Sarjojen on siirryttävä hiljalleen kohti turnauslohkoja 2. ja 3. divisioonassa

Tähän alkuun kertomus siitä, kuinka hankalaksi SPTL:n espanjalaisen sarjapäällikön Viggo Landaverden työ on osoittautunut hänen houkutellessa pääkaupunkiseudun joukkueita 3. divisioonan turnauslohkoon.

Helsingin alueellahan sarjat on pelattu kautta aikojen yksi ottelu illassa -systeemillä treenivuorojen yhteydessä.

(Videon keskustelu perustuu täysin omaan mielikuvitukseeni perustuen siihen, miten olen nähnyt 3. divisioonan D-lohkon kehittyvän.)

Kirjoitin melkein saman erääseen kommenttiin, mutta nostanpa asian esille omana artikkelinaan.

Turnauslohkojen suosio kasvaa koko ajan, koska joukkueiden maantieteellinen painopiste siirtyy pois pääkaupunkiseudulta. Helsingissähän joukkueissa on suurin piirtein samat pelaajat kuin 70-luvullakin eli uusia pelaajia tulee sarjoihin vain vähän. Joten jospa tehtäisiin lopulta niin, että pääkaupunkiseudun sarjamuotoisia lohkoja muutettaisiin vähitellen turnauslohkoiksi? Se olisi OK, että lohko pelataan sarjamuotoisena, jos kaikki lohkon joukkueet sitä tahtovat. Siten sarjalohkoja jäisi edelleen 70-luvun sotureille ja nuoremmat saisivat pelata mukavan viikonlopputurnauksen. Erityisesti nuorelle pelaajalle viikolla pelattavat sarjaottelut vievät sitä paitsi turhan paljon hyvää harjoitteluaikaa. 14 pelipäivää vastaa 3,5 viikkoa harjoituksia jos neljä kertaa/viikko. Se on paljon se! Paljon tehokkaampaa olisi saada otteluiden tuoma pelikokemus viikonlopputurnauksissa.

Turnauslohko helpottaa myös sitä, että pääkaupunkilaisseurassa pelaa joku kaukana asuva tai jopa ulkomaalainen pelaaja.

Tarvitsemme rohkeita päätöksiä ja valmiutta hyväksyä se, että jotkut veteraanijoukkueet jopa luopuvat sarjasta.

Mitään muutoksia ei tarvitse tehdä nelosdivisioonaan tai alempiin, vaikka pääkaupunkiseudullekin voisi olla jossan vaiheessa hyvä saada yksi turnauslohko neloseen.

4 thoughts on “Sarjojen on siirryttävä hiljalleen kohti turnauslohkoja 2. ja 3. divisioonassa

 1. 70-luvun sotureille viikonlopputurnaus on aika monille fyysisesti liian rankka.
  Mitenkä olisi – tenniksen tyyliin – veteraanisarjat eri ikäluokille?

  1. Esko, juuri tuota ehdotin jossain aiemmassa keskustelussa joskus viime kaudella tai aiemmin. Eli erillinen veteraanisarja niille, jotka eivät jaksa turnauslohkoja pelata, mutta jotka ovat kuitenkin vähintään 3. divisioonan tasoa. Ei tekisi yhtään pahaa nuorten pelaajien rekrytoinnin kannaltakaan se, että lohkojen keski-ikä alenisi. Kaikki kunnia 70-luvun sotureille mutta niin se vain on!

 2. Heitän nyt tähän 3-divisioonaan parannusehdotuksena sen että pelit voidaan pelata 2-divisioonan tapaan kahtena eri turnauksena. Lohkokohtaisesti muutakin voidaan sopia kunhan se kaikille lohkon joukkueille sopii. Kyllä sarjat joustavat jos sovinnon halua on.

  2-divisioonassakin on ollut haasteita mutta niistä on selvitty vielä kohtalaisesti. MBF tosin luopui yhdestä joukkueestaan mutta ongelma oli toisinpäin, heille ei viikkolohko ollut mahdollinen.

 3. No tästähän on puhuttu aiemminkin, mutta kommentoinpa tässäkin. Eli kyllä sen on oltava nykyinen malli eli yhden viikonlopun turnaus syksyllä ja keväällä. Sitten erikseen veteraanien oma sarja niille, jotka eivät jaksa pelata kahta päivää peräkkäin tai edes minkäänlaista turnausta. Sarjapeleihin on turha tuhlata enempää aikaa ainakaan 3. divisioonassa. Minäkään en sarjapelaajana haluaisi uhrata ajastani neljää viikonloppua kolmannen divisioonan sarjapeleihin. Sekin on riittävän vaikeaa, että saa neljälle pelaajalle lkaksi viikonloppua vapaaksi vaikka olisivat ihan Suomessa asuvia. Monella joukkueella on ollut vaikeuksia saada tämän vuoksi edes kolmea pelaajaa yhteen viikonlopputurnaukseen. Lisäksi valtaosa joukkueista kannattaa yhden viikonlopun turnauksia.

  Minusta 2. divisioonakin pitäisi pelata samalla lailla. Vanhat pelaajat veteraanisarjoihin, koska kyllä nuoret jaksavat, jos pelaavat muutenkin kuin vain sen turnauksen.

  Näitä asioita ei saa päättää veteraanipelaajien ehdoilla.

Vastaa