alaikäisinä. Tämänkin vuoden kilpailussa pojat etenivät semeihin selvillä alkulohkon voitoilla Islantia ja Latviaa vastaan. Semifinaalissa vastaan tuli Tanska, jonka pelaajista muodostui lopulta molempien poikien tämän vuoden menestyksen este. Semifinaalin pelit olivat tasaisia mutta hieman heikosti otteluun lähteneet Suomen pelaajat hävisivät kaikki tiukat 2-3 pelit. Pronssipelissä Liettuaa vastaan joukkue oli 0-2 häviöllä mutta nousi vielä tasoihin nelinpelin ja Aleksin yhdellä voitolla. Lopulta pronssi kuitenkin Liettualle 3-2 lukemin. 

Muista kadettipoikien joukkueista Matias ja Rasmus Vesalainen sekä Risto Jokiranta ja Turo Penttilä jäivät alkulohkossa ilman voittoja hyvästä yrityksestä huolimatta. Alemman jatkokaavion ensimmäisellä kierroksella joukkueet joutuivat vastakkain ja veljekset jatkoivat pelejä lopulta lukemin 2-3. Kahdessa seuraavassa pelissä vielä voitot Islannista ja Latvia 2. 

Kadettitytöissä Aleksandra Titievskaja ja Ella Kellow voittivat yhtenä poolina pelatussa joukkuekisassa avauspelissa Islannin 3-0. Eestin kaksi joukkuetta sekä Liettua olivat Suomelle liian pahoja lukemin 1-3, 2-3 ja 0-3. Viimeisessä pelissä Suomi pääsi jälleen voittojen tielle Latviaa vastaan lukemin 3-1 nelinpelin sekä Aleksandran kahden voiton turvin. 

Junioripojissa Suomen joukkue Juhana Tuuttila, Lauri Hakaste, Henri Kujala aloitti pelit Latviaa vastaan hyvällä tsempillä mutta hieman hermoillen. Tuloksena 0-3 häviö. Seuraavassa pelissä Viron ykkösjoukkuetta vastaan Juhana otti joukkueen avausvoiton hyvällä pelillä Oskar Pukkista. Viron kakkosjoukkuetta vastaan Suomen pojat ottivat voiton per pelaaja ja saalistivat mukavan 3-2 voiton. Kahdessa viimeisessä pelissä Liettuaa ja Islantia vastaan Suomi joutui pelaamaan vaajaamiehisenä Lauri Hakasteen sairastuttua. Islantia vastaan Juhana otti molemmat pelinsä, tuloksena kuitenkin 2-3 häviö.

Juniorityttöjen joukkueessa pelasivat Ramona Betz, Kaarina Saarialho ja Anni Heljala. Ramona on suurimmalle osalle pöytätennisväkeä täysin uusi tuttavuus. Hänellä on suomalaisen äidin ja saksalaisen isän kautta molempien maiden passit. Ramona on asunut ja harjoittellut koko ikänsä Stuttgartin lähistöllä mutta myös Suomen kieli sujuu mallikkaasti. Ensimmäisen kisan perusteella voidaankin todeta, että Ramonasta on tulevina vuosina paljon iloa Suomen tyttö- ja naispingikselle. Junioritytöt aloittivat harmittavan tiukalla 2-3 häviöllä Latviaa vastaan Ramonan voitettua molemmat pelinsä. Seuraavassa pelissä ei ollut odotettavissa yhtään helpompaa vastusta kun Viron ykkösjoukkue oli pöydän toisella puolella. Suomen tytöt järjestivät kuitenkin todella hienon yllätyksen Ramonan voitettua jälleen molemmat pelinsä ja Kaarinan otettua yhden hyvän voiton. Viron kakkosjoukkuetta vastaan kuitenkin tuli harmittava 2-3 häviö. Tässäkin Suomella oli loistavat mahdollisuudet Ramonan ja Annin otettua yhdet voitot. Viimeisessä pelissä tytöt ottivat helpon 3-0 voiton Islannista. 

KAKSINPELIT

Kaksinpeleissä tuli Suomen kisojen ainoa mitali kun Aleksandra Titeivskaja oli etukäteissijoituksien mukaisesti kolmas. Semifinaalissa Aleksandra ei saanut omaa lyöntipeliään oikein missään vaiheessa kulkemaan ja ykkössijoitettu Liettuan Laura Abraviciute oli parempi erin 3-1. Ella Kellow sai luokasta mukaan paljon kokemusta tulevia vuosia varten sekä voiton Islantilaisesta viimeisessä pelissä.

Kadettipojissa mahdollisuuksia oli mitaleille mutta viime vuoden mestari Sam Khosraville sekä pronssimitalisti Aleksi Räsäselle olivat tanskalaiset vastustajat liikaa. Ensin Aleksi hävisi Carl Kongerskoville 2-3 ja Sam hetkeä myöhemmin Viktor Oksfeldille viidennen jatkopalloilla. Tanskan pelaajat ratkoivat lopulta keskenään finaalissa mestaruuden. Muista pelaajista Vesalaisen veljekset ottivat avauskierroksella voitot Latvian ja Islannin pelaajista mutta olivat vailla mahdollisuuksia Viron Pukkia ja Moosia vastaan. Kisojen pelisysteemissä pelejä jatkettiin häviöiden jälkeen ja jokainen suomalaispelaaja pääsi voittojen makuun kaksinpeleissä. 

Junioritytöissä Ramona Betz eteni kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan tiukassa pelissä Latvian Diana Afanassievan 3-2. Kvartassa vastaan tuli Karina Grigorjan, jonka Kaaarina Saarialho oli voittanut joukkuekisassa. Vastustajan lyhyt näppyläkumi tuotti Ramonalle yllättäviä vaikeuksia eikä oma peli lähtenyt käyntiin oikein missään vaiheessa, tuloksena 0-3 häviö. Kaarina oli vailla mahdollisuuksia kovaa Latvian Musajevaa vastaan, Anni puolestaan hävisi Viron Salumaalle 1-3. Molemmille tytöille kuitenkin voittoja myöhemmissä sijoituspeleissä.

Junioripojissa Juhana ei päässyt aivan joukkuekisan vireeseen ja hävisi toisen kierroksen pelinsä islantilaiselle ensimmäisen oltua vapaa. Sijoituspeleissä Juhanalle hyviä pelejä ja useampi voitto. Henri Kujala hävisi avauspelin Latvian Vasiljevsia vastaan, myös Henrille kuitenkin pari voittoa sijoituspeleissä. 

Kisojen täydelliset tulokset löytyvät osoitteesta: https://www.lauatennis.ee/web/node/2008

1 thought on “Junioreiden NETU – Titievskaja pronssilla

  1. Muuten Virolta, Latvialta ja Liettualta oli parhaat joukkueet, mutta Liettualta puuttui kaksi parasta juniorityttöä (luulisin) eli Kornelija ja Emilija Riliskyte, joista Kornelija pelasi Suomea vastaan naisten EM-karsinnoissa.

Vastaa