Sarjajaoston päätös tuomaroinnista sarjaotteluissa 2016-2017

Sarjajaoston päätös tuomaroinnista sarjaotteluissa 2016-2017

Sarjajaosto on päättänyt seuraavista linjauksista tuomaroinnista SPTL:n alaisissa virallisissa sarjaotteluissa kaudesta 2016-2017 alkaen.

SM-sarjan ottelut täytyy tuomaroida turnauksen tai yksittäisen ottelun järjestävän joukkueen puolesta. Tuomarit eivät saa olla kyseisessä ottelussa ottelupöytäkirjaan merkittyjä pelaajia.

1-divisioonan ja 2-divisioonan ottelut täytyy tuomaroida ensisijaisesti turnauksen tai yksittäisen ottelun järjestävän joukkueen puolesta. Mikäli turnauksen järjestävä joukkue ei pysty tuomareita järjestämään, niin vierasjoukkueen pelaajat ja taustajoukot on velvoitettuja otteluiden tuomarointiin. Turnauksen järjestäjän tai yksittäisen ottelun kotijoukkueen on järjestettävä otteluihin tuomaritaulut.

3-divisioonassa sarjajaosto kehottaa järjestämään otteluihin tuomaroinnin. Tuomarointi voi tapahtua joko turnausta tai ottelua isännöivän joukkueen puolesta, tai yhteistyössä vierasjoukkueen pelaajien ja taustajoukkojen kanssa. Turnauksen järjestäjän tai yksittäisen ottelun kotijoukkueen on järjestettävä otteluihin tuomaritaulut.

4-divisioonassa ja alemmissa sarjoissa sarjajaosto suosittelee tuomareiden käyttöä. Tuomaroinnista voidaan sopia jokaisen turnauksen ja ottelun kohdalla erikseen.

Sarjajaosto tulee suosimaan turnausjärjestäjä-valinnoissaan niitä turnausjärjestäjiä jotka sitoutuvat tuomaroinnin järjestämiseen kaikkiin turnauksen otteluihin. Ensi kaudella käyttöön tuleva pelaajien neuvomisen salliminen milloin tahansa ottelun aikana ulotetaan koskemaan myös tuomareita. Tämä ei kuitenkaan koske SM-sarjan otteluita. Sarjajaosto suosittelee että kaikki sarjaottelut pelataan korkeintaan kahta pelipöytää yhtä aikaa käyttäen. Kolmella pöydällä yhtäaikaisesti pelaaminen sallitaan vain pakottavista syistä, eikä se saa olla syynä tuomaroinnin puuttumiselle.

Sarjajaosto

Vastaa