Sarjaotteluiden pelipallot kaudella 2016-2017

Sarjaotteluiden pelipallot kaudella 2016-2017

pingispallot

SM-sarjan kaikki turnaukset pelataan kaudella 2016-2017 Nittaku Premium pallolla seurojen keskinäisen sopimuksen mukaisesti. Pelipalloista vastaa turnauksen järjestävä joukkue.

1-divisioonan kaikki turnaukset pelataan kaudella 2016-2017 Nittaku Premium pallolla. Pelipalloista vastaa yksittäisen ottelun kotijoukkue. Asian suhteen on kuultu sarjan seuroja.

2-divisioonan kaikki turnaukset pelataan kaudella 2016-2017 Nittaku Premium pallolla, tämä oli joukkueiden enemmistön tahtotila. Joukkueet voivat kuitenkin sopia keskenään käytettävästä pallosta ottelu- tai turnauskohtaisesti.
2-divisioonan viikkopelilohkoissa (A- ja B-lohkot) kotijoukkue päättää pelipallon. Kotijoukkueen on ilmoitettava vierasjoukkueelle käytettävä pelipallo samanaikaisesti kun ottelun päivämäärästä sovitaan.

3-divisioonan osalta pallojen tulee olla ITTF:n hyväksymiä ja suositellaan käytettäväksi muovipalloja. Turnausotteluissa käytetään turnausjärjestäjän ilmoittamia palloja.

4- ja 5-divisioonissa kotijoukkue päättää pelipallon ja tarjoaa pelipallot otteluun. Pelipalloista voidaan myös sopia turnauskohtaisesti seurojen kesken.

6 thoughts on “Sarjaotteluiden pelipallot kaudella 2016-2017

 1. En ymmärrä, että liitosta annetaan päätös millä pallolla sarjamatsit pelataan.
  Kaikki matsit pelattava virallisilla palloilla, jokainen kotijoukkue kertoo mitä palloa käytetään.

  Jos liitosta tulee määräys, että käytettävä Nittakua, niin liitto tarjoaa silloin pallot otteluihin.

 2. Mitä korkeampi on pelitaso niin sitä tärkeämpää on että pallot vaihtuu mahdollisimman vähän. Tärkeää on myös se että käytettävä pelipallo on tiedossa mahdollisimman aikaisin, äärimmäisenä takarajana pitäisin kuukautta ennen turnausta. Palloissa on selkeitä eroja. Sarjojen joukkueita on kuultu tästä asiasta. SM-sarjassa, 1-divisioonassa ja 2-divisioonan C-D lohkojen joukkeissa vallitsee melkoisen laaja yksimielisyys tästä asiasta. Kuten tiedotteesta huomaatte niin alemmilla tasoilla pelipalloja ei rajoiteta tai määrätä.

 3. Jukalla hyvä kysymys. Liiton säännöt sanoo pallosta:
  2.3 Pallo
  2.3.1 Pallo on pyöreä.
  2.3.2 Pallon halkaisija on 40 mm ja paino 2,7 g.
  2.3.3 Pallo on valmistettu selluloidista tai vastaavasta muoviaineesta ja väriltään
  valkoinen tai oranssi ja himmeä.
  Näyttää olevan suora käännös ITTF säännöistä.

  Eli Jukan kysymykseen vastaus olisi: KYLLÄ saa

 4. Pöytätennisliitto ei määrää yhdenkään sarjan tai kilpailun pelipalloa. Liiton omissa tapahtumissa käytetään välinesponsorin eli Stigan palloja, muissa tapahtumissa järjestäjät voivat vapaasti valita pelipallon. Ainoa vaatimus on, että pelipallon täytyy olla ITTF:n hyväksymä. Kahden ylimmän sarjatason osalta joukkueet ovat sopineet keskenään käytettävästä pallosta.

Vastaa