Uudistettu seuravalmentajakoulutus käynnistyi Turussa

 

Uudistimme VOK 1 tason koulutusta, joka nyt kulkee asiaa paremmin kuvaavalla seuravalmentaja nimellä. Uudistus ei ole vain nimen vaihto, muutakin olemme uudistaneet. Ennen pidimme lajiostat keskitetysti lähinnä Kisakalliossa urheiluopistolla. Nyt viemme koulutuksen seurojen luokse. Ensimmäinen näistä oli TuPy:n kanssa järjestetty koulutus. Koulutus vedettiin kahtena iltana. Kummankin illan pituus oli noin 4 tuntia, joista noin puolet oli käytännön osuutta seuran omien junioreiden kanssa.

Ensimmäisenä iltana kävimme läpi perustekniikka läpi erityisesti ”valmentajalasien” kautta ja harjoittelimme pallolaatikkoharjoittelua. Toisena iltana oli vuorostaan ohjeita ja ajatuksia valmentamisesta noin yleisesti ja harjoitusten vetämisestä erityisesti sekä esimerkkiharjoitus, jossa myös kurssilaiset pääsivät hikoilemaan. Tätä koulutusta täydennetään vielä itseopiskelumateriaalilla. Lisäksi seuravalmentajakoulutukseen kuuluu aluejärjestöjen paikallisesti tarjomat yleisopinnot.

Koulutus on ainakin tässä vaiheessa seuroille maksutonta, joten nyt kannattaa lähteä mukaan!

Kuvassa kurssilaiset Mergim Kelmendi, Juha Suotmaa, Stefan Angelov, Jukka Tamminen sekä jo ennestään tämän tason suorittanut Arttu Juvonen. Osa innokkaista junioreista myös kuvassa.

Taneli Keinonen

Vastaa