Junioreiden leiri ja junioreiden Top 2019

Viikonloppuna järjestettiin Ruskeasuolla junioreille kaksipäiväinen tapahtuma, jossa lauantaina pidettiin leiripäivä ja sunnuntaina junioreiden TOP-kilpailu.

Lauantain leiripäivään osallistui varsin mukavasti pelaajia (27) ja Ruskeasuolla otettiin käyttöön pari lisäpöytää normaalin 12 pöydän lisäksi. Päivän aikana vedettiin kahdet 2,5h harjoitukset ja välissä oli lounastauko. Valmennuksesta vastasivat liiton puolesta Mattias Bergkvist ja Mika Räsänen, lisäksi Taneli Keinonen veti molemmat treenit pallolaatikkoa. Mukana oli myös seuravalmentajia, jotka omien pelaajiensa valmennukseen osallistumisen lisäksi auttoivat pelaajien ohjaamisessa, sekä vaihtoivat ajatuksia pelaamisesta ja valmentamisesta muiden paikalla olleiden valmentajien kanssa. Päivä sujui kaikilta osin positiivisessa hengessä ja leiripäivän päätteeksi valitun leiritsempparin valinta osoittautui jopa haastavaksi, hyviä vaihtoehtoja oli sali täynnä. Päivän tsempparipalkinnon sai Lassi Lehtola.

Sunnuntaina pelattiin junioreiden TOP-kilpailu. Kisan kahdeksan parasta pelaajaa oli sijoitettu suoraan ylimpään 12 pelaajan ryhmään ja muut pelaajat oli sijoitettu kolmen pelaajan alkukarsintoihin pelaamaan loppupelipaikoista oman ratingtasonsa mukaisesti. 

TOP-12 luokan voittajaksi selviytyi kisan kakkossijoitettu Lauri Hakaste, joka löi finaalissa ykköseksi sijoitetun Maria Girlean 3-1. Semifinaaleihin selvisivät pienoiset yllättäjät Rasmus Vesalainen ja Leonid Pullinen, jotka molemmat hävisivät semifinaalipelinsä tiukasti 2-3. Vesalainen selviytyi semifinaaliin erävertailulla oltuaan lohkossaan tasavoitoissa Girlean ja Aleksandra Titievskajan kanssa. 

Ennakkosijoituksiin verrattuna kisan parhaasta suorituksesta vastasi 20 sijoitettu Mihai Girlea, joka pelasi todella hyvin koko päivän ja sijoittui lopputuloksissa sijalle 13. Viimeisessä ottelussaan Mihai voitti Yang Yixinin, joka myöskin kuului omaan ennakkosijoitukseensa (17) nähden  päivän selkeisiin onnistujiin.

Jokaiselle pelaajalle tuli otteluita n.7-9, joka tuntui olevan vähintäänkin riittävä määrä osallistujille. Kisan yksi tavoite on, että jokainen pelaaja saisi sopivan määrän oman tasonsa mukaisia pelejä muita junioreita vastaan. Jotta tämä tavoite voidaan toteuttaa, pelisysteemiä ei voida täysin lukita etukäteen ja myös tällä kertaa pientä viilausta jouduttiin tekemään vielä aivan viime hetkillä muutaman viime hetken poisjäännin vuoksi. Tämä toimintamalli ei tietysti ole aivan optimaalisin mutta näin voidaan ainakin minimoida turhien luovutusvoittojen määrää. 

Vastaa