Kaksi voittoa Cottbusissa – sunnuntain päivitys

Kosken Kaiku osallistuu Saksan Cottbusissa kansainväliseen kisaan. Kaikua edustavat Esa Kanasuo, Sam Khosravi, Anastasia Burkova ja vahvistuksena Matias Ojala. Valmentajina matkassa ovat Esko ja Markus Heikkinen ja joukkueen ylijohtajana toimii Esa Valasti, jonka kontakteihin koko matka alunperin perustuu. Esan ystävä Klaus Lehmann on turnauksen järjestäjä.

Sunnuntai 4.8.2019

Sunnuntaina saatiin päätökseen henkilökohtaiset luokat. Anastasia Burkova jatkoi mainioita otteitaan ja eteni kaksinpelissä aina loppuotteluun saakka. Siinä Slovakian Marek Novotny osoittautui kuitenkin liian kovaksi vieden 3-1 voiton. Välierässä sama mies kaatoi samoin lukemin niin ikään mainiosti pelanneen Sam Khosravin. Kokonaan suomalainen loppuottelukaan ei ollut kaukana.

Menestys jatkui nelinpelissä, jonka loppuottelussa Burkova ja Matias Ojala nousivat 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon. Vastassa oli slovakialaispari Novotny/Marian Zarik. Sama pari kukisti välierässä kisan todelliset yllättäjät Sam Khosravin ja Esa Kanasuon. Kaikulaiset johtivat välierää jo 2-0, mutta joutuivat taipumaan. Ensimmäistä kansainvälistä kisaansa pelannut Esa Kanasuo esiintyi edukseen.

Nelinpeli

Kaksinpeli

Joukkuekisan finalistit

Kaiun mitalisaalis oli siis kaksi kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Mitalien ja pokaalien lisäksi nuoret pelaajamme saivat kolmessa päivässä valtavan määrän pelejä. Lauantai-illan juhlaillallinenkin oli todella tyylikäs.

Lauantai 3.8.2019

Kaksinpelit jatkuvat sunnuntaina kahdeksan parhaan ja nelinpelit 16 parhaan osalta. Kaksinpelissä kaikki suomalaiset selvisivät pooleistaan jatkoon, mutta Matias Ojalan ja Esa Kanasuon taival päättyi 16 parhaan joukossa eli toisella kierroksella. Sam Khosravi ja Anastasia Burkova jatkavat sunnuntain puolivälierissä.

Nelinpelissä molemmat suomalaisparit (Burkova/Ojala, Khosravi/Kanasuo) jatkavat 16 parhaan joukossa voitettuaan lauantaina yhden ottelun.

Perjantai 2.8.2019

Matias Ojalalla vahvistettu Kosken Kaiku juhlii yllättäen joukkuekisan voittoa Saksan Cottbusin kansainvälisessä pöytätenniskisassa. Kaiku voitti jo 30. kertaa järjestettävän kilpailun joukkuekisan lauantaina häviämättä kisassa otteluakaan, ensimmäisenä suomalaisjoukkueena.

Joukkuekisaan starttasi 12 nelimiehistä joukkuetta, jotka jaettiin kahteen pooliin. Ensin pelattiin kaksi nelinpeliä ja sen jälkeen neljä kaksinpeliä. Koskelaisten kanssa samaan pooliin tulivat itävaltalainen TTV  Wiener Neudorf, ranskalaisen Elan Sportif de Montreuil´n kakkosjoukkue, puolalainen ZKS Drzonkow, saksalainen SV Saar 05 Saarbrücken sekä kotijoukkue SG Automation Cottbus.

Kisa alkoi ottelulla puolalaisia vastaan ja ottelu päättyi 5-1, kun Esa Kanasuo ja Sam Khosravi joutuivat taipumaan nelinpelissään. Wieniläiset Kaiku voitti 6-0 ja lohkovoiton käytännössä ratkaisseen Saarbrüickenin 4-2. Sam, Anastasia Burkova ja Matias Ojala voittivat kaksinpelinsä ja Anastasia ja Matias myös nelinpelin. Ottelut Cottbusia ja ranskalaisia vastaan päättyivät 6-0.

– Tulimme tänne voittamaan tätä kisaa mutta nyt kävi näin, tuumivat saksalaiset rehellisesti tappionsa jälkeen.

Kovan päivän päätteeksi Kaiku kohtasi loppuottelussa toisen poolin voittajan eli ranskalaisen Montreuil´n ykkösjoukkueen. Kaiku sai otteluun unelma-alun, kun Esa ja Sam kukistivat nelinpelissä vastustajansa 3-0, vaikka kokoonpanossa pelasi vastustajan ykkösmies.

Anastasia ja Matias voittivat nelinpelinsä pitkän kaavan kautta 3-2 oltuaan häviöllä jo 0-2. Matias jatkoi samaa tahtia kaksinpelissä vastustajan ykkösmiestä vastaan ja voitti viidennen erän pitkillä jatkoilla, vaikka oli häviöllä jo 0-2 ja ratkaisuerääkin 8-10. Anastasia ja Sam viimeistelivät Kaiun ratkaisevan johdon komeilla voitollaan ja kaikkien hämmästykseksi Kaiku johti ottelua 5-0. Viimeisessä pelissä Esa joutui taipumaan.

– Ranskalaiset menivät nelinpelitappioista sekaisin. He olivat siihen mennessä voittaneet kaikki ottelunsa, mutta nyt konseptit hajosivat, arveli tappiottoman päivän pelannut Anastasia. – Kankea avausottelu johti lopulta mainioon peliin.

– Aika harvoin suomalainen joukkue voittaa mitään pingiskisaa tappioitta, totesi puolestaan Matias Ojala, joka hänkin pelasi tappiottoman päivän. Myös Sam Khosravi paransi koko ajan ja voitti päivän kaikki kaksinpelinsä.

Kisat jatkuvat lauantaina kaksin- ja nelinpeleillä.


Torstai on pelipäiväksi melko kevyt, sillä ohjelmaan mahtui hiilivoimalaitosvierailu ja purolaivaristeily. No, illalla sentään vähän kokeilemaan salia. Perjantaina aloitetaan joukkuekisalla. Joukkueen tunnelma on erinomainen.

Vastaa