Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui tämän kokoonpanon mahdollisesti viimeiseen kokoukseen keskiviikkona Pitäjänmäellä. Sunnuntaina – siis nimenomaan sunnuntaina eikä lauantaina – on liittokokous, jonne mahdollisimman monen seuran toivotaan osallistuvan. Erovuorossa on neljä hallituksen jäsentä.

Kokouksen avaus on jo surullisen tutunomainen. Tällä kertaa pidimme hiljaisen hetken vuoden 1967 kaksinpelimestarimme Lars Långstedtin muistolle. RIP Lasse, nyt nämä hiljaiset hetket kokouksien aluksi saisivat joksikin aikaa riittää. Vuoden aikana olemme menettäneet neljä kaksinpelin entistä Suomen mestaria.

Pajulahden parakisan pääsihteeri Eve Autio käväisi aluksi kertomassa kisan sujumisesta. Osanottajien palaute oli hyvää, lopulta heitä oli mukana 166. Lopullinen taloudellinen tulos on vielä vähän auki, mutta on selvää, että puhumme viisinumeroisesta positiivisesta tuloksesta. Eve löysi toki paranettavaakin, mm. yhteistyökumppaneiden metsästämisen suhteen ja myös paikalla olleet tuomarit joutuivat koville. Kuljetukset sujuivat hyvin ja Maunulan Spinni auttoi pallonpoimijoiden osalta ratkaisevasti. Pajulahti oli hyvin mukana, joten kokonaisarvosana jää komeasti plussan puolelle.

Hannu Sihvo jatkoi paravaliokunnan tilannekatsauksella. Hollantiin lähdetään kisoihin ensi viikolla ja ensi vuoden parakisa on kovasti pohdinnassa. Paralympiavuosi merkinnee joitakin riskejä, mutta toisaalta kisan jatkuvuuskin olisi tärkeää.

Taneli Keinonen jatkoi valmentajavaliokunnasta ja totesi, että kiinnostuneita henkilöitä on, kuten myös keskustelualusta (Slack), mutta innostunut vetäjä puuttuu. Taneli on kuvannut ”valmentajakoulutuksen polun”, joten perästä kuitenkin kuulunee. Taneli raportoi myös seuravaliokunnan tilanteesta: perinteinen koulukierros on menossa, seitsemän paikkakuntaa, 13 päivää. Rovaniemellä on toistaiseksi positiivisin anti ja siellä on myös uusi seura. Alueleiritoimintaa on yritetty nostaa ja leirejä on pidetty Oulussa, Koskella Espoossa.

Seuravaliokunnan toiminta vakiintunut, seuratyökalu toimii ja seurapäivät on pidetty. Tammikuussa on uusi pienempi koulukierros ja keväällä painopisteenä on välituntipingis. Myös mailapelihanke jatkuu. Liittohallitus päätti seuravaliokunnan esityksestä, että lanseeraamme jo tälle kaudelle kaksi lisenssikilpailua seuroille: etsimme Suomen suurinta seuraa (lisensseissä) sekä seuraa, jolla on suurin suhteellinen kasvu junioripelaajissa. Molemmissa on 300 € ykköspalkinto. Seuravaliokunta tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.

Teemu Oinas kertoi, että kilpailuvaliokunnassa on mietitty TOP-12 -kisan suosion ”romahdusta”. Toinen haaste on juniori-SM, jolle ei tunnu löytyvän järjestäjää. Sonja Grefberg totesi huippu-urheiluvaliokunnan puolesta, että joukkueiden EM-karsintaan 2021 on ilmoittauduttu, arvonta on 2. marrraskuuta. Alex ja Benedek olivat Puolassa kisoissa ja Alex saanut peliaikaa Pingisliigassa. ”Saksansuomalainen” Ramona Petz pelasi hyvin Sloveniassa ja tulee myös Viron kisoihin ja Finlandia Openiin. Viime viikolla oli OK:n lajipaneeli (Mika mukana ja Martti Autio parapingiksen puolesta). Nuorten olympiavalmentajatuki (Tokion jälkeen) on edelleen SPTL:n toivelistalla.

Kimmo Pihkala totesi, että IT-valiokunnalla on ollut lähinnä normaalia ylläpitoa. Työvaliokunnassa on valmisteltu : toimintasuunnitelmaa ja budjettia. Esko ja Mika olivat SOC:ssa neuvottolemassa uudesta Stiga-sopimuksesta, mutta siitä ei vielä ole kerrottavaa. Myös ”pöytätennisrahastoa” valmistellaan, mutta asia on edelleen kesken.

Hiukan enemmän työvaliokuntaa pohditutti se, että liitto ostaa Sonjalta firmalta hänen työtään muutaman päivän kuukaudessa. Se on ihan ongelmaton asia, sillä sääntömme sanovat, että työsuhteessa liittoon oleva henkilö ei voi kuulua liittohallitukseen. Asiantuntijakonsultaation (mm. korkeimman hallinto-oikeuden presidentti) totesimme, että työn hankinta yritykseltä on mahdollista, mutta Sonja ei voi olla itse päättämässä asioista näiltä osin. Katsoimme myös, että kipukohta on tunnistettu ja elämme sen suhteen hyvin läpinäkyvästi.

Ensi sunnuntain liittokokoukseen on valmisteltu sekä talousarvio että toimintasuunnitelma. Hallituksen jäsenistä erovuorossa ovat Kimmo Arenius, Måns Holmberg, Kimmo Pihkala ja Pasi Valasti. Varajäsenet (järjestyksessä) ovat Jyrki Nummenmaa, Henri Pelkonen, Riku Anttila ja Toni Soine.

Liiton taloustilanne on vähintään kohtalainen. Parakisan lopullinen tulos ratkaisee aika paljon, kuten myös Finlandia Open. Positiivinen vuosi lienee kuitenkin tulossa. Finlandia Openissa on tällä hetkellä mukana vasta 11 maata sekä 35 miestä ja 20 naista. Tilanne on melko normaali, kun kaksi viikkoa ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä. Isoista kävijöistä mm. Ruotsi ja Venäjä puuttuvat vielä. Tuomaritilanne on positiivinen, sillä mukana on jo nyt noin 30 kansainvälistä tuomaria. Silti muutama kotimainen tuomari tarvitaan vielä. Kalustotilanne on riippuvainen Stiga-sopimuksen etenemisestä, mutta hätätilassa nykyisilläkin varusteilla pärjätään.

Siinäpä ne asiat tällä kertaa koko lailla olivatkin. Sunnuntaina nähdään!

Vastaa