Parapöytätenniksen EM-kilpailut 16.-21.09.2019, Helsingborg, Ruotsi

Päivitys 21.9.2019 klo 19.30

Viimeinen ottelu Ranskaa, Isabelle Lafaye 2. Luokan listan 7. ja Fanny Bertrand 3 luokan listan 16. vastaan pelattiin kisojen pääareenalla, televisiopöydällä. Liekö tv-lamppujen loiste häikäissyt suomalaispelaajia kun taululla oli tuota pikaa lukemat 0-6. Loppuerä suomalaisille kuitenkin 6-5 eli lopputuloksena 6-11. Toinen erä 3-11 ja kolmas 7-11. Kaksinpelissä Anna Pasanen sai vastaansa Bertrandin. Ensimmäisessä erässä Pasanen ei oikein päässyt peliin mukaan ja lopputuloksena 1-11. Kahdessa seuraavassa Pasanen paransi peliä ja pisteitä tuli molemmissa 5.

Päivitys 20.9.2019 klo 13.50

Päivän pelissä vastassa oli kova Italian joukkue, Giada Rossi 2. luokan maailmanlistan kolmas ja Michela Brunetti 3. Luokan maailmanlistan 12.  Nelinpelissä ilmaisia pisteitä ei jaettu ja karu lopputulos oli 3-0. Aino Tapola sai hyvän tasonmittauksen pelatessaan kaksinpelin Rossin kanssa. Tapola taisteli ennakkoluulottomasti ja pystyi ajoittain tasaiseen peliin, mutta Rossin rutiini oli liikaa.

Päivitys 19.9.2019 klo 20.30

Päivän toisessa joukkueottelussa oli vastassa vahva Croatia, jonka molemmat pelaajat ovat 3 luokan listalla 10 parhaan joukossa. Suomalaiset saivat oppia kovista ja nopeista syötöistä. Nelinpelissä myös omat syötöt tehosivat ajoittain hyvin. Parempikätisinä Croatialaisten lyöntipeli oli kuitenkin liian hyvää. Kaksinpelissään Anna Pasanen sai vastaansa Helena Dretarin, pelaten hyvän pelin huolimatta luokkaeroista.

Päivitys 19.9.2019 klo 15.25

Joukkuekilpailun ensimmäisessä ottelussa Suomella oli vastassa kakkossijoitettu Turkki. Nelinpelissä Turkin 3 luokkalaisten parempi kehon ja käsien hallinta tuli selvästi näkyviin. Selkeistä numeroista huolimatta Suomen tytöt pelasivat hyvän pelin. Nelinpelin jälkeisessä ottelussa Aino Tapola venyi kisojen toistaiseksi parhaaseen suoritukseen, voittaen 2 luokkaa ylempänä olevan Turkin tytön. Viimeisessä ottelussa Anna Pasanen sai vastaansa Turkin ykköspelaajan. Hyvästä pelistä huolimatta Annalla ei ollut mahdollisuuksia voittoon. Ottelu Turkille 2-1.

Kaksinpeleissä suomalaiset jäivät niukasti ulos mitaleilta.
Timo Natusella oli kvartassa vastassa Sveitsin Silvio Keller. Natunen voitti selvästi ensimmäisen erän ja johti vielä pitkälle toista, joka kuitenkin kääntyi Kellerille. Kolmannessa Natusella oli 9-6 johto jonka Keller pystyi, onnenkin avustamana kääntämään ja samalla koko ottelun. Ottelun ratkaisupaikoissa näkyi Natusen vähäinen kansainvälinen ottelukokemus.

Tasaisen alun jälkeen Anna Pasanen hävisi ensimmäisen erän Saksan Janina Sommerille. Toista erää Pasanen johti jo 9-5, mutta muutama helppo virhe ja vastustajan erinomainen pelaaminen käänsi erän Sommerille. Kolmannessa edettiin tasoissa erän puoleenväliin asti, mutta lopun Sommer vei hyvällä pelillä. Näin pronssi meni harmittavasti Israelin Brillille, jolla oli yksi voitto kuten Tapolalla ja Pasasellakin, mutta parempi eräsuhde kuin suomalaispelaajilla.

Esa Miettinen kamppailee edelleen tiukasti viimeisistä Tokion paikoista. Tappiot kisojen ylivoimaiselle ykköselle sekä pronssimitalistille. Voitto listalla 20 olevasta Van Der Zandenista piti Tokiopaikan toiveita yllä.

Timo Natunen ilmoittautui tosissaan mukaan taisteluun Tokion paikoista. Hieno voitto maailmanlistan 6:sta nostaa Natusen ensimmäistä kertaa maailmanlistalle ja antaa paremmat lähtökohdat seuraavissa kisoissa.

Aino Tapola ja Anna Pasanen osoittivat olevansa hyvin lähellä oman luokkansa kärkeä. Vielä Tokiossa pelataan vielä naisten 1. ja 2. Luokka yhdistettynä, joten paikka Tokioon pitää saavuttaa karsinnoissa ensi vuoden toukokuussa tai sitten villillä kortilla.

Päivitys 18.9

Anna Pasasen viimeinen ottelu Janina Sommeria vastaan päättyi 0-3 tappioon (6,11,5). Ottelun lopputulos merkitsi että lohkossa kolme pelaajaa, suomalaiset Pasanen ja Tapola sekä Israelin Brill olivat tasavoitoitoissa. Keskinäisten otteluiden perusteella kisan pronssia vei lopulta harmittavasti suomalaisten edestä Brill.

