Valmentajia, pelaajia ja leirejä jokaiseen seuraan

Pöytätennisliitto haluaa jatkossa tuoda toimintaa ja palveluita entistä lähemmäksi seurojen arkea. Jatkossa tulemme seurojen saleille yhdessä seurojen kanssa. Tämä koskee niin valmentajakoulutusta kuin leiritoimintaa.

Seuravalmentajakoulutus ja starttikurssit seuran omalla salilla

Seuravalmentajakoulutus (VOK1)

Seuravalmentajakoulutus on uudistunut. Keskeinen ajatus uudistuksessa on sen toteuttaminen seuroittain tai paikkakunnittain. Koulutuksen voi toteuttaa vaikkapa kahtena peräkkäisenä arki-iltana (viikonloput toki myös mahdollisia), jotka kummatkin sisältävät valmentajille oman koulutusosuuden ja sitten käytännön tehtävät seuran omien pelaajien kanssa. Tätä ”lajiosaa” täydentää itseopiskelumateriaali ja aluejärjestöjen ”yleisopinnot”.

Seuravalmentajakoulutuksen tavoite on antaa osallistujalle osaamista ja valmiuksia vetää pöytätennisharjoituksia.

Lyhyesti Turussa pidetystä pilotista:

http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=20692

Starttikurssi

Starttikurssi sopii esimerkiksi aloittelijaryhmän pelaajien vanhemmille. Starttikurssi kestää noin 1,5 h. Starttikurssin tavoitteena on rohkaista, innostaa ja antaa osaamista aloittelijaryhmän apuvalmentajana toimimiseen.

Seurat vastaavat salikuluista, koulutus sinänsä on tässä vaiheessa ilmaista.

Tarkempi kuvaus valmentajapolusta:

http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=19579

Kouluvierailuilla pelaajia seuraan

Nyt tammi-helmikuussa on perinteisesti tehty ”pieni koulukierros”. Jos seura haluaa perustaa uuden junioriryhmän tai täydennystä vanhaan ryhmään niin pöytätennisliitto tekee yhdessä seuran kanssa kouluvierailuja.

Seuraleiri

Seuraleirit ovat poikkeuksetta olleet hyviä ja kivoja tapahtumia. Seurat ovat vastanneet tiloista ja omalle väelle tiedottamisesta. Leirien veto ollut yhteistyössä seuran ja liiton kanssa. Painopiste on ollut junioriharjoituksissa, mutta myös muutkin pelaajat ovat tervetulleita mukaan.

Olkaa minuun yhteydessä ja räätälöidään juuri teidän seuralle sopiva paketti!

Taneli Keinonen

Vastaa