Dutch Para Open 1-3.11

Suomi/Ukrainalle 9. luokan joukkuekilpailun voitto


Kuva: Esa Miettinen ja Lev Kats

Kilpailun nettisivut löytyvät täältä: https://tafeltennis.nl/dutchopenpara/

Tulokset: http://www.ipttc.org/upload/results/files/

Suomea edustivat Stadskanaalissa Hollannin avoimissa parakisoissa Aino Tapola, Anna Pasanen, Timo Natunen, Esa Miettinen ja Timo Averjanov.


Suomi/Ukrainalle 9. luokan joukkuekilpailun voitto.

Miesten 9 luokan joukkuekilpailussa Esa Miettinen pelasi yhdessä Ukrainan Lev Katsin kanssa. Ensimmäisessä ottelussaan he saivat vastaan Malesian Cheen ja Honkongin Wongin. Nelinpeli oli aivan ympäripyöreä, mutta siitä kuitenkin voitto 3-1. Kaskinpelissään Esa sai vastaansa Cheen ja ottelu oli aivan yhtä tasainen kuin nelinpelikin. Tappio 2-3, viidennen erän ollessa 11-9. Viimeisessä kaksinpelissä Kats pelasi Wongia vastaan. Sekin tasainen viisieräinen, viimeisen erän ollessa Katsille 11-8. Voitto Suomi/Ukrainalle 2-1.

Seuraava ottelu oli Hollannin ykkösjoukkuetta vastaan. Nelinpelissä Tonnie Heijnen ja Bart van der Zanden saivat ensimmäisen erän, mutta sitten Suomi/Ukraina meni menojaan 3-1. Kaksinpelissä Kats pelasi Tonnie Heijnenia vastaan voittaen jotakuinkin helposti 3-1. Voitto Suomi/Ukrainalle 2-0.

Viimeisessä ottelussa vastaan asettui Hollannin kakkosjoukkue, Israel Bartelink Groenevel ja Mees Kant. Hollannin pojista ei ollut vastusta kovalle Suomi/Ukraina joukkueelle. Nelinpeli ylivoimaisesti 3-0 ja Esan kaksinpeli Mees Kantia vastaan samaa tahtia 3-0. Voitto Suomi/Ukrainalle 2-0.

Näin Suomi/Ukrainalle kultaa joukkuekilpailusta.

Miesten yhdistelmäjoukkue (1lk) Suomi/Jordania pelasi kovaa Koreaa vastaan. Koreassa on 18 ammatikseen pelaavaa 1. luokkalaista, joista 6 parasta on 16 joukossa rankinglistalla. Natunen ja Dardas yllättivät loistavalla pelillä Korean parin nelinpelissä 3-1. Ensimmäisessä kaksinpelissä Natunen sai vastaansa Park Sung Joon joka on maailmanlistalla seitsemäntenä. Parkin varmuus oli liikaa Natuselle ja tuloksena 0-3 tappio. Häviö Korealle 0-2.

Naisten 1-2 luokan joukkuekisassa Tapola ja Pasanen kohtasivat Kiinan ja Brasilian yhdistelmäjoukkueen. Tytöt antautuivat nelinpelissä vasta sitkeän vastarinnan jälkeen 1-3. Hieno peli tytöiltä. Aino sai kaksinpelissä vastaansa 2 luokan maailmanlistan kolmosen Liu Jingin. Ensimmäinen erä oli aivan tasainen ja Aino jopa niskan päällä erän alussa. Lopulta Liu vei kuitenkin erän 11-8. Toinen erä meni selkeästi Liulle. Kolmas oli taas tasainen, erä Liulle 11-6. Näin tappio Kiina/Brasilialle 0-2 hyvien esitysten jälkeen.

Viimeisessä pelissään tytöt kohtasivat Hollannin joukkueen Maria Boersin ja Femke Cobbenin. Nelinpelin voitto tuli näytöstyyliin 3-0. Kaksinpelissä Anna kohtasi Boersin, voittaen sen ylivoimaisesti 3-0. Voitto Hollannista 2-0. Näin Suomi hienosti pronssille.


Kuva: 1lk. kaksinpelin palkintojenjako


Esa Miettinen sai puolivälierässä vastaansa EM-kisojen hopeamitalistin ja kovaa nousua kohti luokan kärkeä tekevän Lev Katsin. Hyvä tasainen kamppailu kääntyi harmittavasti viidennessä erässä ukrainalaiselle. Tulos siis 2-3.

Timo Natunen sai puolivälierässä vastaansa maailmanlistan kuutosen Matthewsin. Tasainen ensimmäinen erä niukasti Matthewsille. Timo oli koko ajan niskan päällä toisessa erässä johtaen 10-7. Erä kuitenkin englantilaiselle, onnenkin avustama, 12-10 ja sitä myötä koko ottelu 3-0.