Aino Tapola ja Anna Pasanen jatkavat pelejä vielä joukkuekilpailussa, joka pelataan 1-3 luokkien osalta yhdistettynä.

Päivitys 17.9.2019 klo 22.35

Esa Miettinen oli ensin arvottu puolivälierään Ukrainan Katsia vastaan. Järjestäjät kuitenkin muuttivat arvontaa viime hetkellä niin että ottelun aikataulu aikaistui kahdella tunnilla ja vastaan tuli Ruotsin Gustafsson. Ottelun kulminaatiopiste oli ensimmäisen erän pitkät jatkopallot jossa Miettisellä oli 5 eräpalloa. Lopputulos oli 3-0 (13,6,2).

Timo Natusen mitali jäi harmittavan lähelle. Natunen voitti puolivälierässä Sveitsin Kelleriä vastaan ensimmäisen erän ja johti pitkään myös toisessa ja kolmannessa erässä, jotka kääntyivät harmittavasti Kellerille lopussa. Voitto Sveitsiläiselle ottelussa jossa oli kaikki mahdollisuudet. Kuitenkin hieno turnaus EM-kisojen ensikertalaiselta.

Anna Pasanen sai maukkaan voiton maailmanlistan 2:sta Chagit Brillistä 3-2 (5,-10,-8, 4,7). Pasanen pelaa keskiviikkona hopeamitalista Saksan Janina Sommeria vastaan. Ottelusta tulee voitolla hopeaa ja häviöllä 5. sija.

Aino Tapola taisteli hienosti erän maailmanlistan 1:ltä Dorota Buclavilta. Lopputulos 3-1 (-5, 10,-6,-3). Toisessa pelissään Tapola hävisi tiukkojen vaiheiden jälkeen Saksan Janina Sommerille 3-0 (-10,-8,-10)

Päivitys 17.9.2019 klo 11.15

Esa Miettinen otti vakuuttavan 3-0 (9,8,3) voiton Hollannin Bart van der Zandenista ja sitä myöten jatkopaikan alkulohkostaan. Kahdessa edellisessä ottelussa Miettinen hävisi van der Zandenille, joten voitto maistui hyvältä.

Päivitys 16.9.2019 klo 23.10

Timo Natunen voitti toisen ottelunsa 3-0 ja varmisti näin jatkopaikan alkulohkostaan.

Esa Miettinen hävisi Belgian Laurens Devosille 3-0 ja pelaa aamulla jatkopaikasta Hollannin Bart van der Zandenia vastaan.

Molemmat, Aino Tapola ja Anna Pasanen hävisivät iltaottelunsa, mutta säilyttivät vielä mahdollisuuden mitaliin. Ratkaisuottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona.

Päivitys 16.9.2019 klo 20.50

Timo Natunen aloitti Parapöytätenniksen Euroopan Mestaruuskilpailut loistavasti voittamalla miesten 1. luokassa maailmanlistan kuudennella sijalla olevan Italian Andrea Borgaton 3-0 (11,9,8). Borgato on alkulohkonsa ykkössijoitettu ja Natunen kolmossijoitettu. Illalla Natunen kohtaa Unkarin Kristof Oszlanczin klo 19:30.

Naisten 1. luokassa Aino Tapola voitti Anna Pasasen suomalaisten jäsentenvälisessä tasaisessa ottelussa 3-1 (10,9,-10,10). Illalla Tapola kohtaa Israelin Chagit Brillin ja Pasanen Puolan Dorota Buclavin klo 20:10.

Suomen joukkueen neljäs pelaaja 9. luokan Esa Miettinen aloittaa alkulohkonsa maailmanlistan 1. Laurens Devosia vastaan klo 18:15.

Suomen joukkue lähtee Parapöytätenniksen EM-kilpailuihin lauantaina. Kilpailut pelataan 16.-21.10.2019 Helsingborgissa.

Suomen joukkue:
Aino Tapola 1 lk (Helsinki)
Anna Pasanen 1 lk (Helsinki)
Timo Natunen 1 lk (Siilinjärvi)
Esa Miettunen 9 lk (Kuopio)

Lisäksi matkaan ovat lähdössä valmentajat Martti Autio ja Hannu Sihvo. Sparraamaan lähtee myös Patrik Rissanen.


Kuvassa etualalla vasemmalta Anna Pasanen, Timo Natunen ja Aino Tapola. Takarivissä keskellä Martti Autio ja Hannu Sihvo.

Ottelut alkavat kaksinpeleissä suomalaisten osalta maanantaina iltapäivällä.

Kaksinpelit pelataan ma-ke, Aino ja Anna jatkavat vielä joukkuekisassa to-la (yhdistetty 1-3 lk). Luokkien voittajille annetaan ”lippu” Tokioon. Kisat ovat myös rating-arvoltaan korkein karsintakilpailu Tokiota ajatellen, sillä nämä ovat 50 pisteen kisat.

Livelähetykset kahdelta pöydältä: https://tv.ittf.com/

Tulossivut: http://results.ittf.bornan.net/ittf-web-results/html/TTE5090/results.html#/live

Yleissivu, arvonnat, tulokset, aikataulut: https://www.ittf.com/tournament/5090/European-Para-Championships-2019/

 

1 thought on “Parapöytätenniksen EM-kilpailut 16.-21.09.2019, Helsingborg, Ruotsi

Vastaa