Kosken Malja GP (Valio) – Lauantain kilpailutulokset

Pitkä päivä takana Koskella

Kosken Malja avauspäivä venyi – ihan aikataulun mukaisesti tosin – hiukan yli iltayhdeksään, ennen kuin isäntäseuran Janne Relander löi viimeisen pallon Sunilan Ville Husun pöytäpuoliskolle M-1700-luokan voiton merkiksi. Kyseisen luokan loppupelit kavartoista eteenpäin olivat kahta lukuun ottamatta kaikki viisieräisiä, joten aikaa meni.

Samaan aikaan Sam Khosravi löi Aleksi Räsäsen M17 GP-luokan loppuottelussa, edelleen 3-2. Hetkeä aiemmmin Juha Julmala oli M-1300-luokan finaalissa kukistanut BF-78:n Elias Saarisen hiukan selvemmin numeroin. Iltapassin neljännen luokan M-900 loppuottelussa Hämeenlinnan Atte Ruuskanen löi Pyrkivän Mikko Kankaan.

Päiväpassissa isäntäseuran Alex Naumi otti vakuuttavan voiton GP-luokassa. Loppuottelussa Alex kukisti Mika Räsäsen puhtaasti 4-0. Välierissä Naumi löi Veikka Flemmingin ja Räsänen konkari Pasi Valastin. Molemmat ottelut päättyivät 3-0.

Harjoittelu Ruotsissa on tehnyt Naumin pelille hyvää. Peliin on tullut voimaa rutkasti lisää. Viime aikojen käsivaivat eivät loppuottelussa näkyneet.

– Olkavaivojen takia olen harjoitellut joulukuussa ehkä neljänneksen normaalimääristäni. Nyt käsi ei haitannut ja peli parani päivän mittaan koko ajan. Loppuottelussa peli kulki suorastaan mainiosti, tuumi koskelainen. Vuosi sitten vastaava loppuottelu Räsästä vastaan päättyi tiukasti 4-3.

Naisten kaksinpelin GP-luokan paras oli PT Espoon Aleksandra Titievskaja. Loppuottelussa hän kukisti Maria Girlean 3-2, vaikka oli loppuottelua häviöllä jo 0-2. Illalla Maria otti revanssin M17-luokassa.

Isohkon M-1900-luokan voitti lauantaina yllättäjäpalkinnolla palkittu Lahden Leonid Pullinen. Loppuotteluvastustaja oli melkoinen yllättäjä hänkin, sillä finaaliin kiipesi TIP-70:n Vili Kinnunen (rating 1666!), joka oli lähellä finaalia myös M-1700-luokassa. Päiväpelien luokassa M-1100 voittoon nousi Arto Luukkainen, joka pelasi kvartasta lähtien tiukohkoja pelejä, mutta voitti ne kaikki. Loppuottelussa kaatui Kotirannan Pate Ikola 3-2.

Aamuryhmässä nuorempi Ikola Jesse vei M-1500-luokan. Luokassa oli juniorifinaali, sillä Jyväskylän Mihai Girlea taipui loppuottelussa 1-3. M-2250-luokassa paras oli Viron (Pärnun) Anti Luigemaa, jolle Oulun Juhana Tuuttila hävisi loppuottelun ja Maria Girlea välierän. Toinen kolmonen oli Leonid Pullinen, joka löi mm. Marek Viskmanin. Pingiskoululuoman voittoon iski Kaiun Aapo Lehti. Finaalivastustaja oli saman seuran senioripingiskoululainen Ilkka Korhonen.

Paljon oli lauantaina pelejä ja muutama yllätyskin nähtiin. Vesa Lappi esimerkiksi kukisti Meelis Kärnerin. Kaksinpelissä Toni Pitkänen löi Riku Aution ja Juha Äänismaa Sam Khosravin. Samilla ei ollut ihan paras päivä, sillä jo alkupoolissa tuli tappio Jussi Mäkelälle. Sam kesti ne päivän teeman mukaisesti eli tyynesti.

Kaiku kiittää avauspäivästä, huomenna jatketaan! Alla tarkat tulokset.