Naisten joukkuekisassa (1-2lk) Aino Tapola ja Anna Pasanen hävisivät Ranskan ja Saksan yhdistelmäjoukkueelle 1-2. Nelinpelissä hieno voitto, mutta kaksinpelit menivät vastustajille.

Miesten yhdistelmäjoukkue (1lk) Suomi/Jordania voitti ensimmäisessä ottelussaan Kreikan/Hollannin yhdistelmäjoukkueen 2-0. Toisessa ottelussaan Italiaa vastaan sen sijaan vastus oli liian kova. Tulos 0-2.


AINO TAPOLA voitti Hollannin avoimien mestaruuden 1. luokassa

Aino Tapola voitti viimeisessä ottelussaan ylivoimaisesti 3-1 Hollannin Boersin, huolimatta huolimattomasti hävitystä toisesta erästä.

Anna Pasanen pelasi lohkonsa viimeisessä ottelussa Saksan Janina Sommeria vastaan. Kahden väsyneen pelaajan ottelussa Sommer vei 3-2 voiton. Anna sijoittui kolmanneksi 1. luokassa.

Esa Miettinen meni jatkoon alkulohkostaan voittamalla viimeisessä pelissään Tsekkoslovakian Pulpanin puhtaasti 3-0. Edellisessä kohtaamisessa Pulpan oli parempi, joten Miettinen on sopivasti nousukunnossa kevään kilpailuja ajatellen, joissa viimeiset Tokion paikat jaetaan.

Timo Averjanov kohtasi viimeisessä ottelussaan lohkon ykkössijoitetun Kato Koyan tuloksen ollessa 0-3.

Timo Natunen puolestaan hävisi lohkonsa ykkössijoitetulle Italian Falcolle 3-0. Toisessa ottelussaan Natunen käsitteli Hollannin Duursmaa kaltoin ja meni jatkoon omasta lohkostaan.


Esa Miettisen toisessa pelissä vastassa oli maailman kärkiviisikkoon pitkään kuulunut Yuri Nozdrunov. Esa hallitsi ensimmäistä erää ja lopuksi veikin sen jatkopalloilla. Toinen erä jatkui Esan hallinnassa yli erän puolenvälin, jonka jälkeen onnen avustamana Nozdrunov sai käännettyä erän itselleen ja sitä kautta ottelun hallinnan. Kolmas erä selvästi venäläiselle. Tasainen neljäs erä meni myös venäläiselle.

Timo Averjanovin toinen vastus oli Tunisiasta Karim Gharsallah. Afrikan mestarin otteet olivat varmoja ja Timon hyvästä vastustuksesta huolimatta hän vei ottelun 3-0.

Anna Pasanen sai vastaansa alkulohkon neljänneksi sijoitetun Hollannin Maria Boersin. Ensimmäinen erä oli tasainen, Annan tarkentaessa peliä erän lopussa ja viedessä sen 11-9. Seuraavat erät olivat selvää Annan hallintaa ja tulos oli 3-0.

Ainolla vastaan tuli tuore EM-hopeamitalisti ja maailmanlistan kolmonen Janina Sommer, jonka Aino on jo kerran tänä vuonna voittanut. Aino vei peliä näytöstyyliin kaksi ensimmäistä erää ja suurimman osan kolmattakin erää. 8-3 johdossa Ainolle tuli muutama helppo virhe, vastustaja paransi peliään ja yhtäkkiä oltiin jatkopalloilla. Ainon ottelupallosta huolimatta erä kääntyi Sommerille. Neljännessä erässä sama jatkui, Aino 4-0 johtoon. Lopussa saksalainen ajoi ohi ja erävoittoon. Viidennessä mentiin puoltenvaihtoon Ainon 5-2 johdossa. Saksalainen kiri pikkuhiljaa pisteen päähän tilanteeseen 8-7, jonka jälkeen Aino vei kolme seuraavaa pistettä ja vei ansaitusti voiton. Voitollaan Aino tulee nousemaan joulukuun maailmanlistalle sijalle 4.


Päivän ensimmäisessä pelissä Esa Miettisellä oli vastassa Hollannin tulevaisuuden toivo Israel Bartelink Groenevel, jolle Esan kokemus oli selvästi vielä liikaa. Tulos 3-0.

Timo Averjanov on tehnyt paljon töitä ja kehittynyt Alexander Yushkovskiyn valmennuksessa, mutta ensimmäinen vastus Korean Kyuyoung Jeong oli kuitenkin liian kova. Tulos 3-0.

Aino Tapola ja Anna Pasanen pelasivat perinteisen suomalaisten keskinäisen pelin ensimmäisenä pois alta. Peli oli monen aiemman pelin tapaan viisieräinen trilleri, jonka Aino voitti 3-2, viimeisen erän päättyessä 17-15.

Vastaa