Tiedotusterveisiä

Liittohallitus istui kokouksen tiistaina Pitäjänmäellä. Viime aikoina kokouksemme ovat miltei poikkeuksetta alkaneet hiljaisella hetkellä, mutta nyt oli iloisempaa avausasiaa: Pongfinity rikkoi juuri miljoonan tilaajan rajan ja poikien pingisvideoita on katseltu maailmalla jo peräti 170 miljoonaa kertaa!

Kokous antoi Pongfinitylle lämpimät aplodit ja palkitsi Miikka O`Connorin ja Otto Tennilän pronssisella ja Emil Rantatulkkilan (jolla jo ennestään pronssinen) hopeisella ansiomerkillä. Onnittelut kovista luvuista ja kiitokset lajin eteen tehdystä promootiotyöstä.

Kokousmuodollisuuksista todettakoon, että kirjasimme ylös jo aiemmin tehdyn päätöksen hyväksyä Rovaniemen PT-60 (uudestaan) SPTL:n jäsenseuraksi. Lämpimästi tervetuloa Rovaniemen väki.

Valiokuntakatsauksessa työvaliokunnassa on edelleen mietitty talousasioita kuten pöytätennisrahaston perustamista ja Ruskeasuon nimikkopöytämyyntiä. Myös Stigan yhteistyösopimuksessa on mennyt aikaa. Sopimus on liiton kannalta heikompi kuin edellinen veteraanien EM-kisojen tiimoilta aikaansaatu, mutta saammepa kuitenkin Ruskeasuon pöydät uusittua ja edustuspelaajillemme vaatetta. Uusi sopimuskausi alkaa vasta pitkällä ensi vuoden puolella, eikä sopimus vielä ole edes viimeistä yksityiskohtaa myöten valmis. Työvaliokunnan ensi vuoden kokoonpano on Esko Heikkinen, Måns Holmberg, Matti Kurvinen ja Mika Räsänen.

Sääntövaliokunnalla ei tällä kertaa ollut varsinaista raportoitavaa. Ensi vuoden se jatkaa vanhalla kokoonpanolla Kimmo Arenius (pj), Esko Heikkinen, Matti Kolppanen, Joonas Kivimäki ja Asko Rasinen.

Huippu-urheiluvaliokunnan osalta Sonja Grefberg totesi, että 2. marraskuuta pidetyssä EM-arvonnassa Suomen miehet saivat karsintalohkoon seurakseen Unkarin ja Skotlannin ja naiset Kroatian ja yhden joukkueen C-karsinnoista. Karsinnat pelataan 17.-18.10.2020 ja turnaukset ovat osanottajamaille haettavissa. Kaksi parasta etenee lopputurnaukseen. Kevään MM-kisoihin Busaniin Suomi sai paikan sekä mies- että naisjoukkueille. Torstaina alkavat historian ensimmäiset Viron avoimet mestaruuskilpailut, joissa Suomella on mukana seniorit ja juniorit, yhteensä 20 pelaajaa. Valiokunnan kokoonpano on Sonja Grefberg (pj), Pasi Valasti, Mattias Bergkvist ja Mika Räsänen.

IT-puolella ei ole tapahtunut mitään dramaattista, totesi Kimmo Pihkala. Iloinen asia on se, että uusia tekijöitä on kuulemma tulossa mukaan, vaikka nimistä ei vielä tässä vaiheessa uskallakaan puhua. Kehitystyötä on. Valiokunnan puheenjohtajana jatkaa Kimmo ja jäsenenä Jyrki Nummenmaa. Kokous totesi, että olisi mukava, jos verkkosivujen jutuissa käytettäisiin kuvia. Siis käyttäköön ken osaa ja opastustakin käyttöön saa.

Valmentajavaliokunnalla on käynnistyshaasteita. Mika Sorvisto, Tero Penttilä, Taneli Keinonen, Marko Kareinen, Teemu Oinas, Mika Räsänen ja Esko Heikkinen ovat käyneet verkkokeskusteluja ja vanha mestari Tapio Penttiläkin on ilmaissut kiinnostuksensa asiaan, mutta toistaiseksi innokas vetäjä puuttuu.

Seuravaliokunnan johdossa jatkaa Henri Pelkonen. Taneli Keinonen, Pekka Korva, Teemu Oinas ja Tero Naumi ovat jäseniä. Aikaansaannoksia on, mutta toiminta voisi olla vieläkin aktiivisempaa, arvioi Teemu Oinas.