Linkki tiedostoon: xv koskenmalja gp lauantai.xls

4 thoughts on “Kosken Malja GP (Valio) – Lauantain kilpailutulokset

 1. Kiitos jälleen kerran Kosken Kaiulle hyvistä kisoista. Jotta hyvistä kisoista tulisi vieläkin paremmat, on hyvä antaa aina välillä hieman rakentavaa palautetta. Tässä pari parannusehdotusta, tai ehkä enemmänkin toivetta:

  Olisiko mitenkään mahdollista peluuttaa kaikki M-1900 -luokan poolit palloiluhallin pöydillä? Nyt luokan viisi ensimmäistä poolia (joissa pelasivat luokan ylimmiksi sijoitetut pelaajat) pelattiin koulun liikuntasalissa. Siellä pöydät olivat liian lähellä toisiaan, pallot keskeyttivät pelaamisen vähän väliä ja salin reunalla juoksivat pelaajat edestakaisin siirtyessään omille pöydilleen ja niistä pois. Huonommin siidatut pelaajat pääsivät sen sijaan pelaamaan palloiluhallin puolelle, samoin kuin luokan M-1100 pelaajat. Kyseessä oli kuitenkin laauntain kolmanneksi ylin luokka, kuten myös yksi päivän suurimmista luokista.

  Toinen parannusehdotus koskee ruokailua, joka on aivan erinomainen lisä kisapäivän palveluihin. Nyt kuitenkin ruokaa riittää nippanappa noin kolmeen saakka, jolloin osa pelaajista ei ehdi syömään jos luokka on alkanut klo 13. Ymmärrän kyllä, että kyseessä on lounas, mutta voisiko sitä mitenkään venyttää neljään tai jopa viiteen saakka? Kaikille ei lämmin ruoka maistu ennen yhtä ja/tai juuri ennen pelaamista, mutta pelaamisen jälkeen ei ruokaa ehkä olekaan enää jäljellä.

  Vielä kerran kiitos koko Kosken Kaiun organisaatiolle erittäin hyvistä kisoista!

 2. Kiitos Juha kommentoinnista. Ruokailun suhteen en osaa sanoa mitään, mutta koulun salin käytöstä kyllä. Päätimme nyt nimittäin ensimmäistä kertaa jakaa luokkia sinne jonkin verran aikaisempaa laajemmin. Aiemmin on käytännössä ollut niin, että kunkin ryhmän alimmat ratingluokat on pelattu siellä. Nyt ajatuksena oli, että myös alimpien ratingien pelaajat saisivat pelata ison salin puolella ainakin jonkin verran. Voi olla, että kokeilu ei onnistunut.

  En tiedä korjautuisiko asia yhtään, jos koulun saliin laitettaisiin vain neljä pöytää? Tää vuonna 1900 oli ylin luokka, jota pelattiin koulun salissa.

 3. Ilmoittautumislomakkeeseen lisäsimme lounasvarauksen, jossa voi ilmoittaa myös haluaako kasvisruokaa. Ennakkoon ilmoittaminen helpottaa meitä jonkin verran ruokailijoiden määrän arvioinnissa. Tavoite on, että valmistettu ruoka menisi kaupaksi eikä sitä jäisi hirveästi yli. Nyt kun meillä on lauantaina ryhmien alkamisajat klo 9, klo 13 ja klo 17, niin on todenäköistä, että eniten syöjiä tulee klo 9 aloittavista pelaajista, jonkin verran klo 13 aloittavista pelaajista ja tuskin ketään klo 17 aloittavista pelaajista. Sunnuntai on hankalampi, kun on vain kaksi ryhmää eli klo 9 ja klo 13. Eniten syöjiä molempina päivinä oli klo 11-13.30 välisenä aikana, jonka jälkeen oli hiljaisempaa.
  Yksi ratkaisu voisi olla yhden ruokailun muuttaminen lauantaihin klo 11-13 ja klo 14.30-16 välisille ajoille. Nyt lauantaina syöjiä oli selvästi yli ennakkoilmoitusten ja sunnuntaina ruokailijoita oli ennakkoilmoitusten mukaisesti. Ilmoittautumisessa voisi ilmoittaa syökö klo 11-13 vai klo 14.30-16.

 4. ”Nyt ajatuksena oli, että myös alimpien ratingien pelaajat saisivat pelata ison salin puolella ainakin jonkin verran. Voi olla, että kokeilu ei onnistunut.”

  Ymmärsin heti että juuri näin oli ajateltu. Itse nautin täysin rinnoin M-1100-luokan pelaamisesta päähallissa. Periaatteessahan kaikki pelaajat ovat maksavia asiakkaita, joten ei se ole väärinkään kohdella luokkia tässä suhteessa tasaveroisesti.

  Kokeilu oli erittäin onnistunut mielestäni. Muuten siinä voi käydä niin, että luokkien 900-1200 uudet pelaajat pelaavat koko nelivuotisen uransa ajan aina koulun salissa eivätkä pääse kokemaan kunnon kilpailun tunnelmaa Kosken Maljassa ennen mahdollista lopettamistaan.

  Mutta voisihan koulun salista ottaa yhden pöydän pois, jos se on aikataulullisesti mahdollista. Lisäksi jakavia väliaitoja palloesteeksi.

Vastaa