Teemu johtaa edelleen kilpailuvaliokuntaa, joka on hyvin aktiivinen. Jäseninä jatkavat Mika Räsänen, Jori Haataja, Kimmo Pihkala ja Jouko Manni. Lähimenneisyydessä on pelattu TOP-12 ja Joukkue-SM sekä juniori-TOP, jonka yhteyteen järjestetty leiri onnistui mainiosti. Sarjojen järjestämisestä on ollut paljon keskustelua (liian monta peliä päivässä), mutta helppoa ja kaikkia tyydyttävää ratkaisua näihin kysymyksiin ole olemassa.

Paravaliokunnassa jatkavat puheenjohtaja Hannu Sihvon johdolla Martti Autio, Juho-Pekka Mäkelä, Anna Pasanen ja Juha Julmala. Hollannissa käytiin kisat, joissa Aino Tapola voitti luokkansa ja nousi maailman listanelokseksi (ja alle 23-vuotiaiden ykköseksi) naisten ykkösluokassa. Anna Pasanen oli saman luokan kolmas. Hollannissa oli peräten vaatimattomat olosuhteet, huoneissa kylmä, ruoka loppui kesken jne, mutta pelihalli ok. Suomalaisten seuraavat kisat vasta maaliskuussa.  Tammikuun lopulla järjestetään lähinnä pyörätuolipelaajille suunnattu kansainvälinen leiri Pajulahdessa. ITTF tukee sen järjestämistä.

Veteraanivaliokunnan kokoonpanosta ei kokouksella ollut esitystä, joten siihen joudumme palaamaan myöhemmin. Bahman Khosravi ja Hannu Sihvo jatkavat Ruskeasuon hallityöryhmässä ja Juha Suotmaan johdolla jaetaan liiton ansiomerkkejä.

Sonja raportoi vielä hiukan kansainvälisistä asioista. Ensi vuonna valitaan ETTU:n puheenjohtaja ja 2021 ITTF:n puheenjohtaja. Molemmissa organisaatioissa kampanjahommat ovat jo kovasti alkaneet.

Liiton taloustilanne on tällä hetkellä melko hyvä. Sitä auttaa melkoisesti Pajulahden syksyisen parakisan tuotto, joka näyttää olevan yli 30 000 euroa. Pääsihteeri Eve Autio ansaitsee tästä ison kiitoksen. Vuodelta 2019 liitto tulee tekemään selkeästi positiivisen tuloksen. Valitettavasti voi olla, että kovasta yrityksestämme huolimatta emme saa parakisaamme kansainvälisen liiton ensi vuoden kilpailukalenteriin.

Finlandia Open pelataan 5.-8. joulukuuta Kisakalliossa. Järjestämme lehdistötilaisuuden Ruskeasuolla ensi viikon keskiviikkona Benedek Oláhin tähdittämänä. Mukana tilaisuudessa ovat myös Pongfinityn Emil, Miikka ja Otto. Kisassa on mukana 118 miestä ja 77 naista 29 maasta, mutta tilanne saattaa elää ihan vähän vielä. Määrä on kuitenkin oikein hyvä. Pongfinity tekee meille kisasta mainosvideon, jolla yritämme houkutella pelaajia ensi vuoden kisaan.

FO-organisaatio toimii melko lailla vanhaan malliin, mutta mahdollisesti laajenevat lakot ovat meille huolenaihe sekä pelaajien että materiaalikuljetusten suhteen. Ulkomaisia kansainvälisiä tuomareita on mukana enemmän kuin koskaan ja odottelemme tästäkin kisasta taloudellisesti positiivista tulosta. Benedek on miesten ykkössijoitettu pelaaja.

Vielä puhuimme TOP-12 -kisan muutosesityksestä, joka on tulossa liiton kevätkokoukseen. Kimmo Arenius kertoo uudistuksesta omassa julkaisussaan tarkemmin aivan lähiaikoina. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että kevään kolmoskarsinta jää kalenterista pois. Jos esitys ei mene läpi liittokokouksessa, kolmoskarsinta pelataan sillä paikalla, jossa nyt on kakkoskarsinta.

Runsaan kahden tunnin tapaamisen päätteeksi kokous päätti, että liittohallitus on koolla seuraavan kerran 7. tammikuuta.

Vastaa